O revenire a francizei Blood?

Câţi dintre voi mai ţineţi minte seria Blood? Contemporană cu Doom, Wolfenstein 3D, Hexen şi Duke Nukem? Unul dintre jocurile ce au provocat coşmaruri mamelor americane prin violenţa şi tematica afişată? Ei bine, se pare că vom avea parte de o revenire! All right, să trecem la detalii!

Cei de la Twin Galaxy ne oferă un tweet legat de acest post, ce promovează posibilitatea unui nou titlu, cu ajutorul platformei de finanţare Kickstarter. Creatorul studioului Monolith (cel ce în 1997 lansa primul Blood), Jace Hall, fiind alături de cei de la Twin Galaxy de o bună bucată de timp, s-a hotărât să realizeze un sondaj pentru a afla interesul legat de un astfel de titlu. Primul obstacol ar fi redobândirea drepturilor care, după cum ne spune însuşi Hall, nu prea au o locaţie exactă. Ne-a fost oferit şi următorul comunicat:

O revenire a francizei Blood?

„Pentru cei ce nu ştiu, Blood este un FPS dezvoltat de o companie creată de mine, numită Monolith Productions, şi distribuit de către GT Interactive Software. Versiunea shareware a fost lansată pentru PC în data de 5 Martie 1997, pe când versiunea completă a ajuns în data de 31 Mai 1997 în America de Nord, respectiv 20 Iunie 1997, în Europa.

Mulţi cred că Blood a fost, cu uşurinţă unul dintre cele mai bune shootere ale vremii, cu opinii precum „foarte subapreciat” sau „a adus gameplay-ul pe culmi nebănuite, oferind supratonuri referenţiale cu un rafinament de neegalat.”

O revenire a francizei Blood?

Rezistenţa acestor păreri timp de aproape 20 ani, este un testament al talentului celor implicaţi în acest proiect. Am început să mă întreb dacă ar fi o cerere destul de mare pentru o revenire a seriei. Poate multiplayer-ul său poate deveni esports 😉

Poate cineva ar trebui să înceapă o campanie prin care să putem vedea dacă există interes? Vedeţi voi, Monolith a vândut drepturile pentru Blood şi sequel-ul său, celor de la GT Interactive Software. Aceştia din urmă au fost cumpăraţi de către Infogrames, care în timp, au devenit Atari. Pe parcursul ultimilor 15 ani, Atari a fost împărţit, cumpărat, vândut şi reconfigurat de multiple ori. Monolith a fost şi el cumpărat de Warner Bros. Entertainment, care, în teorie, deţine drepturile şi propietăţile intelectuale ale Blood.

O revenire a francizei Blood?

Adevărul este că, statutul real şi întreaga istorie, este destul de complicată, în jur de trei persoane înţelegând adevărata complexitate, iar niciuna dintre acestea nu lucrează pentru Atari sau Warner Bros. Din moment ce numele şi semnătura mea se află pe toate contractele şi ofertele legate de Blood, cu un efort financiar susţinut din partea fanilor, pot începe să pun roţile în mişcare. Dar pentru câte persoane contează acest lucru?”

O astfel de oportunitate apare odată în viaţă. Eu unul nici nu voi sta pe gânduri. Voi ce mai aşteptaţi?

2 Comentarii

 • Daniel Popescu
  Publicat iunie 8, 2016 4:22 pm 0Likes

  Hmm, Blood nu am jucat vreodata si recunosc spre rusinea mea, ca inainte sa apuc sa citesc articolul, ma gandeam ca poate ar fi vorba despre Blood Rayne. Desi nu ma jucat Blood, deci nu stiu cum este, am jucat un FPS extrem de bun facut de cei de la monolith: F.E.A.R al carui review l-am citit in revista level back in the old days si asa i-am dat o sansa…nu am regretat.

  Asa ca, avand in vedere ca cei care au facut un joc ca FEAR doresc sa faca un nou blood, au sustinerea mea (economica) pe kickstarter.

 • ion
  Publicat iunie 9, 2016 8:01 am 0Likes

  Pe mine personal mă interesează mai mult un Captain Claw 2.

Adaugă un comentariu