Preview: PlayStation 5

Impresii despre Jocurile prezentate pentru PlayStation 5

Spre surprinderea mea, nu s-a menționat nimic despre cel de-al doilea joc din seria The Last of Us, care va fi lansat luna aceasta pe PS4 și va primi îmbunătățiri pentru generația următoare. Din punctul meu de vedere, este o oportunitate ratată pentru Sony: au în ograda proprie un titlu AAA deja finalizat în proporție de 90 și ceva la sută (am auzit că patch-ul din prima zi are cam 100 GB) pe care l-ar fi putut folosi pentru a arăta scene avansate de gameplay cu grafică de generație nouă.

Poate că nu au vrut să îi facă pe potențialii cumpărători să mai aștepte jumătate de an până pun mâna pe un nou sistem care să ruleze The Last of Us 2 într-o manieră mai spectaculoasă. Dar ținând cont de volumul de comenzi și de numărul de fani ai seriei care vor să parcurgă povestea încă din ziua lansării, ipoteza vânzărilor reduse pare mai puțin probabilă.

Dar să lăsăm la o parte ceea ce nu a fost menționat și să vorbim despre ceea ce ne-a fost dezvăluit: jocurile pentru PlayStation 5 arată, în mare parte, impresionant. Sony s-a lăudat chiar la începutul transmisiei că toate imaginile prezentate au fost înregistrate pe o consolă de-a lor.

Secvențele subacvatice din noul Horizon îți taie respitația... la propriu.

Însă nu am primit cu adevărat secvențe de gameplay efectiv. Numărul de jocuri care chiar îndeplinesc această cerință minimală este stupid de mic. Și dintre toate titlurile prezentate, ies în evidență cu adevărat doar Gran Turismo 7, Project Athia, Godfall, Deathloop, Resident Evil VIII, Pragmata și Horizon: Forbidden West. Cu alte cuvinte, Sony a păstrat ce este mai bun pentru început și final, servindu-ne pe parcurs cu suișuri și coborâșuri.

Mai mult, trebuie precizat faptul că Godfall, Deathloop, Godfall și Pragmata vor fi lansate atât pe PS5 cât și pe PC (ceea ce le face predispuse să aibă o versiune de Xbox prin GamePass). Prin urmare, câteva dintre cele mai spectaculoase jocuri din prezentarea Sony nu sunt exclusive – și nici nu includ NBA 2k21 sau Hitman 3, care sigur vor apărea pe toate platformele.

Nu în ultimul rând, trebuie să remarc și încercarea Sony de a acapara din segmentul de piață deținut de Nintendo. Două dintre jocurile prezentate (Sackboy și Astro’s Playroom) sunt efectiv clone de Super Mario, iar titluri precum Oddworld, Kena și Ratchet & Clank sunt cu siguranță suficient de inocente pentru a le permite părinților să își lase copiii să se joace fără griji și restricții. Prin urmare, PlayStation 5 nu se adresează doar publicului adolescent și matur (contrar impresiei inițiale lăsate de asocierea cu GTA V).

Adaugă un comentariu