Preview: FIFA 15

Nu prea ai mare lucru de făcut când reuşeşti să-ţi faci praf câteva tendoane din picior la karting (nu întrebaţi), aşa că una dintre cele mai interesante şi antrenante activităţi rămâne gaming-ul. Complet accidental, pentru mine ziua de ieri a marcat un moment important: lansarea versiunii demo de FIFA 15 prin Origin. Aşa că m-am trezit închis în casă, forţat să recurg la mişcări fizice minime, alături de un joc pe care îl aşteptam cu sufletul la gură – chit că nu este vorba despre versiunea completă.

Totuşi, FIFA 15 m-a băgat într-o stare serioasă de hype, stare aşteptată şi dorită de sufleţelul meu competitiv-ludic încă de la primul contact cu manifestările motorului fizic Ignite. Băieţii buni de la EA Sports au de gând să utilizeze tehnologia în toate titlurile lor sportive viitoare, iar acest lucru se traduce printr-o fizică realistă, o dinamică spectaculoasă a impactului dintre jucători şi un gameplay apropiat de condiţiile unei simulări. Tocmai acestea sunt motivele pentru care am decis să petrec câteva ore în compania demo-ului, pentru a experimenta un meci din modul Kick Off şi câteva dintre schimbările aduse în noua ediţie FIFA.

Sunt 100% sigur că vasta comunitate românească de jucători a urmărit cu atenţie ştirile postate pe pagina oficială EA, pe forumuri şi pe Nivelul 2. În fond, FIFA este una dintre cele mai îndrăgite francize existente, luptându-se pe frontul fotbalistic cu PES şi grandiosul Football Manager, cel din urmă adresându-se unui segment pasionat mai degrabă de întreg ansamblul mecanicii sportului cu balonul rotund (implică un grad mare de pasivitate, fiind un simulator de management). PES are şi el felia lui, destul de consistentă, însă nu reuşeşte să prindă la fel de bine din lipsă de spirit comercial nefiltrat. Pentru mine, 2014 a fost anul Pro Evolution Soccer, căci am preferat să-mi duc echipa favorită în Champions League folosind formula Konami. I’m crazy like that, nu am cum să mă abţin, dar după întâlnirea romantică cu demo-ul de FIFA 15 destinat calculatorului, ştiu exact în ce voi investi câteva sute de ore bune.

fifa15_demo_PC_03
Greu de apărat, chiar şi pentru un portar next-gen.

Adaugă un comentariu