Succes Kickstarter: Iron Harvest sau RTS-ul de care ne-a fost dor

Pe lângă faptul că DOAMNE, NU E MOBA!, Iron Harvest se vrea a fi un RTS în care tacticile și planificarea sunt mai importante decât acțiunea și numărul de clicuri pe secundă. În care jucătorul are multă libertate de mișcare pe hartă și, în funcție de modul în care va folosi uneltele ce i se pun la dispoziție, poate parcurge o misiune în mai multe moduri. De ce să nu te furișezi? De reținut că aproape orice obiect din joc poate fi distrus, dacă armele folosite pentru a-l spulbera sunt suficient de puternice. Prin urmare, nicio unitate nu se va putea adăposti la infinit în spatele unui zid. Imaginați-vă un mech cât casa tocând cu tunurile un zid de cărămidă în spatele căruia, ghemuiți, o mână infanteriști fără grenade se roagă să cadă un obuz în spinarea dihaniei. Și cade o grenadă între ei! Atât felul în care vom folosi adăposturile, cât și blindajul, vor juca roluri la fel de importante în Iron Harvest.

Unitățile pot crește în nivel de două ori, devin mai puternice și dobândesc noi abilități, iar producătorii au dat de înțeles că am face bine să păstrăm în viață unitățile experimentate. Cât despre eroi, aceștia nu au puteri dumnezeiești. În schimb, oferă oportunități tactice suplimentare pe câmpul de luptă, fiind cele mai versatile unități din joc. Iar fiecărui erou din perspectiva căruia vom putea parcurge cele trei campanii epice, i se vor alătura pe parcurs alți doi, ridicând la nouă numărul total de viteji!

Eroi au fost, eroi sunt încă! Ana „Rezistența”, Gunter „Legendarul” și Olga „Kagebista”.

1920+

Lumea 1920+ este una în care ai zice că nu s-a inventat roata sau, pur și simplu, aceasta a fost depășită. Pe câmpul de luptă al vremii și nu numai, ca să se deplaseze, oamenii folosesc exoschelete rudimentare în loc de motociclete, iar unitățile mecanizate, blindatele, se arată sub forma unor lighioane impunătoare, ce se deplasează pe două sau mai multe picioare. Tradițiile se bat cap în cap cu progresul tehnologic, însă lumea este în continuare plină de mistere și secrete. Fascinația omului pentru tehnologie, fier și motoare, a dat naștere unor mașinării puternice și inedite în același timp, ce s-au dovedit a fi arme teribile pe câmpurile de luptă ale Marelui Război. Acum, ele fac parte din viața de zi cu zi a oamenilor și pot fi văzute adesea traversând lanuri de grâu, trăgând de-un plug, transportând bușteni prin păduri sau ajutând bătrânici să treacă strada.

Cu mech-ul, pre grâne călcând!

În același timp, ursul, lupul și tigrul sunt animale de companie la fel de bune precum câinele sau pisica. Căinii păzesc oile de la stână, iar ursul, când n-ai un mech la îndemână, păzește câinii. De rusvieți, evident, căci pacea nu durează mai mult de doi ani. Rusvietul „se trezește” că are ceva de împărțit cu saxonul, iar polacu’, care nu vrea decât să își vadă liniștit de crescut oi și cules roadele câmpului, este prins la mijloc. Forțe secrete nu au altceva mai bun de făcut decât să destabilizeze Europa, determinate să arunce lumea în aer și să o subjuge. Parcă am mai văzut scenariul ăsta undeva.

Cuțu!

Adaugă un comentariu