Gălăgia de duminică: I Dreamed Of A Palace In The Sky

Equip este un nou artist pe scena muzicii electronice underground și, după toate aparențele, este un fanatic al genului de jocuri JRPG. Albumul său de debut, intitulat I Dreamed Of A Palace In The Sky și lansat pe label-ul vizionar Dream Catalogue, bazat în Londra, este soundtrack-ul unui RPG imaginar. De-a lungul a 25 de piese, Equip ne transpune într-un univers fictiv conturat cu măiestrie, sound-ul albumului fiind tributar coloanelor sonore compuse de muzicieni precum Nobuo Uematsu sau Yasunori Matsuda pentru Chrono Trigger sau jocurile din seria Final Fantasy.

Poate că RPG-ul lui Equip nu există în realitate, însă albumul construiește cu succes întocmai atmosfera unui JRPG imersiv jucat pe un televizor vechi, cu tub catodic. Artistul se joacă atât cu sunetele, cât și cu titlurile melodiilor, care abuzează în mod liber de majuscule și caractere speciale, pentru a descrie fiecare nivel al jocului, începând cu crearea personajului și trecând prin grote insalubre, random encounters cu vrăjitori ostili, porțiuni de platforming și lupte cu monștri. Întregul album are o notă jucăușă, fiind clar opera unui om pasionat de jocurile video, iar ca sound se mișcă fluid undeva între chiptune, ambient și secțiuni orchestrale MIDI, plus niște beat-uri extrem de catchy, de-ți vine să-ți iei bocceaua-n băț și să pleci în căutarea dragonului care ți-a distrus satul natal.

Nu e nevoie decât de un strop de imaginație pentru ca, ascultând I Dreamed Of A Palace In The Sky, să fii transportat pe un tărâm fantastic, unde vânturi o sabie pixelată și căsăpești goblini sau scheleți summonați de un necromancer malefic. Așa că echipați-vă cea mai bună armură, dați volumul la maxim și fiți gata pentru o aventură sonică extraordinară, cu Equip în rol de dungeon master. Press Enter to continue!

de chester

Apasă aici pentru și mai multă gălăgie!

Adaugă un comentariu