[HANDS-ON] Second Hand: Frankie’s Revenge – Gunoiul unuia, comoara altuia

Holy scrap!

Pe lângă combinațiile ciudate de echipament, piesa de rezistență a lui Second Hand o reprezintă misiunile. Fiecare nivel se joacă diferit față de celălalt, în funcție de obiectiv. Poți escorta un burghiu gigantic ce trebuie alimentat cu cărbuni printr-o mină plină de inamici și obstacole. Poți umple o clădire de cinci etaje cu explozibil C4 pe care îl vei detona la final, sau poți scufunda o insulă întreagă. Fiecare misiune va introduce inamici, obiective sau mecanici noi cu care va trebui să te acomodezi rapid. La fiecare două minute, un nou val de inamici va apărea, punând constant sub presiune jucătorul în timpul unei operațiuni simple, precum hackingul unui terminal.

Singura constantă la misiunile din Second Hand este momentul evacuării după îndeplinirea obiectivului. Valurile de roboți infectați de alieni continuă să apară cât timp tu soliciți un airdrop de jetpack, aștepți să pice din cer, apoi te chinui să îi dai cheie cu o fărâmă de sănătate sub focul inamicului. Un final haotic, dar care te lasă mereu cu inima împlinită și cu senzația că totuși ești invincibil.

Second Hand: Frankie’s Revenge dispune și de un mod co-op. Online sau local, chiar și în split-screen (ceva rar în ziua de azi, dar binevenit), te poți combina cu încă trei jucători pentru a trece mai ușor prin niveluri, sau a-l juca la dificultate crescută.

Se simte lipsa unui mod player vs. player, care ar fi făcut partea de multiplayer mai apetisantă, în special în lipsa unui fir narativ.

Second Hand Frankie's Revenge cover 02

Early Access

Second Hand: Frankie’s Revenge a intrat în early access pe 31 mai, motiv pentru care (sper eu) încă nu conține un fir narativ. Potențial ar avea: design-ul personajelor, în combinație cu absurdul componentelor lui Frankie, precum și setea lui de răzbunare, pot duce la dialoguri hilare. În schimb, pentru un joc early access, Second Hand este cu siguranță pe drumul cel bun. Dezvoltatorii se implică activ în discuțiile de pe serverul lor de Discord, țin cont de feedback și promit îmbunătățiri viitoare constante și semnificative. Jos pălăria, Rikodu! Sunt nerăbdător să-l joc iarăși la următorul content release.

+ level design divers, dinamic și antrenant

+ număr crescut de build-uri posibile

+ multiplayer co-op

+ stil grafic și coloană sonoră reușite

– lipsa unui fir narativ

– lipsa unui mod player vs. player

Testat pe: PC
Disponibil pe: PC (Steam)
Gen: Action
Producător: Rikodu
Distribuitor: Rikodu
Data lansării: Early Access / 31 mai 2019

Leave a Reply