Diablo 3 şi cioLAN M-au Convins Să Nu-mi Pierd Niciodată Speranţa
Ştiţi care este partea cea mai interesantă? Că au făcut-o după ce am decis să îmi pierd tonusul din arătătorul drept în Diablo 2 – pe care l-am cumpărat de pe un site mai putred decât orice peşte din Danemarca –, impulsionat de trăirile nostalgice ale colegului din titlu. La nici zece minute după ce am încercat un multiplayer de D2 ne-am trezit făcând ravagii în cel de-al treilea clickfest marca Blizzard. Asta nu înseamnă că Diablo 3 îmi era străin, nici vorbă. Pe lângă faptul că preview-ul şi recenzia pentru Reaper of Souls îmi aparţin, am jucat originalul încă din beta. Am chiar şi un video în deep web care să-mi demonstreze afirmaţia lăudăroasă.
https://youtu.be/9LVZ8FyEpmc
Şi trebuie să mărturisesc că mi-a mâncat nenumărate zile şi nopţi. Goana continuă după loot, după un shiny mai strălucitor decât aureola energetică din jurul lui M I H A I şi mai puternic decât legendarul pe care îl spargi pentru materiale de crafting – o, Sfinte, cât de mult poate să-mi placă! Îl abandonasem timp de aproape doi ani. Îmi dau seama cât de mititel eram atunci uitându-mă la un screenshot din review, în care Daemonifuge, războinica mea Crusader, abia îşi îmbrăca prima platoşă. Era o platoşă simplă, din tablă de Aro Spartan, albastră în atribute ca cerul de vară.
Reaper of Souls s-a schimbat îngrozitor de mult după ultimele patch-uri, iar viitorul 2.4.2 promite îmbunătăţiri suplimentare în mecanicile de bază. cioLAN este, evident, singurul vinovat pentru întoarcerea mea în Sanctuary şi pentru faptul că m-a ajutat (de fapt, ne-am ajutat reciproc) să cresc 300 şi ceva de niveluri Paragon într-o săptămână şi câteva zile de joacă ocazională, comunicând în limbi înţelese doar de noi prin Skype. Am trecut de la „arma asta are damage mai mare decât cea veche, deci sigur e mai bună!” la „hmm, dacă reuşesc să aduc 3 procente suplimentare în Phalanx şi să reduc cooldown-ul Akarat cu măcar 1 secundă, câştig viteză suplimentară în grifting!”. Aşa că ne-am construit ca fraţii eroi capabili, în mod curios mai sprinteni şi eficienţi decât s-ar crede din valoarea nivelului afişat.
Dacă Propolis este un Monk spanktaculos (sic), bazat pe tehnica de execuţie în grup Exploding Palm şi ffffff (ca la pepeni) mult Dexterity, Daemonifuge m-a obligat să învăţ matematică şi să nu-mi pierd niciodată speranţa. De ce? Pentru că build-ul are o rotaţie simplă în aparenţă şi satanic de frustrantă sub straturile de oţel ale setului Akkhan. În primul rând, este complet dependent de bonusurile speciale oferite de gear şi cubul lui Kanai. În al doilea rând, funcţionează prin hărţuire în roi şi nu lovituri concentrate, devastatoare. Finalmente, este un compromis între atac şi apărare, cu un echilibru delicat între Damage şi Toughness. Dar este demenţial de spectaculos şi provocator.
Pe scurt, Crusader-ul se transformă într-un spammer de falange, ce trebuie să rămână cât mai des sub efectul abilităţii Akarat’s Champion, în timp ce se înconjoară cu ciocane binecuvântate şi îşi reduce cooldown-urile. Acum imaginaţi-vă trei sisteme care funcţionează sinergetic spre un singur rezultat:
1. Atacurile Justice (Primary/Holy Bolt) şi Blessed Hammer (Secondary/Limitless) sunt augmentate de Johanna’s Argument şi skill-urile pasive Blunt + Fervor. Acestea au rol de generator al resursei principale şi cooldown reduction.
2. Phalanx (Utility/Bodyguard) şi Akarat’s Champion (Conviction/Prophet) beneficiază de pe urma setului Akkhan, scutului Unrelenting Phalanx şi pasivei Lord Commander. În cub sunt extrase atributele speciale din Baleful Remnant, Warhelm of Kassar şi Obsidian Ring of the Zodiac.
3. Judgement (Defensive/Resolved), Laws of Valor (Laws/Critical) şi Vigilent îmbunătăţesc şansa de critical, viteza de atac şi rezistenţa.
Un astfel de Crusader, înconjurat de o hoardă eterică cu un spor la cafteală ce atinge aproape 550% cu o combinaţie eficientă, nu trebuie să se lipsească niciodată de răbdare – fiindcă multe dintre piesele de echipament au drop redus, în timp ce pe Torment X este preferabil să rămână în compania unui Monk. Norocul meu a fost amuleta Hellfire cu bonus pasiv Finery, de unde am reuşit să mulg nişte putere suplimentară pentru atacuri. Pe de altă parte, nici nivelul meu Paragon nu este tocmai ridicat, puţine piese având statut Ancient în inventar.
Acum sunt dependent. Diablo 3 şi cioLAN m-au învăţat să nu-mi pierd niciodată speranţa, căci mereu se poate extrage mai mult damage din echipament, întotdeauna există un Greater Rift mai bogat şi un obiect legendar nemaivăzut. It’s a goddamn drug, man…
Aştept parteneri de Rift şi sugestii în comentarii. Despre socket-uri, enchant-uri şi alte accesorii, tot în secţiunea de mai jos. Propolis cred că a ieşit la bere.
19 Comentarii
ahorotan
Ma bucur ca ai fost absorbit de catre Diablo 3 🙂 Aveti si un clan in joc ?
Aidan
Momentan nu avem clanul nostru, dar s-ar putea sa deschid eu unul. Will keep you posted 😀
Hangoverlike
Baaaa, mi-ai facut si mie pofta. Acuma ma uit lung la PS si parca parca imi trage cu ochiu.
Aidan
Baga mare, pe mine ma gasesti destul de des in joc.
doru
Nu ma atrage colectionarea de „pantaloni” cum spune Yahtzee, insa imi place sa incerc lucruri noi ca si tine, sa experimentez cu cei trei M: matematica, moartea si macelaria 🙂 Insa pentru asta exista Dark Souls 3, nu-i asa?
dante-sama
Din cauza articolului asta, ma gandesc serios sa imi iau in sfarsit Reaper of Souls, Aidan 🙂 Nu am jucat decat originalul cand a aparut, care mi-a placut destul de mult, dar nu am trecut nici acum la Reaper of Souls.
Aidan
Blizz a imbunatatit foarte mult jocul. De fapt, Diablo 3 abia acum a ajuns ce trebuia sa fie la lansare. Partea cool e ca il poti lua acum mult mai ieftin, iar intreg sistemul Seasons si noile update-uri sunt gratuite.
pierre
imi place mult mai mult scriitura asta directa, decat cea din revista. Sper sa preia controlul 🙂
pierre
ma refer la stilul tau, adica
Atmosfear
Let me know if u need another Demogorgon slayer. Rar mai poti gasi oameni cu care sa faci un party stabil
alex
am revenit de curand la D3 din nostalgie, pentru sezonul 6. e intr-adevar foarte fain, a meritat banii. din fericire pentru mine, am nimerit intr-un clan destul de misto relativ repede si chiar dupa 2 ani de absenta tot m-au intampinat cu prietenie.
p.s. am cam avut ghinion cu romanii in jocurile online in general, sunt eu ghinionist? in general clanuri ok de englezi / olandezi / nemti
Aidan
Nu ma primiti si pe mine? 😀 Sunt fara de clan.
Btw, ID-ul meu este AidanDKH#2970
alex
wow, ce repede raspund, n-au trecut decat 3 zile…
ok, clanul se numeste [PwM] si vine de la playing with magic, iar sefa se numeste Saz – i-am lasat un mesaj cu handle-ul tau.
al meu e nova#21134 dar asta nu conteaza foarte mult pentru ca mi-am luat doom de curand si lipsesc cateva zile 😀 de unde si reply-ul meu intarziat.
Bogdan
Am citit articolul tau si am revenit si eu la Diablo 3 dupa o pauza destul de mare dar am avut o surpriza uriasa:Ce plm e cu mouse-ul ala urias de win95 ? Spune-mi si mie cum ma intorc la cel vechi te rog findca nu am reusit.Si ce a fost in mintea astora de la Blizz cu mizeria aia uriasa ?Thank you !
Aidan
Si eu il detest, dar nu stiu o metoda sa il modifici 🙁
Vomit putin in gura de fiecare data cand il vad.
Bogdan
Cei de la Blizz trebuiau sa ofere o optiune intre cel vechi si uratenia asta dar in fine,eu ma bucur ca ai scris articolul asta pentru ca m-am intors la Diablo 3 si demult timp nu m-am mai simtit asa bine jucand un joc.Multumesc Aidan.
Gamer
Am ajuns la GR 80 cu Firebird Wizul sezonul asta. Sunt in clanul We are Romanians (War) xD
Aidan
Am tot incercat sa intru si eu in War, nu am primit raspuns la cerere 🙁 Asa ca mi-am facut clanul meu, Sanguis Crusaders, unde fac singur role play cu personaje vampirice gen Bathory, Daemonifuge si Sepultura :))
Cristi
Salut
Ma pute.ti ajuta si pe mn cu un sfat referitor la modul de logare. Deoarece mereu cand intru in joc primesc un mare disconnect si un mesaj cat „casa poporului” code1016. Va multumesc si v.as fi foarte recunascator de ajutor.