NEXT LEVEL Podcast 24: DESPRE RĂZBOAIELE NVIDIA vs AMD & AMD vs INTEL, cu LAB501 & Co.

Cu trecerea episoadelor din podcast am început să abordăm subiecte tot mai diverse și să avem invitați din mai multe domenii legate de gaming. Dacă într-un episod vorbeam cu un angajat Ubisoft pentru a afla detalii legate de cum e să lucrezi în industrie (episodul 19), de data asta avem ocazia să îi ascultăm pe doi cunoscători înrăiți ai ultimelor tehnologii în materie de hardware, veniți tocmai de pe meleagurile Lab501 si Gigabyte Romania. Denumirile sub care îi puteți identifica pe serverul vieții sunt Tudor Badica aka Monstru și Andrei Crăciunescu, și pentru o seară au acceptat invitația de a veni la NEXT LEVEL Podcast să vorbească la o bere despre pasiunea lor, dar și să vă răspundă la o mulțime de întrebări nerostite. Cum ar fi, ce placă video din generația actuală mi se potrivește mai bine sau cum de au reușit cei de la AMD să le dea, în sfârșit, mucul celor de la Intel?

Vă pot spune impresia mea legată de episod, din perspectiva unui novice în domeniu. Avem de a face cu un număr nemaiîntâlnit de informații/cm2 de podcast, pornind de la noduri arhitecturale, Super Super plăci video next level și până la discuții despre piață, cerere și ofertă. Totul e servit printr-o privire de ansamblu, cu bucăți de istorie la pachet pentru a înțelege cum și de unde au evoluat lucrurile.

NEXT LEVEL HARDWARE

În cadrul podcastului încurajăm o exprimare cât mai liberă a ideilor și cât mai directă. Monstru și Andrei spun lucrurilor pe nume, cu o fluiditate verbală de care și un Eminem ar fi mândru. Există câte ceva pentru fiecare dintre voi în acest episod, atât pentru veteranii ce au o privire de ansamblu și stau cu ochii ațintiți după detalii, cât și pentru începătorii ce își doresc să guste puțin din noutățile hardware de pe piață.

Eu am văzut-o ca pe o gură de aer proaspăt, îmbibată cu esențe de AMD, Nvidia și Intel.  În același timp, este și o lecție despre societatea consumeristă în care trăim și efectele ei asupra prețurilor hardware-ului în general. Vă recomand să aruncați o privire atentă, să vă notați pe carnețel ce idei vreți să aprofundați și să ne spuneți și nouă cum vi s-a părut acest episod. Dacă a fost informativ și pentru voi, atunci sunt șanse mari să ne revedem cu Lab501 și pe viitor, cu mai multe impresii și discuții la o bere rece.

Thanks for coming, guys!

Drept referință, dar mai ales pentru cultura voastră generală, vă oferim link-uri către review-urile Lab501 pentru plăcile video Nvidia GeForce RTX 2060 & 2070 SUPER, AMD Radeon RX 5700 XT & AMD Radeon RX 5700 și, nu în ultimul rând, procesorul AMD Ryzen 3000.

Lectură plăcută!

2 Comentarii

 • abonat
  Publicat august 21, 2019 8:30 am 0Likes

  reiau o intrebare de mai demult
  cand apare revista?
  in sensul in care a fost resurectata acum ceva timp, si unii ne-am abonat pe perioade medii/maxime de timp, si evident, am platit in avans.

 • LUCIAN
  Publicat august 25, 2019 8:17 pm 0Likes

  Un episod foarte util care ne-a oferit o alta perspectiva despre hardware și unele componente vitale ale unui sistem, plăci video, procesoare, placi de bază și eternul duel al giganților Intel și AMD, Nvidia și AMD. Minunat și pe viitor, ar fi interesant sa mai vedem părerile unor oameni avizați și despre industria de hardware.
  Finalul podcastului este de o realitate trista care face o radiografie a următoarelor generații care s-au născut cu telefonul în mina și probabil în niște ani nu prea îndepărtați și noi nu vom mai tine pasul cu tehnologia și nu o sa mai înțelegem prea bine…. prezentul.

Adaugă un comentariu