League of Legends: Finala Mondială din 2014 va avea loc la Seul

Rămânem în zona competițională și primim, direct de la Riot Games, vestea că Finala Mondială de League of Legends din 2014 se va desfășura în Corea de Sud, pe stadionul Sangam, în data de 19 octombrie 2014. Stadionul, situat în capitala țării, a fost gazda meciului de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal din 2002 și este unul dintre cele mai populare arene dedicate evenimentelor sportive și divertismentului din Corea de Sud.

Stagiile premergătoare mondialului vor avea loc la Taipei și Singapore, în luna septembrie. Ca o noutate, acestea vor avea la bază un nou format, fiecare stagiu adunând la un loc grupuri de câte 16 echipe, calificate din ligile globale Acțiunea va continua în octombrie la Busan, Corea de Sud, unde vor avea loc sferturile de finală. De acolo, echipele calificate se vor deplasa la Seul, casa campionilor en-titre SKT T1 K, pentru semifinale și finală.

SKteamÎn lupta pentru titlul mondial vor intra trei echipe de top din America de Nord, Europa, Coreea de Sud și China, două din Taiwan și Asia de Sud-Est, precum și câștigătorii celor două wild card-uri puse în joc de organizatori. Echipele vor fi așezate în patru grupe, iar la finalul stagiilor competiționale corespunzătoare, primele două echipe care se vor găsi în fruntea clasamentul fiecăreia dintre ele, vor merge mai departe către sferturile de finală.

Numărul de echipe ce se vor putea califica cu ajutorul unui wild card a crescut. Astfel, America Latină se va lua de guler cu Brazilia, în cadrul Finalei Regionale NA LCS, în timp ce Oceania, CSI și Turcia își vor disputa ultimul bilet în cadrul Finalei Regionale EU LCS.

Pentru mai multe informații, stați cu ochii pe LoLesports.com.

Adaugă un comentariu