Confirmat: România Intră Pe Harta PlayStation Store

Disclaimer: Informaţiile sunt preluate din utilizarea propriei console PS3, folosind contul PSN personal. Aşteptăm un comunicat oficial din partea reprezentanţilor Sony.

Confirmarea informaţiilor prezente în această ştire a venit din partea reprezentantului oficial PlayStation România. Menţionăm că serviciul se află într-o fază scurtă de testare şi nu dispune de funcţionalitate totală, însă urmează să evolueze pe parcurs, primind îmbunătăţiri pe baza feedback-urilor recepţionate. Mai jos puteţi citi postarea în formatul original (publicată iniţial sub formă de zvon).

Pentru posesorii „valahi” de console PlayStation cu conturi PSN RO, Sony a pregătit un cadou îndelung aşteptat: introducerea serviciului PlayStation Store pe teritoriul carpato-danubiano-pontic. Sistemul a început să funcţioneze de ieri, 1 Decembrie 2014 – moment potrivit, în contextul Zilei Naţionale. Pagina de Facebook PlayStation România oferă un indiciu:

„De pe 1 decembrie 2014 [n.r: ora 00.00] a început să activeze serviciul de PS Store şi în România. Pentru moment vorbim de o perioadă scurtă de teste. Pe baza feedback-urilor primite vom corecta erorile care apar. (…) Rămâneţi alături de noi pentru mai multe detalii!”

Aşadar, veţi putea utiliza acum conturi româneşti cu adrese reale pentru achiziţia digitală de jocuri, în moneda naţională, împreună cu DLC-urile destinate zonei europene. Păcat că Sony nu permite modificarea ţării de reşedinţă în setările contului PSN, pentru a facilita accesul la ofertele magazinului local. Totuşi, ce trebuie neapărat reţinut din această ştire este faptul că existenţa României a fost recunoscută oficial, graniţele noastre apar acum în atlasele geografice, iar banii cumpărătorilor autohtoni încep să miroasă frumos.

Probabil că România iese de sub incidenţa experimentului mental Ţara lui Schrödinger, dacă înţelegeţi aluzia. Noi tot aici vom fi.

nivelul2_la_panda
Până una-alta, pândim…

10 Comentarii

 • Cristian Savu
  Publicat decembrie 2, 2014 9:54 am 0Likes

  Insfarsit avem acces online la PlayStation Store si de pe conturi cu tara Romania! Dar este pacat ca nu poti modifica tara de la setarile contului pentru ca eu acum 3-4 ani am facut un cont in tara Romania si nu aveam acces iar dupa am facut unul pe United States si a mers si de atunci am stiut ca nu are suport pentru Romania! Deci e foarte bine acum ca au acces si cei cu conturile setate pe tara Romania caci poti plati cu moneda romaneasca cum ar fi si cu telefonul ( Retelele din Romania ). Cum sunt eu pe contul ala pe United States nu pot sa platesc cu telefonul pentru ca nu sunt retele din Romania!

  In concluzie, acum pot spune ca PlayStation (Sony) au cele mai bune console!

 • Mic Dan nicolae
  Publicat decembrie 2, 2014 9:54 am 0Likes

  This calls for a huge celebration, hai sa puscam o sampanie!

 • Mircea
  Publicat decembrie 2, 2014 10:43 am 0Likes

  A durat „doar” 8 ani. Chiar ca e un mare nimic de sarbatorit.

 • alinbanc
  Publicat decembrie 2, 2014 12:39 pm 0Likes

  Io ma duc sa tzuc o bere.

 • Pakistan
  Publicat decembrie 2, 2014 3:40 pm 0Likes

  nu detin nici un fel de PS, da’ asta nu-i motiv sa nu tzuc si io o bere ca alinblanc 😀

 • Pakistan
  Publicat decembrie 2, 2014 3:41 pm 0Likes

  imi pare rau , da io asa am citit numele tau, alinbanc… dau o bere 😛

 • marvas
  Publicat decembrie 2, 2014 6:06 pm 0Likes

  Multumim domnule Iohannis!

 • D3F3
  Publicat decembrie 2, 2014 9:59 pm 0Likes
 • CIP
  Publicat decembrie 16, 2014 5:41 pm 0Likes

  Acu? După atâţia ani? Când PS3 a ajuns la sfârşitul vieţii? (mă rog pentru PS4 să zicem). Unde au fost când chiar am avut nevoie de ei? Mesajul meu pentru ei este: domnilor (cu d mic) puteţi să vi-l băgaţi în ms dosul consolei! Ca să nu mai vorbim de preţuri, am dat pe Escape Dead Island 130 Ron (PSN US) şi aici e 200 Ron, plus că nu sunt decât o mână de jocuri, mă rog e la început, dar mira-m-aş să se schimbe ceva în următorii 8 ani (conform algoritmului).

Adaugă un comentariu