Steam Introduce Autentificarea Biometrică Obligatorie

După ce a investit masiv în tehnologia VR, un sistem de operare propriu şi un design avansat pentru noul controler, Valve aderă la tendinţele moderne în materie de securitate a datelor şi introduce autentificarea biometrică obligatorie în următorul update Steam. Vestea surpriză a fost publicată ieri pe blogul oficial:

„Suntem extrem de responsabili când vine vorba de securitatea conturilor clienţilor noştri, iar ultimele atacuri informatice ne-au convins că implementarea unui sistem de autentificare biometric pentru Steam este imperativă. Aşa că am apelat la o soluţie simplă: scanarea retinei folosind camera web de pe biroul oricărui utilizator PC.” a declarat Gaben.

Serviciul de autentificare este denumit SteamVasion şi urmează să fie lansat pe parcursul lunii aprilie. Nu ştim încă dacă Valve plănuieşte campanii promoţionale pentru userii cu ochi verzi sau cum vor fi afectaţi purtătorii de ochelari.

Sursa: The G-Man

10 Comentarii

 • Lucian
  Publicat aprilie 1, 2015 7:47 am 0Likes

  GJ Gabe, GJ!! 🙂 Half Life 3 confirmat.

 • Cavalary
  Publicat aprilie 1, 2015 7:48 am 0Likes

  *sigh* Ziua de evitat stirile. Nasol daca chiar se intampla ceva surprinzator azi…

  • Aidan
   Publicat aprilie 1, 2015 7:59 am 0Likes

   ^^ De evitat la petreceri 😀

 • Andrei341989
  Publicat aprilie 1, 2015 10:33 am 0Likes

  Sa nu il folositi deorece poate induce probleme serioase la ochi. Desi ei sustin ca folosesc technologiile valabile dintr-o camera web simpla acest lucru nu este exact adevarul. Cum o camera simpla nu poate scana cu o precizie mare o retina, steam a facut un update (in background fireste) la firmware-ul camerei. Astfel razele camerei sunt foarte nocive si pot produce ORBIRE TEMPORALA sau permanenta. Acum sunt in drum spre spitalul de urgente din Orasul 17 pentru operatia corectoare de vedere. Deocamdata nu vad nici un numar peste 2 si nici datele foarte clar. O sa revin cu un update dupa consult.

  • ncv
   Publicat aprilie 1, 2015 10:40 am 0Likes

   citeam si ma gandeam ce remarca rautacioasa sa fac. apoi am ajuns la spital. hahaha.

  • ncv
   Publicat aprilie 1, 2015 10:41 am 0Likes

   apoi mi-am adus aminte ce zi e azi… facepalm!

 • Andrei341989
  Publicat aprilie 1, 2015 2:47 pm 0Likes

  Tocmai m-am intors de la spital. Cica nu mai sunt fonduri si bla bla. Ideea e ca nu e nevoie de operatie si vederea isi va reveni singura. Totusi am primit o colectie complimentara de sepcii si chipiuri dubioase ca sa nu depun plangere si sa fac contestatie. Nu inteleg ce e cu ele, una arata ca un coif de viking, una arata ca un cap pixelat rau de tot si mai am una in forma de cap de aligator. Am incercat sa ofer una bunicului, dar a zis ca am fost probabil la spitalul gresit…

 • Rares
  Publicat aprilie 2, 2015 2:36 pm 0Likes

  Care e faza cu ochii verzi :))?

 • Tiptils
  Publicat aprilie 2, 2015 6:57 pm 0Likes

  AHAHAHAHAHAH! HEHEHEH! Hilarious!. I tell you something even funnier. Arhiveaza cu grija gluma asta, iar peste 10 ani o sa-i dai copy/paste intr-o stire si iti zic eu ca nu va fi unu aprilie in acea zi.

 • Dan
  Publicat aprilie 3, 2015 11:05 pm 0Likes

  Nu mi se pare corect ca cineva sa ma oblige sa imi dau datele biometrice…Vrajeala asta ca e pentru siguranta noastra o aud si o vom auzi in fiecare zi…Mai corect este sa ne lase sa alegem intre modalitatea clasica de autentificare si chestia cu scanarea irisului…Si scanarea biometrica poate fi usor pacalita…Unii au reusit sa faca o copie xerox a ochiului unei persoane si a folosit-o pentru a trece de un sistem de supraveghere…Poate ma gandesc sa renunt la Steam…

Adaugă un comentariu