2 Miliarde de dolari pentru Minecraft?

Sună incredibil, însă umblă vorba că Microsoft vrea să cumpere Mojang, producătorul indie al celebrului Minecraft, pentru fabuloasa sumă de 2 miliarde  de dolari. Prețul este exagerat de mare chiar și pentru un producător de talie mare, iar operațiunea te pune puțin pe gânduri. Ce poate naște Mojang atât de valoros, încât să merite achiziția? Poate fi Minecraft o armă împotriva celor de la Sony în războiul consolelor?

Minecraft o duce foarte bine pe Xbox, iar acesta pare să fie un motiv cât se poate de bun pentru cei de la Microsoft ca să împingă o asemenea ofertă. Găina cu ouă de aur ar putea ajunge la MS în doar câteva zile. Mai mult, una dintre surse susține că omul de bază al Mojang, Markkus „Notch” Persson, ar fi parafat deja înțelegerea cu boss-ul Microsoft, Phil Spencer.

Minecraft s-a vândut în 16 milioane de exemplare pe PC și Mac; 50 de milioane pe toate platformele la un loc. Recent, au fost lansate versiunile pentru Xbox One și PS4, iar banii, cu siguranță, vor continua să curgă.

Totuși, prea mulți bani… Pe bune?!

4 Comentarii

 • Zavalaidanga
  Publicat septembrie 13, 2014 6:09 pm 0Likes

  Nu mi se pare o suma atat de mare, avand in vedere ca Boodborne, copilul de suflet al tatalui dark souls 1 pare ca va duce PS$ pe culmile gloriei, MS trebuie sa se pregateasca.

  • Zavalaidanga
   Publicat septembrie 13, 2014 6:11 pm 0Likes

   *Bloodborne.
   PS4.
   O functie de corectare n-ar strica.

 • George Ene
  Publicat septembrie 14, 2014 12:10 am 0Likes

  ” Poate fi Minecraft o armă împotriva celor de la Sony în războiul consolelor?”
  Da LOL ca parca pe orice PC,tableta,telefon nu ar functiona…

  • KiMO
   Publicat septembrie 14, 2014 1:11 pm 0Likes

   MS ar putea decide sa continuie distributia urmatoarelor versiuni exclusiv via Live, eliminand restul platformelor din schema 🙂

Adaugă un comentariu