O jumătate de miliard de dolari şi Kickstarter

De la lansarea cunoscutului website, aproximativ 500 de milioane de dolari au fost investiţi în proiecte legate de jocuri. 37% (în jur de 186 de milioane de dolari) din donaţii sunt deţinute de jocurile video, 265 de milioane de dolari fiind investiţi în proiecte de tip table-top games. O sumă de 49 de milioane a fost acaparată de proiecte ce nu intră în categoriile menţionate mai sus.

Banii au venit de la peste 2,2 milioane de donatori ce au ajutat peste 8000 de proiecte să vadă lumina zilei. De la Cards Against Humanity, la Broken Age, FTL, Shovel Knight şi Divinity: Original Sin.

Până în momentul de faţă, Shenmue III este cel mai bine finanţat proiect de joc video de pe Kickstarter, cu o sumă de peste 6,3 milioane de dolari. Acest lucru îl pune pe locul 8 al celor mai bine finanţate proiecte de pe tot website-ul, şi pe locul 3 în sub-categoria de gaming, fix după consola Ouya (8,5 milioane), respectiv jocul de cărţi, Exploding Kittens (8.7 milioane). Însă toate aceste numere pălesc în faţa giganticului Star Citizen, ce a strâns 2.1 milioane de dolari prin Kickstarter şi 115 milioane per total.

În jur de 2,4 miliarde de dolari au fost oferiţi pentru 107.000 proiecte, în total, de la lansarea website-ului.

2 Comentarii

 • Daniel Popescu
  Publicat iunie 6, 2016 11:53 am 0Likes

  Ar fi bine sa vedem ceva concret cu Star Citizen, fiindca, tinand cont de finantarile primite, jocul asta ar fi trebuit sa fie ceva mai avansat in faza de development.

  Adica 160 de milioane de dolari este o finantare care nu intra nici in unele proiecte Triple A dezvoltate de mai marile studiouri.

  • Daniel Popescu
   Publicat iunie 6, 2016 11:55 am 0Likes

   115 milioane pardon’

Adaugă un comentariu