Jocuri româneşti la East European Comic Con 2016

ESL Arena şi Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (Romanian Game Developers Association – RGDA) anunţă prezenţa la East European Comic Con 2016 (27-29 Mai) a unora dintre cele mai importante studiouri de dezvoltare din frumoasa noastră ţară. Acest eveniment este considerat o bună oportunitate pentru a ne aduce la cunoştinţă faptul că România nu este o ţară doar de consum, ci şi una de producţie, de creaţie!

Veţi avea şansa de a testa în cadrul standului RGDA, jocuri concepute şi produse la noi în ţară, de către studiouri precum Scorpius Games, Sand Sailor Studio, Amber Studio, AlienPixel Studio, Very Simple Idea Studios, Kappsule Studios și T-Me Games. Jocurile prezente vor acoperi o gamă largă de genuri precum FPS-ul Positron, puzzles, precum Black the Fall sau No point (cel din urmă disponibil şi pentru Android), strategie precum Idle Civilization dar şi jocuri de aventură precum Amber – A Quest in Torch Valley. AlienPixel Studios va veni cu Polandball: Can into space! (Doamne, cineva chiar va lansa un joc cu această tematică, abia aştept!) iar Kappsule Studios ne va prezenta Battle Golf și Wrassling, toate aceste titluri fiind disponibile si pe platforme mobile precum Android sau iOS.

Jocuri româneşti la Comic Con 2016

Martin Kadinov, managerul regional al ESL South East Europe ne transmite entuziasmat că „Sportul electronic a devenit o componentă importantă în industria de gaming din foarte multe țări, iar România nu este o excepție în acest sens. Sperăm ca prin sprijinul ESL Arena, dar și a altor entități din industria de gaming locală, dezvoltatorii de jocuri din România să beneficieze de o expunere mai mare, dar și de suport din partea organizațiilor guvernamentale. Alături de RGDA, încercăm să promovăm și să arătăm că românii sunt producători foarte buni de jocuri.” 

Cătălin Butnariu, președintele RGDA, ne transmite şi el un mesaj, spunându-ne că „RGDA există ca un intermediar ce-și propune să înlesnească comunicarea între dezvoltatorii români de jocuri, dar și ca un catalizator al industriei de gaming din țara noastră. În acest sens, RGDA îşi doreşte să devină reprezentantul industriei locale de game development în faţa instituţiilor statului şi, bineînţeles să promoveze piaţa dezvoltatorilor de jocuri din România publicului larg, la nivel naţional şi internaţional. Comic Con 2016 ne oferă o ocazie excelentă de a promova industria locală publicului pasionat de gaming alături de o parte dintre membrii noştri.”

Jocuri româneşti la Comic Con 2016

Atât RGDA cât şi ELS Arena doresc ca prin acest eveniment să încurajeze şi să promoveze jocurile concepute dar şi produse în România. Cum ai putea să nu îi susţii? Eu vă voi aştepta la Comic Con, toată această situaţie facându-mă o persoană foarte nerăbdătoare. Ce poate fi mai frumos decât a ne vedea puşi pe harta lumii din ce în ce mai mult (într-o lumină pozitivă desigur), în orice domeniu, datorită unor persoane care nu îşi vor lăsa talentul şi măiestria să se piardă în timp.

Aţi fost anunţaţi cu destul timp înainte astfel încât nu veţi avea nicio scuză dacă lipsiţi. Dar nu plec de aici până când nu vă las mai multe detalii. Aveţi pagina oficială a RGDA aici, pagina lor de FaceBook aici şi cea de Twitter fix aici. Cât despre ELS, am pentru voi un site oficial, o pagină de FaceBook şi chiar un canal de Twitch. Aruncaţi o privire cu prima ocazie, pentru a afla mai multe informaţii despre cei care vă pot face visele să devină realitate (cel puţin dacă vreţi să creaţi jocuri).

PS: Dacă pe viitor veţi lansa un titlu, asiguraţi-vă că nu va conţine QTE’s. Bun. Ne vedem la Comic Con!

Adaugă un comentariu