Proces încheiat în cazul celor de la Studio Wildcard

Proces încheiat în cazul celor de la Studio Wildcard, dezvoltatorii celebrului Ark: Survival Evolved, proces raportat la 40 de milioane de dolari. Trendy Entertainment (Dungeon Defenders) i-a acuzat pe creatorii jocului mai sus amintit, în Decembrie 2015, când aceştia au şi fost daţi în judecată.

Trendy a reclamat faptul că unul din foştii angajaţi, designerul Jeremy Stieglitz, a încălcat contractul semnat, lucrând în secret asupra proiectului Survival Evolved. De asemenea, Stieglitz ar fi încercat în nenumărate rânduri să acapareze o bună parte din personalul Trendy pentru a pune bazele Studio Wildcard. În luna Martie, Wildcard a răspuns, criticând acuzele aduse drept „…irelevante, inconsistente, impertinente şi scandaloase, plângerea fiind mai mult o declaraţie lascivă, demnă de un tabloid, decât una ce prezintă fapte şi dovezi concrete…”.

Proces încheiat în cazul celor de la Studio Wildcard

Procesul a fost programat pentru 27 Aprilie iar în situaţia în care Trendy ar fi avut câstig de cauză printr-o hotărâre judecătorească, Studio Wildcard ar fi fost obligat să înceteze orice activitate legată de Ark: Survival Evolved, inclusiv comercializarea acestuia, o retragere de pe piaţa online şi retail fiind necesară.

Cum aceste acorduri de soluţionare nu sunt discutate public după încheierea lor, co-fondatoarea Studio Wildcard, Susan Stieglitz a uimit publicul prin acest tweet către unul dintre fani (care la rândul lui a postat noutaţile pe Reddit şi Imgur) în care aceasta ne spune că suma iniţială cerută de Trendy a fost de 600 de milioane de dolari, cea finală fiind stabilită de comun acord la doar 40 de milioane de dolari.

Proces încheiat în cazul studioului Studio Wildcard

Acest acord a fost semnat pe 13 Aprilie după o întâlnire a reprezentanţilor ambelor studiouri alături de proprii avocaţi în Gainsville, Florida, locaţia sediului celor de la Trendy. În aceiaşi zi, Stieglitz a transmis pe Twitter faptul că „urmează o zi lungă cu avocaţii”.

Ştim cu certitudine faptul că jocul celor de la Studio Wildcard, Ark: Survival Evolved, se bucură de un succes răsunător, cu milioane de copii vândute şi o poziţie în Top 10 al celor mai jucate jocuri de pe Steam. Ce efect va avea pe viitor această concluzie asupra jocului dar şi a studioului rămâne de văzut. Doar timpul ne va putea oferi răspunsurile.

1 Comentariu

  • Eduard Burlacu
    Publicat aprilie 16, 2016 11:07 pm 0Likes

    De menţionat că, pe Steam, developer-ul Wilcard Studios cu handle-ul „Drake” şi-a schimbat azi handle-ul Steam în „Jeremy Drake Steiglitz”.

Adaugă un comentariu