FACȚIUNI NOI PENTRU CIVILIZATION VI

Maeștrii strategi de la Firaxis tocmai au scos două trailere în care ne arată următoarele două facțiuni care vor veni cu update-ul de toamnă pentru cei care dețin Deluxe Edition al excelentului Civilization VI: Indonezia și Khmer.

Khmer, condus de regele Jayavarman al VII-lea și-a făcut ultima dată apariția în Civilization IV, iar printre avantajele de a juca cu această facțiune se numără abilitatea Jayavarman’s Monasteries of the King, care permite holy site-urilor să acapareze teritoriul adiacent și să ofere bonusuri pentru mâncare și adăpost când sunt construite pe un râu. Altă abilitate interesantă va fi Khmer’s Grand Barays care oferă bonusuri la hrană fermelor construite lângă apeducturi, iar apeducturilor le oferă credință și amenity-uri în plus (yay! niciodată nu ajung punctele de amenity). Ca și clădiri speciale va fi prezent Prasat, care va înlocui templul standard și va oferi misionarilor funcția de martir, pe lângă un slot pentru un Relic Great Work.

Cea mai mare surpriză a Khmer-ului însă este unitatea sa nouă, Domrey-ul. Unitate de asediu cu o ballista montată pe spatele unui elefant, e foarte puternică, având abilitatea de a se mișca și de a trage în aceeași tură și poate avea o zonă pe care o controlează. Abia aștept.

Mai multe, în trailer:

 

Indonezia va fi condusă de regina războinică Dyah Gitarja și va fi clar avantajată dacă va avea teritoriul cât mai aproape de multă apă. Abilitatea sa specială Great Nusantara oferă bonusuri pentru holy sites, teatre, campusuri si zone industriale construite pe coastă.

Unitatea specială a Indoneziei este Jong, care înlocuiește fregata – aceasta oferă posibilitatea tuturor unităților cu care se află într-o formație să meargă cu aceeași viteză ca a Jong-ului. În plus, când este în formație, Jong-ul capătă un bonus substanțial la puterea de luptă. Abilitatea de lider a Indoneziei, Exalted Goddess of the Three Worlds oferă posibilitatea de a cumpăra unități navale folosind Faith și cu un discount simțitor și unitățile religioase pot fie să coboare la apă, fie să urce pe mal fără un cost suplimentar pentru movement. În plus, orice oraș de pe coastă va primi un bonus la credință.

Vedeți mai multe în prezentarea de mai jos:

 

Mi se par foarte bune adăugirile, abia aștept să încerc niște meciuri de multiplayer hot-seat alături de prietenă cu noile civilizații. Prevăd multe nopți pierdute în viitorul apropiat, dând click pe next turn.

Civilization VI poate fi cumpărat de pe Steam pentru 60 de euro, respectiv 80 de euro pentru versiunea Deluxe.

Adaugă un comentariu