2 Miliarde de dolari pentru Minecraft?

Sună incredibil, însă umblă vorba că Microsoft vrea să cumpere Mojang, producătorul indie al celebrului Minecraft, pentru fabuloasa sumă de 2 miliarde  de dolari. Prețul este exagerat de mare chiar și pentru un producător de talie mare, iar operațiunea te pune puțin pe gânduri. Ce poate naște Mojang atât de valoros, încât să merite achiziția? Poate fi Minecraft o armă împotriva celor de la Sony în războiul consolelor?

Minecraft o duce foarte bine pe Xbox, iar acesta pare să fie un motiv cât se poate de bun pentru cei de la Microsoft ca să împingă o asemenea ofertă. Găina cu ouă de aur ar putea ajunge la MS în doar câteva zile. Mai mult, una dintre surse susține că omul de bază al Mojang, Markkus „Notch” Persson, ar fi parafat deja înțelegerea cu boss-ul Microsoft, Phil Spencer.

Minecraft s-a vândut în 16 milioane de exemplare pe PC și Mac; 50 de milioane pe toate platformele la un loc. Recent, au fost lansate versiunile pentru Xbox One și PS4, iar banii, cu siguranță, vor continua să curgă.

Totuși, prea mulți bani… Pe bune?!

4 Comments

  1. Zavalaidanga septembrie 13, 2014
    • Zavalaidanga septembrie 13, 2014
  2. George Ene septembrie 14, 2014
    • KiMO septembrie 14, 2014

Leave a Reply