Un nou record mondial de speedrun pentru Mario

Un nou record mondial de speedrun pentru Mario şi nu, nu este o glumă. Super Mario Bros. încă are o legiune de fani devotaţi după atâtea decade de existenţă. Şi pe bună dreptate! Nu numai că este jocul ce a revitalizat industria după Marele Colaps din anii ’80, dar este şi unul din cele mai bune platformere.

Nu pot trece cu vederea acest joc indiferent de situaţie. Ne aduce aminte tuturor de vremurile bune, liniştite, când un joc era ceea ce trebuia să fie – o modalitate de relaxare şi nu o platformă de promovare a ideologiilor politice dăunătoare. Dar încep să deviez.

Un nou record mondial de speedrun pentru Mario

Speedrunner-ul pe nume darbian a reuşit un record extraordinar de 4 minute şi 57,260 de secunde, doborând recordul precedent cu doar 0.007 secunde (7 milisecunde). Imaginaţi-vă că pentru a clipi, o persoană are, în medie, nevoie de 0.3 secunde (3 decisecunde). Aşa se doboară un record. Parcă am privi un tool-assisted run şi nu am fi prea departe de adevăr! Vorbim de 15 cadre pe secundă diferenţă între un tool-assisted run şi rapiditatea cu care acest fan trece prin joc. Terminator anyone? Dun dun duuuuuuuun!

Genul speedrun-ului a fost de tip „any percentage”, acest lucru însemnând că se pot folosi scurtăturile către alte niveluri, precum cele din zonele de warp speciale sau pipe-urile din cadrul nivelurilor ce ne teleportează mai aproape de finalul zonei respective. Dar vorbele sunt de prisos, aveţi clipul mai jos. Vizionare plăcută!

 

Adaugă un comentariu