6 jocuri create de români în doar 24 de ore

Nu, nu am scris greşit. În cadrul East European Comic Con 2016, Amber Studio, cel mai mare studio independent de jocuri video din ţară, a susţinut prima competiţie de tip game-jam deschisă amatorilor. Tematica aleasă a fost Beneath the Surface, iar scopul acestui eveniment a fost să demonstreze că, pornind cu toate resursele necesare alături de o temă prestabilită, game developerii români pot crea jocuri extraordinare în doar 24 de ore! Au reuşit? Să vedem!

Dragoş Hâncu, general manager al Amber Studio a declarat că  „După succesul game jamului intern din care a luat naștere Link Twin, am decis să oferim o platformă care să funcționeze ca un imbold pentru creativitatea și talentul românesc din industrie, care, deși are un enorm potențial, tinde să nu-și găsească toate resursele de care are nevoie pentru a ajunge la un rezultat concret. Astfel, a apărut AmberJam 2016, în cadrul căruia Amber Studio a avut curajul să investească în potențialul și setea de performanță a industriei românești de gaming. Sperăm ca acest pas să încurajeze toți pasionații de gaming să-și descopere și să-și cultive creativitatea.”

Din cele peste 50 de înscrieri, 6 echipe compuse din game developeri, programatori şi publicitari, au fost alese. Aceştia au beneficiat de îndrumare din partea celor de la Amber, astfel încât, la finalul evenimentului, toate echipele au reuşit să îşi prezinte viziunea artistică adusă la viaţă, în variantă alpha. Jocurile ce au luat naştere astfel, sunt:

  • Interrogation – un quest game creat de Critique Gaming, în care utilizatorul joacă rolul unui detectiv care are 5 minute să afle unde este plasată o bombă.

6 jocuri create de români în doar 24 de ore

  • Squidoom – un joc multiplayer în care, așa cum îi spune și numele, două sepii se luptă pentru comorile ascunse în adâncul oceanului, lăsând o urmă de cerneală fatală pentru oponent. Squidoom a fost creat de K Games.

6 jocuri create de români în doar 24 de ore

  • Another Day at the Office – un platformer game realizat de Magic Mushroom, în care realitatea se dedublează, iar o simplă zi petrecută birou duce, la orice pas, în altă dimensiune.

6 jocuri create de români în doar 24 de ore

  • The Office – și echipa 404 Not Found a mizat pe zilele lungi petrecute la birou, însă eroul lor are de îndeplinit un task simplu în condiții cel puțin neprietenoase pentru psihicul său.

6 jocuri create de români în doar 24 de ore

  • Beaver Fivar – povestea de dragoste dintre castorul Scorburica și vulpea Aglaia ia turnura unui quest plin de obstacole în jocul dezvoltat de Grapefruit.

6 jocuri create de români în doar 24 de ore

  • Pirranah – echipa Best s-a inspirat din Feeding Frenzy pentru a crea un joc în care utilizatorul devine un pește prădător în căutare de hrană.

6 jocuri create de români în doar 24 de ore

Marii câştigători ai competiţiei au fost cei de la K Games, alături de jocul lor, Squidoom! „Chiar dacă am fost extrem de încântați de munca enormă depusă de fiecare echipă în parte, am considerat că Squidoom ne-a oferit o experiență completă de joc într-o formă competițională: un joc multiplayer, cu grafică atrăgătoare, varietate în gameplay și emoție sinceră. Un joc bun nu este doar despre tehnologia din spate, ci despre experiența și bucuria pe care acesta le oferă, iar Squidoom a făcut tocmai asta: ne-a oferit bucuria de a face parte din experiență”, a declarat Dragoș Hâncu în legătură cu aceştia!

Vedeţi că şi la noi se poate? Felicitări câştigătorilor, dar şi tuturor participanţilor. Şi nu uitaţi, dacă pe viitor doriţi să vă implicaţi în industrie, sunt sigur că membrii Amber vor fi mai mult decât fericiţi în a vă oferi îndrumare sau o mână de ajutor. Porţile către succes sunt deschise!

 

Adaugă un comentariu