Furfly: Un fel de super-musculiţă îmblănită

Furfly are foarte multe lucruri în comun cu Super Meat Boy. Tehnic vorbind, este un joc indie dificil, din când în când frustrant, minimalist şi – cel mai important – cu o capacitate ridicată de a genera dependenţă. Pe de altă parte, dacă aş lăsa spiritul recent manifestat în revistă să mă ghideze, Furfly este creaţia unui studio românesc – iar asta contează mult pe talerele balanţei mele, căci sunt incredibil de frustrat să observ cum potenţialul nostru în industria de gaming se află undeva la 5% (poate mai puţin) din ce reuşesc să facă polonezii într-o zi de joi cu ploaie. Aşa că am împins câteva bijuterii româneşti de la spate, le-am aşezat la loc de cinste şi voi continua să procedez în mod similar cât mai ţin puterile NIVELUL2.

furfly_01_screenshot
Moartea pândeşte în alb şi negru, prin zeci de niveluri.

SMD Gaming Studio propune un set simplu de mecanici: navighează cu musculiţa blănoasă prin labirintul plin de pericole mortale, ai grijă să nu ajungi strivit şi distrează-te în tot acest timp. Apropo de timp, toată acţiunea se desfăşoară sub ameninţarea unei numărători inverse. Însă, aşa cum ne-a învăţat pescuitul, răbdarea, tutunul şi repetiţia sunt mamele succesului. Eu mi-am pierdut vremea noaptea trecută deblocând niveluri noi (sunt 100 în total) şi bucurându-mă de simplitate.

Vă costă foarte puţin să faceţi acelaşi lucru. Scuze nu se prea găsesc, fiindcă Furfly este disponibil pe Android, Windows Store şi Steam la aproximativ 4.50 lei. Mai mult, am senzaţia vagă că proiectul îi aparţine unei singure persoane, în proporţie de 90%. Secţiunea de comentarii este locul unde pot fi contrazis.

2 Comentarii

 • dante-sama
  Publicat septembrie 7, 2016 2:08 pm 0Likes

  Este super tare ideea joculetului, o sa mi-l iau pe windows phone. 😀

  • Sol
   Publicat septembrie 7, 2016 5:09 pm 0Likes

   Din pacate, vad ca e disponibil doar pe Windows PC, ceea ce e aiurea, pentru ca Micosoft are framework de dezvoltare universal. Adica exact aceasi aplicatie ar aparea si in store-ul de mobil, si in cel de desktop, si in cel de Xbox. Aici nu e cazul; nu ca as avea nervi sa joc un joc de precizie cu interfata touch.

Adaugă un comentariu