Steam Link sosește pe Android, nu și pe iOS

Ai un dispozitiv Apple și ardeai de nerăbdare să joci o mulțime de jocuri din librăria Steam, accesibile doar pe PC-ul cu sistem de operare Windows? Pune-ți pofta-n cui, dacă așteptai o soluție oficială!

Apple a decis să nu te lase să joci The Witcher III pe platforma ta preferată, respingând aplicația Steam Link pentru iOS, după ce, în primă fază, aceasta fusese aprobată. Aplicația Steam Link pentru iOS ar fi permis streaming-ul de jocuri de pe PC direct către orice dispozitiv Apple, fie el iPhone, iPad sau AppleTV, însă cei de la Apple au revenit asupra deciziei inițiale, invocând conflicte de tip business care le-ar fi scăpat în procesul de evaluare. Ca o paranteză, dezvoltatorii aplicațiilor pentru iOS sunt obligați să le verse celor de la Apple 30% din totalul veniturilor realizate prin intermediul acestora, însă nu aici li s-a înfundat celor de la Valve, deoarece aplicația Steam Link nu facilitează niciun fel de achiziție. Poate că tocmai asta a fost problema în cazul Valve, companie care a înregistrat în 2017 venituri de 4,3 miliarde dolari 🙂

În orice caz, într-un comunicat de presă, cei de la Valve și-au exprimat speranța că Apple va reveni asupra deciziei.

Aplicația Steam Link pentru Android nu a avut parte de aceeași soartă și poate fi deja încercată de cei care doresc să-și mute joaca de la biroul PC-ului în sufragerie sau pe WC, fără a avea nevoie de încă un PC performant. În afară de aplicație, tot ce vă trebuie pentru a vă juca în voie este un controller compatibil, cum ar fi cel produs chiar de Valve.

Bad boy, Apple! Bad boy!

Adaugă un comentariu