Trials Frontier: Moarte sigură cu cobra, dar mai sigură cu Mobra!

Am intrat de curând în clubul posesorilor de telefoane mobile deştepte, înzestrate cu sistem de operare Android actualizat. Până ieri foloseam un feature phone finlandez, dar o coincidenţă fericită m-a adus în rândurile civilizaţiei moderne. Bineînţeles, după nici cinci minute eram călare pe oferta de jocuri gratuite din magazinul Play. HIDE, o aplicaţie simpatică, lansată în paralel cu Watch_dogs, a fost subiect de distracţie toată ziua, însă Trials Frontier şi-a făcut loc cu viteză pe terminalul meu mobil – de unde nu cred că va pleaca în viitorul apropiat. Mai mult ca sigur sunteţi familiarizaţi cu seria Trials: un soi de platformer 2.5D, în care un motociclist trebuie să învingă un circuit drept, dar încărcat cu zeci de obstacole periculoase. Trials Evolution Gold a fost prezent în revistă, aşa că nu strică să aruncăm acum o privire peste Frontier, o variantă free-to-play – lansată pe piaţă la 9 aprilie –, compatibilă cu terminalele Android şi iOS.

trials_frontier_android_01
Here, hold my beer!

Dezvoltatorul, RedLynx, împreună cu Ubisoft, au produs până acum nu mai puţin de 13 titluri Trials, însă perioada 2012-2014 a fost cu adevărat fructuoasă: Evolution, Frontier şi Fusion au stabilit noi culmi bune de escaladat cu Mobra. În ciuda modelului F2P setat pe monetizare, Frontier nu suferă de probleme la capitolul gameplay. Rar am văzut un joc destinat platformelor mobile care să puncteze atât de bine la capitolul realizare tehnică fără compromisuri pe partea ludică. Grafica nu are motive să bage capul în nisip, în timp ce controlul precis şi intuitiv nu dă rateuri la balansarea motociclistului ori în comenzile sensibile acceleraţie-frână. Cum spun englezii, “it works like a charm”. Pe de altă parte, după câteva zile de joc veţi avea nevoie de tot mai multe resurse pentru a modifica motocicletele din garaj, unele dintre acestea costând bani reali. Setea după aur şi arginţi a lezat dramatic imaginea jocului, cu toate că suficientă voinţă vă poate duce departe în campanie.

trials_frontier_android_02
Mobra: 11 metri de motocicletă şi fum toxic.

Zic “campanie”, căci Trials Frontier are una lungă şi foarte simpatică, cu personaje şi locaţii desenate de mână în cel mai haios mod cu putinţă. Există mult umor în acest joc – şi e gratuit, ceea ce mai scade din nivelul frustrării rezultat din căzăturile de pe trasee. Atmosfera din Vestul Sălbatic se potriveşte perfect cu pârțurile  motorului în doi timpi, ce poate fi îmbunătăţit piesă cu piesă în atelierul mecanicului din orăşelul prăfuit, pe care îl veţi numi casă. Voi nu trebuie decât să scoateţi timpi cât mai buni pe crestele canioanelor şi acoperişuri, explorând o lume colorată şi amuzantă. În pauzele de la serviciu, în timpul cursurilor plictisitoare sau la ora de mate, Trials Frontier este o sursă excelentă de distracţie – cât timp va abţineţi din investirea unor sume prea mari de bani reali!

trials_frontier_android_03
O bucăţică din Frontieră.

Adaugă un comentariu