Review: NBA 2K14

Orice simulator sportiv care se respectă trebuie să fie reprezentat oficial de un superstar, iar NBA 2K14 s-a ales cu LeBron Raymone James. Nu vreau să îmi atrag oprobrii pe forum, dar, personal, îl consider pe „King James” un jucător desăvârşit, poate chiar mai bun decât Jordan sau O’Neal, datorită stilului său unic, dinamic şi agresiv (ok, poate nu la fel de energic ca al lui Joakim Noah). Problema lui James este atitudinea lipsită de respect şi ocazionala infatuare sosită în cel mai prost moment cu putinţă – de exemplu, în timpul Campionatului Olimpic din 2004. Totuşi, LeBron dă foarte bine pe coperta jocului, măcar din perspectiva unui element de marketing eficient. În altă ordine de idei, NBA 2K14 pune la dispoziţie o multitudine de moduri de joc, printre care se numără şi o campanie puternic scriptată, intitulată LeBron: Path to Greatness (un substitut pentru Jordan Challenge). Modul clasic Career rămâne cu adevărat satisfăcător, căci facilitează libertatea jucătorului de a decide în ce direcţie se îndreaptă propria carieră de baschetbalist NBA. În plus, noile Signature Skills – un fel de bonusuri individuale – permit construirea unui lot fantasy balansat pentru modul Association.

Indiferent că iubiţi sau nu baschetul, NBA 2K14 este simulatorul sportiv pe care trebuie să îl jucaţi. Cei de la Visual Concepts au creat un joc aparte pentru 2K Sports, îmbunătăţind formula prezentă în ediţia anului trecut: toate bugurile supărătoare au fost reparate, iar majoritatea elementelor problematice din gameplay au primit o revizie generală. Rezultatul ar putea părea sufocat de "product placement", dar dezvoltatorii noului titlu au încercat doar să recreeze spiritul NBA genuin, cu bune şi rele. Din fericire, sportul în sine a rămas intact, indiferent că vorbim despre modul single-player, cel hot-seat sau componenta online. Cu un control impecabil, licenţe oficiale complete, un AI dur şi o grafică plăcută ochiului, NBA 2K14 pentru PS3 merită butonat până când creşteţi în înălţime. For the Kwan & LeBron!
Hoop, hoop and away!

2K nu a uitat nici de Blacktop, adică meciuri de streetball desfăşurate la un singur coş, pe teren asfaltat. NBA 2K14 oferă câteva zeci, dacă nu sute de ore pline ochi cu baschet spectaculos, crud şi nefiltrat. Comentariile lui Kevin Harlan, Steve Kerr şi Clark Kellog sunt miere acustică, complexitatea şi calitatea acestora umilind orice alt simulator sportiv existent. Nici selecţia muzicală nu e slăbuţă, deşi playlist-ul alcătuit de Jay-Z pentru NBA 2K13 a fost o notă mai antrenant decât cel încropit de LeBron James. Mă feresc din a enumera aici toate companiile care îşi fac reclamă în joc, dar editorul de încălţăminte sportivă oficială, accesorii şi îmbrăcăminte depăşeşte unele editoare de personaj din RPG-uri consacrate – ceea ce spune multe despre comercialismul american. O mişcare interesantă a fost înlocuirea echipelor Celeb, Team USA şi Dream Team cu cluburi din Euroleague, în ciuda faptului că baschetul european e mai puţin cunoscut pe la noi decât cel din State. Eh, nu strică o licenţă în plus…

NBA2K14_screenshot_02
Arată-le ce poţi, LeBron!

Indiferent că iubiţi sau nu baschetul, NBA 2K14 este simulatorul sportiv pe care trebuie să îl jucaţi. Cei de la Visual Concepts au creat un joc aparte pentru 2K Sports, îmbunătăţind formula prezentă în ediţia anului trecut: toate bugurile supărătoare au fost reparate, iar majoritatea elementelor problematice din gameplay au primit o revizie generală. Rezultatul ar putea părea sufocat de „product placement”, dar dezvoltatorii noului titlu au încercat doar să recreeze spiritul NBA genuin, cu bune şi rele. Din fericire, sportul în sine a rămas intact, indiferent că vorbim despre modul single-player, cel hot-seat sau componenta online. Cu un control impecabil, licenţe oficiale complete, un AI dur şi o grafică plăcută ochiului, NBA 2K14 pentru PS3 merită butonat până când creşteţi în înălţime. For the Kwan & LeBron!

NBA2K14_image_01
LeBron James sau Video Game James? Ei bine, starul baschetului american arată cel mai bine în versiunea NBA 2K14 next generation, cu toate că feţele majorităţii jucătorilor sunt uşor de recunoscut şi în ediţia destinată vechilor console PS3 & Xbox 360.

NBA 2K14 depăşeşte din toate punctele de vedere ediţia precedentă. Aşadar, 2K Sports a scos pe piaţă un nou simulator de baschet aproape perfect. Cine ar fi crezut?

+ Baschetbal la nivelul anului 2014
+ Kwan, AI, grafică, control şi LeBron
+ Licenţă NBA completă, comentariu genial

- Mai multe reclame decât la TV
- Dificil pentru începători

8.8

Gen: Simulator sportiv Data lansării: 4 octombrie 2013 Platforme: PC, X360, PS3, XO, PS4 Versiune testată: PS3 Producător: Visual Concepts Distribuitor: 2K Sports Rating: 3+

7 Comentarii

 • Manciu Claudia
  Publicat aprilie 10, 2014 9:51 am 0Likes

  foarte bun articolul..

  • Aidan
   Publicat aprilie 10, 2014 11:22 am 0Likes

   Fiindca aprecierea vine de la o cunoscatoare a baschetului, o primesc cu placere 🙂

 • 495
  Publicat aprilie 10, 2014 12:28 pm 0Likes

  pe ps4 e …. mult mai bun!

  • Aidan
   Publicat aprilie 10, 2014 5:14 pm 0Likes

   Sunt de acord. Singurul meu regret este faptul ca nu am avut ocazia sa il incerc pe o consola noua.

 • KiMO
  Publicat aprilie 10, 2014 6:05 pm 0Likes

  Ai auzit, 2K?! :))

 • Valenworn
  Publicat aprilie 11, 2014 11:22 am 0Likes

  Frumos review! Va felicit ca ati trecut la nivelul urmator si va sustin in continuare. Duceti legenda mai departe!

  • Aidan
   Publicat aprilie 11, 2014 2:13 pm 0Likes

   Multumin! Ne straduim sa ramanem cei mai buni.

Adaugă un comentariu