PREVIEW: Star Trek Bridge Crew (M.I.A.)

Descoperite din întâmplare și parțial salvate dintr-un SSD Intel pe care îl credeam mort de tot, articole care ar fi trebuit să apară în numărul 8 (2017) al revistei NIVELUL2, nelansat, continuă să iasă la iveală pe site! După review-ul jocului Battlefield 1 și al filmului Ghost in the Shell, continuăm cu un alt articol semnat de Flavius.

Acolo unde (încă) n-am ajuns.

Se pot face două afirmații despre tehnologiile VR când vine vorba de gaming. Mai întâi, VR-ul promite mult, însă pentru început livrează destul de puțin și în schimbul unui vot de încredere tradus în prețuri relativ mari. Apoi, continuând acest din urmă argument, trebuie să recunoaștem că valoarea jocurilor apărute la lansare, pe mai toate platformele, cu puține excepții lasă loc de dorit, fie din punct de vedere grafic, fie ca durată sau gameplay.  Sigur, Resident Evil Biohazard a ridicat multe sprâncene și a curmat odată pentru totdeauna marele semn de întrebare: este oare VR-ul doar un moft fără potențial real?

Ei bine, se pare că Ubisoft pregătește cea de-a doua dovadă ludică validă în procesul pentru insituirea realității virtuale ca frontiera finală a gaming-ului (pun intended), și anume Star Trek: Bridge Crew.

Dacă ăla e Tetris, adio bonus salarial

Nu mă aflu printre cei dornici să asiste la scene de canibalism, alergând printr-o casă infestată cu tot felul de coșmaruri, deci la Resident Evil am spus pas, dar să pot umbla pe puntea unei nave a federației stelare? Să pot face parte dintr-un echipaj însărcinat cu misiunea de a le găsi Vulcan-ilor o nouă casă, explorând un sector necunoscut, aflat în calea expansiunii imperiului Klingonian?

Până și simpla alăturare în aceeași frază a celor două concepte, VR și Star Trek, îmi trezește o multitudine de idei, lasă loc de infinite posibilități. Mașina de publicitate Ubisoft nu s-a sfiit să dea drumul câinilor războiului, cu un trailer croit pentru fani. Levar Burton, Jeri Ryan și Karl Urban, așezați unul lângă altul, fiindu-le filmate reacțiile în timp ce încearcă pentru prima data Bridge Crew. Dacă Levar Burton spune că acesta este ACEL joc pe care l-a așteptat, ACEL joc care profită cu adevărat de limitele neutilizate ale VR-ului pentru a aduce o experiență Star Trek ieșită din comun, tind să mă las măcar un pic impresionat.

Armați torpilele protonice, și să-mi aduca cineva o cafea

Adaugă un comentariu