Unde-i Ethan?/Nu e Ethan

Polonezii de la The Astronauts, un studio independent creat de Adrian Chmielarz, omul care a stat la baza faimosului People Can Fly, lucrează la un nou joc. The Vanishing of Ethan Carter e numele lui și este un First Person Adventure ce te bagă în papucii lui Paul Prospero, un detectiv cu niscaiva puteri paranormale care este surprins adeseori de către babele de pe scară în timp ce-și bagă nasul în butoiul cu ocult.

Prospero primește o scrisoare de la un băiat pe nume Ethan Carter, care îl alarmează și îl determină să dea o fugă până undeva prin Wiscounsin, pentru ce crede el că va fi ultimul lui caz. Ajuns acolo, descoperă că Ethan a dispărut și se decide să plece pe urmele lui. Astfel, nihilistul personaj trebuie să rezolve un șir de mistere ce cuprinde morți dubioase, capcane plasate parcă la întâmplare prin pădure sau clădiri bântuite.

Atmosfera pare de zile mari, cu o grafică ce te lasă cu gura larg căscată și o poveste care se anunță cel puțin interesantă. Vei auzi adesea monologul intern a lui Prospero, care-și va face cunoscută opinia despre natura înconjurătoare, inocență și alte trebușoare care vor suna destul de cunoscut pentru cei care au urmărit True Detectiv. Dezvoltatorii spun că s-au inspirat serios din scriitori precum H.P. Lovecraft, Raymond Chandler sau Algernon Blackwood, lucru care nu poate decât să bucure pe cei cu o poftă serioasă de mister.

Chiar dacă cei de la The Astronauts au promis o lume deschisă, unde poți să alegi în ce fel și în ce ordine să abordezi diferitele obiective, din ce am văzut până acum, lucrurile nu stau neapărat așa și jocul te cam duce de mânuță. Însă tot ei au spus că se bazează mai mult pe elementul narativ, iar dacă le iese cum trebuie, nu cred că se supără nimeni pe decizia lor de a pune libertatea de acțiune pe planul doi.

The Vanishing of Ethan Carter va fi lansat pe 25 Septembrie pentru PC, urmând ca undeva prin 2015 să apară și o versiune pentru PS4.

5 Comentarii

 • Radu
  Publicat august 26, 2014 4:27 pm 0Likes

  nu pot sa fac ca tipu ala si sa sar in timp pana apare jocul?

  • Aidan
   Publicat august 26, 2014 5:19 pm 0Likes

   Time is a circle man…time is a circle 🙂

  • Radu
   Publicat august 26, 2014 6:26 pm 0Likes

   uhm… no is not. if it was, i would be a baby now 🙂

 • Aidan
  Publicat august 26, 2014 7:01 pm 0Likes

  Pentru ca True Detective:

  „F***, I don’t want to know anything anymore. This is a world where nothing is solved. Someone once told me, ‘Time is a flat circle.’ Everything we’ve ever done or will do, we’re gonna do over and over and over again. And that little boy and that little girl, they’re gonna be in that room again and again and again forever.”

  Ma intoarce pe toate partile replica asta 🙁

  • Valentin Stefan
   Publicat august 26, 2014 7:55 pm 0Likes

   Eu cred că o să țin minte toată viața senzația aia pe care mi-o dădea fiecare episod. O stare de apăsare, ca și când ceva rău urma să se întâmple. Every. Fkin. Minute.

Adaugă un comentariu