Glue Engine, Un Motor Grafic Pentru Tot Românul

Sunt foarte entuziasmat ori de câte ori am ocazia să public informaţii din industrie ce îşi au sursa pe plaiurile noastre româneşti. Îşi mai aduce cineva aminte articolele speciale LEVEL dedicate platformei Gameleon sau proiectului Jumping Electron? Ei bine, de această dată este vorba despre Glue Engine, un motor grafic realizat integral de MadSkin Studios, o echipă autohtonă care îşi propune să simplifice radical procesul realizării jocurilor video de la zero. Filosofia din spatele engine-ului Glue este clară: concentrarea tuturor ustensilelor şi materialelor necesare într-un singur pachet puternic şi uşor de utilizat, oferind oricui posibilitatea de a deveni un dezvoltator profesionist. Mai jos puteţi viziona o galerie realizată in-engine, însoţită de comunicatul oficial.

„Glue Engine este un motor grafic care permite utilizatorilor care deţin un computer să creeze jocuri pentru platforma Windows foarte rapid. Este foarte uşor de utilizat şi poate fi folosit atât de utilizatorii obişnuiţi care nu au cunoştinţe de programare cât şi de utilizatorii mai experimentaţi. Jocurile care se pot creea cu acest motor grafic sunt: FPS, MMO, Racing şi custom.

Glue Engine reprezintă un întreg studio într-un singur executabil ce poate creea toate resursele necesare pentru dezvoltarea unui joc ca de exemplu: (clipuri 3D în timp real pe baza nivelelor, muzică, editor de muzică şi sunete, creează de asemenea şi resurse pentru grafică fără a mai utiliza alte aplicaţii externe). Glue Engine marchează începutul unei noi ere unde utilizatorii se pot aştepta la ce este mai bun de la noi. Prin libertatea pe care o ai în Glue Engine, singura barieră care există este limita imaginaţiei. Acum oricine poate crea jocuri de calitate şi să genereze venituri.

Cu Glue Engine nu ai nevoie de cunoştinţe de programare. Avem deja grafică programată cu optimizare în timp real, desigur şi aceasta este programabilă. Glue Engine va fi foarte uşor de utilizat, grafica este deja integrată şi oferim de asemenea simplitate în mecanica de creare a jocurilor.
Nu există calculări inutile de mapare a luminilor. Grafica este randata instant. Cu doar un simplu click, executabilul va fi creat cu toate nivele necesare jocului final.
Glue Engine are cea mai uşoară interfaţă destinată special pentru userii care nu au mai creeat jocuri până acum dar şi pentru dezvoltatorii casual şi cei profesionişti care vor să se focuseze mai mult pe designul jocului decât să stea să programeze la scenă sau să caute ore în şir meniuri peste meniuri. Butoanele principale se află în Tools, Uneltele din tools ajută dezvoltatorii să creeze jocurile dorite cât mai rapid şi cu o calitate ridicată.

Glue Engine va reinventa industria de dezvoltare a jocurilor. Staţi cu ochii pe noi pentru lansarea versiunii stabile a motorului graphic pentru că acesta va avea mult mai multe facilităţi.”

Glue Engine se află momentan în Beta şi poate fi descărcat de aici.

5 Comentarii

 • bloggerul6
  Publicat martie 28, 2015 12:39 am 0Likes

  Câteva comentarii, poate un review Glue versus Unity?

  • Aidan
   Publicat martie 28, 2015 6:48 am 0Likes

   Interesanta propunere. Voi vedea ce se poate face si cum ar trebui gandita o astfel de comparatie.

 • johndoe1989
  Publicat martie 28, 2015 9:44 am 0Likes

  Salut, Aidan!

  Scuze ca ce postez nu are legatura cu articolul propriu-zis, dar azi am vazut o stire legata tot de ce a realizat un roman, ma gandeam ca am merita un news entry de sine-statator:

  http://playtech.ro/2015/un-roman-reinventeaza-half-life-2-si-il-face-un-joc-mai-frumos/

  • Aidan
   Publicat martie 28, 2015 3:11 pm 0Likes

   Foarte folositoare informatia. Imi cer scuze ca a trecut pe langa mine 🙁 Voi remedia problema cat de curand. Poate facem ceva mai interesant decat o simpla stire 🙂 Merita.

  • Radu
   Publicat martie 29, 2015 10:28 am 0Likes

   holy mother of graphics!

Adaugă un comentariu