Oculus VR ar putea dezvolta un controller pentru Oculus Rift

Palmer Luckey, fondatorul în vârstă de 21 de ani al lui Oculus VR, este de părere că controllerele tradiționale nu sunt ideale atunci când vine vorba de realitate virtuală.

„Nu cred că controllere tradiționale favorizează experiențele interactive într-o realitate virtuală.”

El a dat de înțeles că cei de la Oculus lucrează la un controller unic, construit în jurul acestei tehnologii. Întrebat despre posibilitatea dezvoltării unui astfel de controller, Luckey a răspuns: „Când o să îl dezvoltăm sau când o să îl anunțăm?”

Noul proiect nu a fost, deci, confirmat oficial. Nu este sigur încă nici dacă un astfel de controller ar îndeplini standardele interne de design a celor de la Oculus pentru ca acesta să devină accesibil publicului.

„A confirma faptul că ceva este în dezvoltare este un angajament mare. Momentan, pot spune că ne documentăm foarte mult și lucrăm la o alternativă. Știm că un controller clasic nu excelează în sarcinile pe care le are de îndeplinit în realitatea virtuală, precum posibilitatea de a-ți vedea propriile mâini și interacționa cu mediul înconjurător într-un mod natural.”

Cei de la Sony, care au propriul lor proiect Virtual Reality, Project Morpheus, au demonstrat deja cum ar funcționa un controller alternativ alături de această nouă tehnologie. Astfel, ei au renunțat la clasicul DualShock în dauna controller-ului Move. Ce a ieșit, vedeți mai jos.

2 Comentarii

 • Licaon_Kter
  Publicat septembrie 10, 2014 9:18 pm 0Likes

  Nu’s astia direct oare: http://controlvr.com/ ?

  • Valentin Stefan
   Publicat septembrie 11, 2014 5:26 pm 0Likes

   Nu, acela este un proiect independent ce nu are nici o legătură cu cei de la Oculus VR. O campanie de crowdfunding pe kickstarter s-a desfășurat la începutul verii pentru a strânge banii necesari. Și-au propus 250k $, au strâns aproape 450k.

   Plus că acela este un controller de 600$ pentru un gear de 350$ (la lansarea oficială se prea poate ca prețul să fie mai mic).

Adaugă un comentariu