Nintendo Prezintă Labo

Printr-un proces laborios, laboranții de la Nintendo au elaborat în laboratoarele din Japonia un nou concept pe care L-Au BOtezat Labo. În timp ce mă aflu LA BOlogna, am plăcerea de a vă scrie în exclusivitate despre ultimul accesoriu pe care compania niponă îl propune pentru Nintendo Switch (și de acum voi termina cu jocurile de cuvinte înainte de a ajunge la referințe irelevante de tip LAmBOrghini).

Conform clipului de prezentare, Nintendo vrea să ne facă să folosim Labo pentru lucru manual, extinzând astfel experiența Switch. Noul produs nu face parte din lunga linie de accesorii de carton pe care producătorul japonez le-a propus de-a lungul timpului, dar este confecționat în totalitate din carton.

Vă amintiți de vremurile de dinaintea tastaturilor și tabletelor, când confecționam diferite obiecte din materialele pe care le aveam la îndemână? În școală se numea ora de abilități practice, dar romgleza ne îndeamnă să-i spunem DIY. Ei bine, Nintendo Labo vrea să ne poarte într-o călătorie a explorării și a creativității, oferindu-ne posibilitatea de a crea diverse accesorii pentru jocurile de pe platforma Switch.

Data de lansare este 20 aprilie 2018, iar detaliile privind natura cartonului sau rezistența pe care o va avea în timp sunt încă neclare. Ceea ce ne arată însă clipul de prezentare este că prin Labo putem avea un pian controlat de software-ul Switch, un volan pentru jocurile de curse, o undiță, o armă pentru shootere și multe alte creații și invenții a căror aplicabilitate urmează a fi demonstrată.

Sursă Imagine: Akiba Gamers

În mod clar, produsul este destinat copiilor și are scopul de a stimula creativitatea și inventivitatea lor. În funcție de gradul de implicare și de aspirațiile și motivațiile pe care le dobândesc în viață, copiii care se joacă cu Labo pot deveni ingineri proiectanți vizionari sau confecționari de cutii de pizza. Esențialul este că Nintendo revine la originile sale de companie producătoare de jucării (da, a existat și înainte de Mario!) și încearcă să le dezvolte celor mici abilități de lucru manual.

Totuși întrebarea fundamentală este: cum vor fi jocurile integrate cu noul Labo și câte dintre ele vor beneficia de avantaje pentru cumpărarea accesoriului? Este important ca produsul să ofere, dincolo de câteva trucuri ingenioase, abilitatea de a experimenta universul jocurilor care au consacrat compania Nintendo printr-o mecanică sau perspectivă diferită.

Poate că noua generație, atunci când va fi întrebată cum trece mai ușor peste o despărțire, va răspunde ferm ”Labo!”.

1 Comentariu

  • dante-sama
    Publicat ianuarie 19, 2018 2:30 pm 0Likes

    Nu as avea decat un lucru de spus: Good job Nintendo. As cumpara kit-ul pentru copilul meu 😀

Adaugă un comentariu