Se pare că YouTube plănuieşte achiziţia serviciului Twitch

Conform Variety, care citează surse anonime din preajma celor două companii implicate în afacere, serviciul de streaming Twitch ar urma să fie cumpărat de YouTube pentru 1 miliard de dolari.

Tot Variety menţionează faptul că tranzacţia ar trebui să fie făcută în cash(!). Pentru moment, orice informaţie sau detaliu are statut de speculaţie/zvon/ipoteză, dar integrarea Twitch în menajeria Google prin YouTube ar însemna o nouă achiziţie importantă pentru compania mamut.

Wall Street Journal susţine că achiziţia Twitch de către YouTube se află doar la nivelul unor tratative incipiente, citând tot surse anonime.

Internetul a reacţionat mixt la auzul acestei veşti surpriză, deoarece YouTube nu are o reputaţie excelentă când vine vorba de copyright, drepturile utilizatorilor şi streamingul jocurilor video. Deşi unii utilizatori şi creatori de conţinut video apreciază fuziunea YouTube-Twitch, majoritatea userilor sunt reticenţi sau aşteaptă să vadă cum vor evolua lucrurile.

7 Comentarii

 • BadBoyKilla
  Publicat mai 19, 2014 11:39 am 0Likes

  god fucking dammit

 • LauRoman
  Publicat mai 19, 2014 12:02 pm 0Likes

  Bineinteles ca, odata diamantul companiei acum devenita aproape o oaie neagra, justin.tv va fi omorat pentru ca dubleaza fie functionalitatea twitch fie live hangouts.

 • Hangoverlike
  Publicat mai 19, 2014 12:35 pm 0Likes

  Trist. Foarte trist. E bun twitch-ul asa cum e, nu trebuie sa isi bage gugal ghiara. Sper sa fie doar un zvon.

  Is satul de site-uri/platforme care ma forteaza sa folosesc G+/faisbuc. Asta va deveni si twitch-ul daca va fi cumparat de ei. Un alt cacat prin care o sa iti forteze tot ce tine de gugal pe gat.

 • mahri726
  Publicat mai 19, 2014 6:40 pm 0Likes

  Daca Twitch e asimilat de Google, asta imi ofera inca un motiv sa activez addon-uri de browser anti-publicitate. Pe Twitch isi fac streamingul cei de la Epic Games si multe alte companii de valoare, de la care ai ce sa inveti. Ar fi pacat sa fiu obligat sa privesc publicitate, pe care oricum o detest.

  • Aidan
   Publicat mai 19, 2014 10:20 pm 0Likes

   Am senzatia ca ne indreptam cu pasi repezi spre monopolizarea internetului si transformarea lui in panou publicitar…si cam atat.

  • Mihai Ioan
   Publicat mai 20, 2014 10:28 am 0Likes

   Interenetul este oricum un „mare panou publicitar”, eu spe ca Google sa pastreze Twitch in forma actuala. Adevarul e ca Twitch nu isi permite stocare, Google pe de alta parte isi cam permite orice.

Adaugă un comentariu