SHODAN SE ÎNTOARCE

Nu știu câți dintre voi au apucat să joace System Shock la vremea lui, sau chiar după aceea. Ce pot eu să vă spun despre el  e că mai este cunoscut ca părintele spiritual al lui Deus Ex (cel dintâi, nu ce a apărut după Human Revolution). Asta înseamnă că Deus Ex Întâiul, Singurul Joc Sfânt la care ne închinăm noi, alături de toată suflarea gamerilor, cel care va fi reinstalat și rejucat cel puțin o dată pe an, pentru că e exact ca un pelerinaj (deși nu știu cine ar comite sacrilegiul să-l dezinstaleze), fie numele lui JC Denton preaslăvit. Așa… să revenim. Marele Deus Ex a împrumutat foarte, foarte multe elemente de gameplay și chiar principii de level design tocmai de la System Shock Întâiul și al Doilea.

Păcat că n-a împrumutat-o și pe SHODAN (Sentient Hyper-Optimized Data Access Network), deși nu ducea lipsă de AI-uri nici Deus Ex-ul (remember Helios & Daedalus?). SHODAN este probabil cea mai bine realizată antagonistă din istoria jocurilor. Cu citate precum:

L-l-l-l-l-look at you, hacker. A pa-pa-pathetic creature of meat and bone. (panting and) Panting and sweating as you r-r-run through my corridors. (How, how) How can you challenge a perfect, immortal machine?

Efectiv nu ai cum să nu o iubești, în timp ce încearcă să te omoare prin toate mijloacele pe care le are la dispoziție.

Însă nu vreau să fac un retro de System Shock din acest articol (deși poate n-ar fi o idee rea, hmm), ci să vă arăt cel mai nou development diary al celor care s-au apucat să refacă primul System Shock în Unreal Engine 4, pentru că arată absolut extraordinar și efectiv e probabil jocul pe care îl aștept cu cel mai mare interes, pe lângă System Shock 3, la care participă inclusiv FUCKING WARREN SPECTOR OMG DEJA SUNT UD!!

Așadar, după cum ziceam, iată clipul:

https://youtu.be/lKfnTnZuC5E

 

Dentoane, cât de bine arată. Și cât de bine ar arăta și Deus Ex-ul original, dacă s-ar îndura băieții după ce termină cu System Shock. Of.

Și în caz că l-ați ratat la vremea lui, luați de-aici și un teaser la System Shock 3 :).

https://youtu.be/c84I7Rubz14

 

SHODAN, muiere, rămân cel mai mare fan al tău și abia aștept să mă întorc și să văd cum încerci să mă ucizi.

Până una-alta, dacă vreți să încercați variantele originale ale jocurilor, le găsiți frumușel pe GOG la prețuri mai mult decât decente: 1, 2.

1 Comentariu

  • dante-sama
    Publicat noiembrie 15, 2017 4:32 pm 0Likes

    Abia astept sa termine baietii remaster-ul la System Shock in UE4. Au ajuns destul de departe din cate vad eu.

Adaugă un comentariu