Robot Unicorn Attack 2: Puterea Curcubeielor!

Anii ’80 refuză să moară, aşa cum îşi refuză decesul şi interesul meu pentru cea mai colorată decadă din istoria civilizaţiei umane. Din fericire, băieţii de la Adult Swim au izolat câteva dintre cele mai importante simboluri optzeciste, după care le-au fuzionat în cel mai radical endless runner disponibil la ora actuală pe Android şi iOS: Robot Unicorn Attack 2. Un succesor direct al versiunii jucabile în browser, RUA2 (cum este cunoscut fanilor) a devenit rapid un etalon al calităţii, dovedind că până şi cel mai simplu concept ludic are valoare atunci când introduci în ecuaţie unicorni robotici, curcubeie, balene zburătoare, un decor superb, muzică pop şi steluţe fermecate.

RUA2_Screenshot_01
Nici măcar Harap Alb nu poate călări aşa ceva!

Jocul a fost lansat acum aproape un an, dar bucuria pe care o însămânţează în sufletele oamenilor a persistat, ajungând într-un final şi la mine. Dacă nu-l consideraţi de actualitate, puteţi trata această prezentare Mobil.Play drept un articol retro, după care ar fi bine să suferiţi în tăcere – acolo, în colţul gri şi sec al lipsei de imaginaţie. Cum spuneam mai devreme, Robot Unicorn Attack 2 este un endless runner, scopul jocului fiind parcurgerea unui nivel liniar, burduşit cu obstacole, pentru stabilirea unui scor cât mai mare – dar, atenţie, aveţi la dispoziţie numai trei dorinţe! Spre deosebire de primul RUA (şi variantele sale Retro, Evolution, Heavy Metal şi Christmas), cel de-al doilea introduce elemente menite să diversifice substanţial mecanica de joc. Astfel, pe lângă steluţele statice, ce trebuiesc sparte cu un dash magic, unicornul robotic înfruntă acum şi Giganţi sau gheizere solare – acţiunea desfăşurându-se în cel mai epic/cool/non-„gheizer” decor psihedelic cu putinţă. Cursele lungi asigură un scor mare şi completarea obiectivelor propuse de joc, ceea ce duce la o creştere în rang (Rank), recompensată cu lacrimi de delfin.

RUA2_Screenshot_03
Căluţ, activează puterea tartelor cu spumă de căpşuni!

Deoarece Robot Unicorn Attack 2 este disponibil gratuit pentru terminalele dotate cu Android sau iOS, producătorii au implementat un sistem de microtranzacţii eficient şi deloc „băgăcios”, care permite personalizarea unicornului cu diverse componente speciale. Combinaţiile sunt uluitoare, existând chiar posibilitatea de a construi un Celestial Resonator cu aripi demonice, coamă de cristal, corn UV H-7 şi spectru chronoscopic – fiecare element influenţând comportamentul unicornului într-un anumit mod. De exemplu, diferitele seturi de aripi stabilesc viteza de ascensiune în zbor, odată ce acceleraţia constantă atinge punctul maxim şi decolarea devine posibilă. In-game, achiziţiile se pot face cu lacrimi de delfin sau bani reali. Totuşi, nivelul Lava World este disponibil exclusiv contra cost, în timp ce Ice World devine accesibil la Rank 11.

RUA2_Screenshot_02
Mai opulent decât vestimentaţia lui Gary Glitter

Controlul este simplu, căci implică numai două acţiuni: săritul (jump) şi şarja (dash), iar animaţiile fluide fac totul să pară cosmic. Nu lipseşte nici faimoasa coloană sonoră, cu piese pop şi glam, disponibile în meniul Music pentru sume modice. Dar ce ar fi RUA2 fără „Always” de la Erasure sau „Never Surrender” de la Corey Hart? Când se face frig în sufletele voastre şi aveţi senzaţia că nu mai există un scop divin pentru zborul unicornului, abia atunci începe distracţia, deoarece puteţi alege între echipa Rainbow sau Inferno, într-un meta-joc online. Recompensele sunt mari pentru câştigători, iar probele zilnice nu sunt imposibil de învins.

Robot Unicorn Attack 2 rămâne în continuare cel mai încântător şi ţicnit endless runner disponibil pe platformele mobile. Fără el, viaţa nu ar avea acelaşi gust dulce-acrişor. Go for it, follow your dreams!

2 Comentarii

 • mahri726
  Publicat decembrie 13, 2014 3:25 pm 0Likes

  Foarte tare.

  Daca tot vorbeam de unicorni…exista si jocuri cu printese. Un review cu Monument Valley si expansionul sau, Forgotten Shores ar fi interesant. Sectiunea aceasta nu a mai fost updatata inca din Iunie. Sunt si pe platformele mobile jocuri bune…

  • Aidan
   Publicat decembrie 13, 2014 6:38 pm 0Likes

   Adevarat graiesti! Promit ca vin cu un text asap. Tocmai ce am descoperit un joculet interesant pe mobil.

Adaugă un comentariu