Gameri Disperaţi: Sau pe cine mai urâm săptămâna aceasta. Hint: Konami

Pe 25 aprilie presa a prins de veste că demo-ul P.T. nu va mai putea fi download-at de pe reţeaua Sony. Nimic prea drastic, presupun că orice companie plăteşte ceva pentru a avea un joc gratuit plasat în reţea, în plus, toţi cei care download-aseră deja demo-ul ar fi putut-o face din nou (ca şi cu oricare alt titlu), dacă ar fi dorit să-l reinstaleze. Dar Konami nu s-a oprit aici, i-au forţat pe cei de la Sony să şteargă P.T. de tot de pe serverele lor, două zile mai târziu confirmând şi că Silent Hills a fost anulat. Faptul că cei de la Konami au încercat să radă de pe faţa pământului un joc, mai ales unul atât de… artistic, a provocat reacţii cum nu am mai văzut niciodată din partea presei. Kotaku: „Konami Sucks.” Internetul a luat foc. Ceea ce pare că a încăpăţânat şi mai tare persoana sau persoanele care vroiau numele Kojima şters de pe faţa pământului.

Dintr-o dată, toate PS4-urile care aveau P.T. instalat au devenit foarte valoroase. Preţurile ofertelor Ebay au explodat, dar, printr-o altă mişcare nemaiîntâlnită până în acel moment, Konami a cerut gigantului să elimine toate licitaţiile de gen (PS4 cu P.T. instalat). Nu ştim ce au oferit în schimb, şi cel mai probabil nici nu vom afla vreodată, dar Ebay s-a conformat. În acest moment P.T. a devenit unul din cele mai interesante jocuri din toate timpurile pentru că există doar un număr finit de iteraţii – cel puţin până cineva sparge sistemul de protecţie al consolei. Dacă iei hard-ul unui PS4 şi-l introduci într-un altul, aceasta din urmă nu va citi conţinutul lui, îţi va cere să-l formatezi.

Două zile mai târziu presa a învăţat că filmuleţul postat de George “Super Bunnyhop” Weidman pe Youtube, în care prezenta câteva dovezi despre tensiunile dintre companie şi Kojima, a fost blocat sub, deja banalul motiv, al dreptului la copyright – un mare bullshit în acest caz. George recunoaşte în filmuleţ că mailurile şi documentele prezentate nu pot fi verificate şi că nu ştie dacă sunt adevărate, dar reacţia celor de la Konami nu a făcut decât să întărească convingerea tuturor asupra autenticităţii datelor. Compania pare-se că făcea tot ce-i stătea în putere pentru a forţa anumiţi angajaţi să-şi dea demisia – în Japonia e foarte greu să dai pe cineva afară, dacă nu a greşit grav într-un fel sau altul. Pene de curent, uşi care nu se mai deschideau, personalul era forţat să-şi mute birourile după fiecare câteva zile, email-urile şi conturile de socializare au fost blocate şi aşa mai departe. Kojima a fost concediat şi acum lucrează doar ca şi contractor. Ar putea da în judecată compania, dar nu doreşte să facă acest lucru până nu termină MGS 5. Presa şi comunitatea au luat foc din nou şi pentru prima oară în istorie (cel puţin din ce ştim) Youtube/Google s-a autosesizat şi a deblocat filmuleţul. Aflăm astfel (doar dacă dăm crezare datelor) pe cine trebuie să urâm pentru toate aceste mizerii. Mr. Kagemasa Kozuki. Channeling now!!!

Pe 14 mai, CEO Hideki Hayakawa declara că viitorul jocurilor stă în mobile şi că se vor concentra pe această platformă. Are sens, câştigurile companiei venite din această zonă sunt înzecit mai mari decât din urma jocurilor mari lansate. Costurile sunt mult mai mici, riscurile la fel. Pe de altă parte, divizia de producţie a jocurilor pachinko şi-a dublat veniturile în ultimul an.

9 Comentarii

 • Mr. W
  Publicat august 10, 2015 2:26 pm 0Likes

  „se vor focusa”?
  Concentrarea nu mai dă rezultate, acum ne focusăm? Submităm? Cancelăm?

  • NiRaSt
   Publicat august 10, 2015 3:10 pm 0Likes

   stiu, e aiurea, nu? ce urmeaza, restartăm? :))

   oh, wait…

  • ncv
   Publicat august 11, 2015 5:33 am 0Likes

   asa se intampla cand vorbesti numai in engleza la munca, te raducioiesti 🙂
   mulumesc ca m-ai tras de maneca. am modificat.

 • Licaon_Kter
  Publicat august 10, 2015 9:57 pm 0Likes

  http://postimg.org/image/p2kj07bgl/

  Pozele 1 si 2: cum arata seara, langa gagiu jos spre dreapta is cutiile de bile, BTW era plin de batrane
  Poza 3: martea la 9:55 dimineata, inainte de deschidere

  F7U12

  • ncv
   Publicat august 11, 2015 5:39 am 0Likes

   multumim, chiar vorbeam ieri cu Aidan, ore oamenii care se duc in aceste localuri au auzit de Silent Hill(?), si vor fi atrasi de un cabinet cu aceasta tema….
   in poza 3 oamenii stau la coada la intrare, sigur nu era la altceva?!!! WTH!

 • Licaon_Kter
  Publicat august 11, 2015 9:49 am 0Likes

  Ce scrie sub dragon bo$$? 😀

  • ncv
   Publicat august 11, 2015 1:41 pm 0Likes

   nu fi rautacios 🙂 am vazut ce scrie dar de multe ori oamenii astia sunt atat de ordonati incat ma gandeam ca poate coada da coltul si se duce catre alt magazin.

 • Stefan
  Publicat decembrie 8, 2015 2:00 pm 0Likes

  „Pe cine mai uram saptamana asta” stiu ca articolul vizeaza pe altcineva, dar legandu-ma doar de titlu….pe Bethesda dupa modul in care si-au batut joc de seria Fallout cu Fallout 4.
  Joc bun, RPG prost. Ca nici o data am fost atat de entuziasmat de aparitia noului joc incat l-am cumparat in avans + Season pass. Nu imi pare rau d ebani ci de faptul ca au luat un univers atat de bogat (Fallout 2 si Fallout New Vegas) si si-au batut joc simplificand-ul pana nu au mai avut ce: nu tu questuri decente, nu tu personaje cu „greutate” cu care sa te poti identifica, nu tu varietate, nu ……(lista poate continua). Pur si simplu dupa ce l-am terminat cu toate factiunile pot spune cu mana pe inima ca pare „Dumbed waaaayyyy down” (poate pentru cei cu console, ca acum s-au adresat tuturor pietelor) sau ca a fost realizat de cei mai lenesi oameni din industrie. PACAT

 • cg1700
  Publicat iunie 2, 2016 11:54 am 0Likes

  https://www.youtube.com/watch?v=rszPXD8PSdY

  De abia astept sa dea faliment Konami.

Adaugă un comentariu