Review: Super Mario 3D World

Noul titlu nu m-a mințit în niciun moment cum că ar fi un Galaxy, dar, totuși, nu pot să nu remarc câteva minusuri. În primul rând este foarte ușor, mult prea ușor. Am zburdat prin primele 4 lumi și am colectat fără probleme toate bonusurile. În Galaxy, dar mai ales în Galaxy 2, nu de puține ori mă opream în loc și priveam tâmp la una din steluțe. O vedeam, dar n-o puteam ajunge. Dădeam ture mini-planetelor pe care mă aflam pentru a înțelege ce e de făcut și gamer-ul din minte râdea a platformer-puzzle + explorare(!). Sau, și mai „rău”, știam că trebuie să mai găsesc o steluță, pe o planetă mică, dar… unde?

 
În 3D Word sunt prea puține astfel de momente, deși sunt aproape de două ori mai multe steluțe de găsit, plus o ștampilă, per nivel. Platforming-ul(?), la fel. Există porțiuni în Galaxy extrem de dificile, cu boși răi, sau bucăți de teren care te obligă să memorezi secvențe de butoane, în timp ce aici nu am găsit decât clasicul „sari în capul lor” sau „atacă-le zona sensibilă de 3 ori” și gata… Povestea(?)… În Galaxy lega toate elementele jocului între ele, le dădea sens, valoare. Mare lucru pentru un astfel de joc. Steluțele erau vii, aveau personalitate, te ajutau în călătoriile tale. Bănuții găsiți erau cu adevărat valoroși, ba chiar aveai nevoie de o anumită sumă, dacă vroiai ca „bișnițarii” să te ajute cu o extra cale de urmat. Aici însă… story-ul este ca și inexistent. Steluțele sunt simple obiecte, care-ți vor deschide sec, dacă ai suficiente, anumite porți. Galbenii fiind și mai puțin importanți. Pentru că nu oferă decât o extra viață la fiecare sută. Într-un joc ușor, care nu te faultează oricum prea tare dacă rămâi fără inimi.

 
A existat un moment de consternare în care valoarea lui 3D World nu depășea în mintea-mi un mediocru 7.5. Citeam review-urile colegilor și nu le înțelegeam entuziasmul… mă gândeam că poate mi-a scăpat ceva… și am găsit! Cooperativul local. Titlul poate fi jucat în doi, trei sau patru, pe același televizor, așa că, în lunile imediat următoare achiziției, am tot invitat prieteni pe la mine, cu scopul ascuns de a-i „forța” într-un joc de Super Mario. Pe scurt, Nintendo mi-a dovedit că este în continuare regele petrecerilor de acest tip. Singura companie care încă știe care este punctul forte al consolelor – multiplayer-ul local, cooperativ, competitiv, sau de party – nu contează, multiplayer local să fie. Păcat că sunt niște sălbatici în relațiile lor cu ceilalți producători de jocuri – dacă ar avea suportul lor, nu ar mai avea nici un concurent. Sony și Microsoft nu știu ce să mai facă pentru a-și transforma propriile console în computere, un deziderat fără sens, pentru că acestea din urmă sunt și mai puternice și mai versatile.

2 Comentarii

  • victorsbc
    Publicat mai 19, 2014 5:02 pm 0Likes

    Super review-ul!Chiar asteptam de mult un review de la voi pentru orice joc Wii U!,Ha..mi-ai dat un motiv maaare sa imi procur un Wii U,o consola ravnita de mult de mine!Dar in lipsa jocurilor(bune) am tot amanat…:(.Insa vad ca orizontul e bun pentru iubitorii acestei console cu jocuri ca legend of zelda wind waker hd deja disponibil si mario kart 8 and super smash brothers pe drum:) .A sa nu uitam de Project X!

    • ncv
      Publicat mai 19, 2014 8:28 pm 0Likes

      Ha!
      Daca ai putina rabdare, poate ai noroc si prinzi promotia ce urmeaza sa apara. Wii U cu Mario Kart 8, bundle. Codul pe care-l vei gasi in cutia jocului poti sa-l introduci (pana pe 31 iulie) pe contul pe care o sa ti-l faci pe Nintendo.co.uk (din pacate nu pe Nintendo.ro) si o sa poti sa iti alegi chiar „legend of zelda wind waker hd” ca bonus, vei primi un alt cod in 48 de ore (daca am inteles bine) si-l vei putea download-a gratuit.
      Also, ai vazut ca am tot ridicat in slavi Galaxy, poti sa-l joci pe Wii U fara probleme, dar asta presupun ca deja stiai. Ca mai toate jocurile Wii, ar trebui sa fie mai ieftin, mai ales la mana a doua.
      A, de fapt nu poti sa-l joci fara probleme 🙁 , daca nu ai Wii va trebui sa cumperi si un Remote+, plus un Nunchuk.
      Langa aceste doua titluri, si bineinteles, pe cel de mai sus, iti mai recomand si Pikmin 3, daca vrei sa joci una din cele mai tari strategii de pe console. Donkey Kong Country: Tropical Freeze, daca-ti plac platformele dificile, Monster Hunter 3 Ultimate, pentru unul din cele mai bune jocuri pe care le-am jucat vreodata, cu un online cooperativ de milioane…
      LEGO City Undercover, daca vrei un GTA din Lego… sunt multe multe jocuri bune. De exemplu de fiecare data cand cineva vine la mine ne jucam si un Wii Party U, langa alte tabletop-uri. Daca-ti vine sa crezi 3 din jocurile din aceasta colectie sunt boardgames, combinate cu abilitatile remote-urilor si a tabletei. Dar nu asa doar niste inceputuri de boardgames. Nu. Jocuri sofisticate, distractive, pe care toata lumea le-a apreciat pana acum. (bine, exista si o parte negativa, ai nevoie de Remote-uri, cati oameni inviti la tine 🙂 )

      Daca nu ai avut Wii, lista este… enorma…

      Ce mai trebuie sa iei in considerare… daca termini toate jocurile interesante pentru tine, de multe ori o sa astepti destul de mult pana apare un altul. Am invatat insa ca daca ai si pc, smarphone, ps3, whatever, nu prea are importanta. Ai ce te juca. Nu inteleg obsesia asta cu… nu am ce ma juca!! Si? Ca si cum cineva te-ar opri din a te juca altceva.
      In plus, parerea mea este ca daca ai prea multe optiuni ajungi sa-ti bati joc de toate. Nu mai terminam jocurile. Nici nu mai vorbesc de extra-uri. Cu care aproape toate titlurile de mai sus vin.

      bafta!

Adaugă un comentariu