The Stomping Land, retras din Steam Early Acces

Survival-ul multiplayer The Stomping Land, ce le dădea jucătorilor șansa să experimenteze viața pe o planetă populată cu dinozauri, a fost retras din magazinul Steam. Jocul se afla în faza Early Acces, însă dezvoltatorii lui, SuperCrit, au încetat să mai comunice stadiul dezvoltării jocului încă de la începutul lunii iunie.

Cei de la SuperCrit reușiseră vara trecută să strângă peste 110.000 de dolari (inițial, ceruseră 20.000) prin intermediul unei campanii de tip crowdfunding via Kickstarter. Cei care au contribuit la această campanie au primit o versiune neterminată a jocului în mai, iar peste puțin timp, varianta Early Acces a jocului a devenit disponibilă pe Steam. Nu mult după aceea, SuperCrit au anunțat că jucătorii vor primi notificări săptămânale cu privire la stadiul dezvoltării, dar dialogul s-a întrerupt, iar jucătorii au fost lăsați cu ochii în soare.

Alex „Jig” Fundora, Lead Developer și responsabil de comunicarea dintre tabere, nu a mai scos un cuvânt de la începutul lunii iunie, când declara că cei de la SuperCrit se dedică în totalitate proiectului, care se preconiza a fi unul cu un ciclu de dezvoltare lung. Paginile de Facebook și Twitter au rămas inactive de atunci, singurele semne de viață fiind niște tweet-uri în care Fundora anunța că se confruntă cu probleme personale, ce îl împiedică să țină jucătorii la curent cu evoluția jocului. În momentul de față, site-ul celor de la Supercrit nu este funcțional.

La începutul lunii august, Fundora declara că jocul se află încă în dezvoltare, chiar dacă există o lipsă de comunicare și actualizări, și că echipa lucrează la trecerea jocului pe un nou motor grafic, în speță Unreal Engine 4.

Jocul ar putea fi încă în dezvoltare, având în vedere că cei de la SuperCrit sunt cunoscuți pentru pauzele lungi de comunicare, însă cei care au susținut jocul în campania de crowdfunding, precum și cei care l-au achiziționat via Steam, au cam început să își ceară banii înapoi (aproape 3 000 de oameni au semnat o petiție pe această temă). Nu există încă nici o poziție oficială a lui Fundora, a celor de la SuperCrit sau de la Valve în legătură cu acest incident.

1 Comentariu

  • alinbanc
    Publicat septembrie 5, 2014 9:45 am 0Likes

    Era clar ca nu era ok de la bun inceput: Cu 20000 de dolari nu faci un joc.

Adaugă un comentariu