REVIEW: Mashinky

[Acest articol este semnat de Klaus Nether și este înscris la concursul „Trimite-ne un Articol și Poți Câștiga Revista NEXT LEVEL„]

Mashinky este un joc cu trenuri și trenulețe, un manager sim ce te îndeamnă la relaxare. Nu este atât de complicat încât să trebuiască să-i dedici sute de ore pentru o înțelegere profundă, dar nici atât de simplu încât să te facă să te uiți doar la modele de trenuri pe șine. În toate aspectele, Mashinky este un joc ce reușește să găsească drumul de mijloc. 

Jocul se evidențiază prin cele două moduri prin care ai ocazia să interacționezi cu universul și mecanicile. Modul clasic introduce o perspectivă izometrică similar altor jocuri de management: pui șine, alegi vagoane, pui semnale și faci toată treaba administrativă. 

Pe de altă parte, avem modul realist. Acesta marchează partea de eye-candy: te urci în tren, tragi semnalul, te plimbi prin vagoane și privești clădirile cum muncesc alături de trenurile tale. Modul realist este felul prin care Mashinky vrea să te facă să te bucuri de joc – îți dă o pauză de la „muncă” și te lasă să te zgâiești la ceea ce ai realizat. După o zi de lucru, mă îmbarc în Snowpiercer și fac ocol hărții. 

Adaugă un comentariu