Nu sunt pregătit pentru Ready Or Not (NSFW)

A fost odată ca niciodată SWAT, o serie de jocuri care făceau orice alt shooter cu pretenții tactice să pară o luptă cu cornete din spatele blocului. SWAT 4, între noi fie vorba, este în continuare apreciat și susținut de comunitate, așa că nu strică să puneți mâna pe o ediție Gold de pe GOG.com – măcar pentru experiența multiplayer demențială.

Prezentul, din păcate, nu a fost la fel de binevoitor cu acest gen de jocuri. Rainbow Six și Door Kickers sunt printre singurele care reușesc să așeze adrenalina lângă strategie și să scoată pe cloacă un ou cu două straturi de gameplay perfect armonizate, Six Siege făcând asta inclusiv online.

Apoi există Ready Or Not, un joc dezvoltat de VOID Interactive. Un joc care țintește atât de sus, încât căderea lui ar zgudui din temelii universul meu gameristic.

RON_Club_Promo_4K_Text

De ce? Fiindcă cei de la VOID vor să simuleze experiența unui breach & clear nu doar la nivel tactic, ci și vizual, acustic, grafic, atmosferic – portretizând brutalitatea și violența fără filtre, așa groaznice cum sunt în realitate.

Neplăcut. Șocant. Brusc nu mai este atât de amuzant, nu-i așa?

Folosind un AI avansat, un gameplay propulsat de mecanici dinamice și o atenție exagerată la detalii, Ready Or Not nu glumește cu nimic. Animațiile mo-cap au fost studiate și implementate despicând firul în patru, arsenalul reprodus cu fidelitate, iar realismul covârșitor se reflectă până și în procesul de reîncărcare.

De exemplu: muniția trebuie conservată, numărată și magaziile recuperate atunci când este posibil, conform operațiunilor din lumea reală. Dacă tragi ca Rambo pe cocaină sau te mănâncă degetul în mănușa Mechanix, ești pierdut – căci fiecare mișcare trebuie calculată de zece ori.

Kiturile ofițerilor de poliție includ multiple unelte, iar armamentul este relativ diversificat. Din ce se poate vedea până acum, 50% din joc înseamnă orchestrarea unei misiuni cât mai eficiente, astfel încât victimele colaterale să fie reduse la zero și timpul necesar îndeplinirii obiectivelor să fie cât mai mic. Adică va trebui să profiți la maximum de load-out, ca un profesionist.

Filosofia ”less is more” aplicată de VOID se observă inclusiv în interfața minimalistă, lucru care îmi place la nebunie. Ready Or Not îți afișează doar ce trebuie, pentru o imersiune totală.

De fapt, nu știu ce credeți voi, dar eu aștept lansarea acestui proiect cu sufletul la gură. Dezvoltatorii promit moduri multiplayer excelente, breaching cu explozibil, stealth, cover dinamic, coordonare realistă între operatori, decizii cu impact direct în rezultatul tuturor acțiunilor și o futonă de stil. Mult, mult stil.

Revin cu detalii atunci când sunt disponibile.

Adaugă un comentariu