KingsRoad – MiniDiablo

Oare de câte ori o să mai rămân cu gura deschisă privind la grafica jocurilor mici, de browser? Mi s-a întâmplat prima oară cu William and Sly 2, apoi cu Akaneiro, iar, mai nou, cu KingsRoad. Un MMORPG… Unii oameni chiar nu știu cum să-și vândă produsul! De ce ai alege să numești un minijoc, MMORPG și să îndepărtezi astfel o bună parte din cei care preferă astfel de jocuri, pe care le poți deschide oriunde, juca pentru 20 de minute sau ore, apoi închide fără să te mai gândești la ele. Cu atât mai mult cu cât KingsRoad este cu totul altceva, ceva mult mai bun, după părerea mea, un ARPG cu posibilitate de cooperativ. Un Diablo simplist care arată într-un mare fel, pentru un joc care nu se instalează sau nu este stream-uit. Dacă îl faci full screen, după un timp uiți că în spate ai un browser deschis.

După primele 3-4 ore înclinam spre a nu aduce în discuție titlul, de ce aș prezenta un mini neconvingător, când sunt sute alte „flash-uri” care așteaptă cuminți în coadă? Vorba vine flash-uri, Unity vine din urmă și bine-mi pare, o dată pentru că întotdeauna concurența face bine, dar și pentru că e un motor mult mai versatil și puternic.

KingsRoad atârna în balanță din cauza unei singure hibe, împinge cu nesimțire promoții la fel și fel de acareturi, știind că nu ai bani sau giuvaere, cele două mari resurse ale jocului, cu care să le cumperi. În speranța stupidă de a te face să achiziționezi (cu bani reali) ceva. După atâta timp, producătorii tot nu au învățat nimic. Un free to play devine de succes în momentul în care oferă atât de mult și cere atât de puțin pentru acel extra item, slot, whatevă, încât ne face să spunem cu drag: „merită să le dau un 5 euro, mă joc de zeci de ore, mi-am făcut prieteni, îmi place și vreau mai mult. Vreau să-i ajut.”
 

 
Am realizat însă că îi tot dau înainte, iar jocul nu mă faultează. În afara loot-ului legendar, totul îmi era accesibil. Ba mai mult, nivelurile deveneau mai frumoase, skill-urile și inamicii mai interesanți, fierarul îmi transforma oricare trei albe într-un verde random, începea să-mi placă din ce în ce mai mult. 10 ore mai târziu am realizat că prefer KingsRoad lui Doom 3 BFG, iar asta m-a convins că, în ciuda celor două mari minusuri pe care le are, merită o strigare. Vă povesteam în Legale Aproape Legale, cum că încerc să mai recuperez și să mai termin din monștrii sacri peste care am sărit de-a lungul vremii. Doom 3, se pare că nu (mai) e pentru mine, ori a îmbătrânit urât (nu din punct de vedere vizual, prea puțin important), ori pur și simplu shooter-ele lineare au început să mă lase rece. Până și felul în care își fac apariția monștrii îmi pare penibil, în timp ce rigiditatea motorului și hitbox-ul prea mare, aproape mi-au pus capac, pentru că nu mă lasă să mă strecor sau să accesez ușor anumite zone.

6 Comentarii

 • Locke
  Publicat mai 7, 2014 10:34 am 0Likes

  E mare pacat sa vezi cum oamenii astia se preocupa prea tare de monetizare inainte de achizitie. In secunda 2, pac, ia uite, poti sa cheltui Gemuri… Secunda 4 – „Ai inteles? Gemuri!”

  Daca ar urma si ei regula aia sfanta – 1. Aduci clienti, 2. Le dai carca pe moca, le dai joc din plin, sa ii prinzi acolo, sa isi de-a sufletul. 3. P-orma ii intrebi daca nu vor sa-si cumpere sufletu inapoi, iefitin, cu gemuri. 4. Profit.

  Greu tare de priceput…

  • ncv
   Publicat mai 7, 2014 12:58 pm 0Likes

   Multi cred ca nici nu realizeaza ce diamante neslefuite au creat si le tot impopotoneaza cu prostii. In loc sa asculte la plangerile constante ale fanilor…
   KingsRoad, ar deveni, cu doar 2-3 mici modificari, de 5 ori mai primitor.

 • Ziskele
  Publicat mai 7, 2014 5:03 pm 0Likes

  Kings Road e pe facebook de un an sau mai mult, cand il jucam la inceput nu existau gem sockets, si itemele la fierar costau 1) mult mai putin 2) puteai sa deblochezi niveluri in forja si cu gold nu ca acum sa termini pe x nivelu de dificultate, fieraritul in legendar costa 150 000 monezi, pacat ca nu il deblocasem atunci, si de atunci am fost cand on-off pe el. Si nici dificulatatea de heroic nu mai e asa grea, avand un cavaler „investit” numai in patru pasive, pot sa fac solo cam totul.

  • ncv
   Publicat mai 7, 2014 5:32 pm 0Likes

   A deci e si mai rau, aveau un joc bun si acum vor sa-l omoare?
   Poti sa deblochezi si acum fierarul dar doar cu gemuri 🙂 cum le numeste Locke. Nu vad insa de ce ai face-o, nu iti pica asa multe albastre, de exemplu, pentru a avea nevoie de el. Mie imi place ideea de a-i mai debloca o treapta de fiecare data cand termini.
   Presupun ca vorbesti de un cavaler care a trecut prin multe. Eu am ajuns cu arcasul in Heroic undeva sub level 20, nu am murit decat o data si nu am farmat experienta de loc. Mergea sa inaintez si asa dar greu si frustrant. Ajutat de un cavaler de nivel 25 a mers ca uns.
   Asta, sau habar nu am sa joc. 🙂 🙁

   Acum stau si ma gandesc ca poate si serverele sunt diferite, imi spui ca ai jucat pe Facebook, eu am ales Kongregate… de acum, in cazul jocurilor de acest tip o sa subliniez si locatia, nu stii niciodata ce modificari apar de la site la site.

  • Ziskele
   Publicat mai 7, 2014 7:53 pm 0Likes

   Am incercat si la ei pe Rumble dar cam tot acelasi lucru, si inainte sansa de drop era oricum mult mai mare ca acum, gaseam trei-patru albastre per boss (itemele aveau MF sau item drop cum ii zic ei la un moment dat au scos si MF-ul din iteme), daca aveam noroc si din mobs cate doua pe nivel. Nu ma tinut ficatul sa joc cum am vazut pe multi pana la level maxim, am jucat si cu arcas de 26 pana l-au nerfuit grav (clasele aveau pasivele diferite nu comune ca acum, arcasul era singurul care avea crit chance, crit bonus si movement speed la skillurile pasive, numai din ele ii facusem movement speed de 50%, magicianul parca avea skill de MF printre ele) si un cavaler de 36 cu Regeneration, Armor, Defend la 10 si 6 puncte in Parry asa cum e jocul acum fac solo cam orice eroic, nu am trecut mai departe ca sa fac mastery level pentru diamante.

 • Cristi
  Publicat februarie 2, 2016 9:11 pm 0Likes

  Am si eu o intrebare : unde pot sa imi vand contul?
  Am cautat pe mai multe site.uri romanesti de vanzare-cumparare dar nu am gasit nici un alt cont de KingsRoad.
  Contul e puternic, ma descurc singur la Platinium sau Elite Event chiar si in party, are 21.500k power, 10.400k damage si armorr de 260k ( caracterul cel mai puternic si descris mai devreme fiind arcasul )
  Acum nu prea mai am timp sa intru, asa ca mai bine il vand, dar nu stiu unde si ce pret sa cer pentru el.
  Sper ca ma poate ajuta cineva de aici.
  Multumesc!

Adaugă un comentariu