Yaga Mă Face Mândru Că M-am Născut Gamer Pe Pământ Românesc

Dacă ați urmărit revista, atunci probabil cunoașteți deja seria mea de prezentări și interviuri dedicate dezvoltatorilor autohtoni.

Este interesant că până ieri lucrurile nu arătau tocmai roz — iar acum mă pomenesc cu un Gibbous tot mai aproape de finalizare, magnificul Black The Fall, niște Gray Dawn grozav, un spin-off Door Kickers (+ un mod co-op pentru original) și…sfinte RGDA, Yaga!

Realizat de studioul clujean Breadcrumbs Interactive și îmbrățișat de oportunitatea oferită de Square Enix Collective, plimbat pe la Dev.Play și cuibărit în inima mea după primele 5 secunde de trailer, Yaga este jocul românesc în care am decis să investesc tot suportul moral posibil și, atunci când va fi cazul, financiar. Sper să am ocazia să îl cumpăr cât mai curând. Like right effing now! 🙂

În esență, Yaga este un RPG bogat în folclor de inspirație româno-slavonă, direcție evidențiată atât artistic, cât și în elementele de gameplay care îl definesc. Fanii lui Prâslea, Harap-Alb și Geralt of Rivia urmează să aibă parte de un festin colorat, cu mecanici inteligente și trimiteri subtile către universuri cunoscute tuturor. Pe când? Încă nu știu să vă răspund cu certitudine.

Când vezi un joc atât de ambițios, ceva se trezește în tine și îți dai seama că se poate și la noi. Mai mult, nu doar că se poate, ci chiar trebuie. Avem nevoie de oamenii ăștia dispuși să creeze asemenea jocuri, să muncească cu devotament, să sacrifice și să investească în viitorul ludic carpato-danubiano-pontic.

Eram invidios pe polonezi și succesul lor. Nu mai simt așa ceva. Am toate motivele din lume să fiu mândru că m-am născut gamer pe pământ românesc! Și o zic din inimă, indiferent cum ar strâmba unii sau alții din nas.

Voi trebuie doar să faceți la rândul vostru tot posibilul pentru a vedea jocurile românești încununate de succes. Nu este greu deloc, feciori și fecioare. Mai jos găsiți link-urile necesare, pe lângă cele din text:

PAGINA BREADCRUMBS INTERACTIVE

https://twitter.com/BreadcrumbsInt

https://www.facebook.com/YagaGame/

2 Comments

  1. Razvan decembrie 15, 2017
  2. Andra decembrie 15, 2017

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.