Mionix Alioth: Ţesătură cât cuprinde

OFERTANT: PC-coolers.ro

Se întâmplă tot mai rar să am în test un mousepad. Dacă nu mă înşeală memoria de mamut lânos, cred că numai două mi-au poposit pe birou în ultimii ani de redactoreală hardcore. Mionix Alioth ar fi al treilea. Nici că se putea mai bine, fiindcă a sosit împerecheat cu un Castor de toată frumuseţea şi – coincidenţă – cu nevoia de suport pentru clickfest-ul din Titan Quest Anniversary Edition, joculeţ mult îndrăgit de subsemnatul. Ce bine, ce bine!

Apa trece, Alioth rămâne

Înclin să favorizez mousepad-urile ţesute, infinit mai elegante şi practice decât cele realizate din plastic dur. Cel puţin asta simte încheietura mea îndelung abuzată atunci când execută sute de mişcări pe axele XY, în timp ce zbenguie mouse-ul în cine ştie ce temniţă plină cu loot. În plus, suprafaţa mare de lucru trebuie acompaniată de flexibilitate, stabilitate şi aderenţă – trei calităţi de care produsul celor de la Mionix beneficiază din plin.

01-alioth-mionix
Nici bunica nu făcea o cusătură mai bună.

Marginile întărite de cusătura rezistentă încadrează o matrice din microfibră cu dimensiunile de 460mm X 400mm (gama Alioth include şi modele de 370 X 320, 900 X 400 şi 1200 X 500), impermeabilă şi optimizată pentru senzorii optici sau laser. Suprafaţa inferioară, din cauciuc aderent, se “lipeşte” de lemn şi sticlă fără probleme, ceea ce elimină posibilitatea alunecărilor involuntare după mişcările energice.

Poate greşesc, dar mousepad-ul pare că a fost croit pentru MOBA-uri, shootere, strategii competitive ori hack’n’slash-uri, în special atunci când este luată în calcul uşurinţa cu care poate fi transportat strâns sul de la un LAN party la altul. Ce-i drept, din punct de vedere al designului, iese în evidenţă numai prin logoul Mionix, inscripţionat subtil pe marginea stângă.

03-mionix-alioth

Altfel e negru şi deloc interesant – adică îi lipsesc majoritatea decoraţiunilor asociate, de obicei, perifericelor şi accesoriilor gaming. În concluzie, un preţ decent deschide calea către un mousepad hidrofob, potrivit atât pe birourile jucătorilor înrăiţi, cât şi pe cele ale utilizatorilor pretenţioşi. Alioth le are pe toate într-un singur pachet ţesut cu grijă, indiferent că stă sub un Castor, DM1, Kone XTD sau Rival 700. E chiar atât de bun.

ARTICOL PUBLICAT ÎN NUMĂRUL 7 AL REVISTEI DE GAMING NIVELUL2

Adaugă un comentariu