Academia: School Simulator, în Early Access începând cu 8 septembrie

Ryan Sumo, artistul grafic care a realizat design-ul simulatorului de mizerie umană Prison Architect, și-a îndreptat atenția de la închisori la lucrul care ar trebui să-i împiedice pe tinerii delincvenți sa umple celulele – sistemul educațional.

Nu e un simulator politico-legislativ (deși salivez numai gândindu-mă la asta), ci un high-school sim în toată regula denumit în mod sugestiv Academia.  Academia pare să fie un sim standard în care obiectivul tău principal este de a aloca în mod responsabil și tacticos resursele limitate ce ți se pun la dispoziție pentru a menține instituția în funcțiune.  Sigur, ăsta e cel mai reducționist mod de a descrie jocul, pentru că scopul tău final este de a le oferi elevilor tăi o educație exemplară.

Design-ul și construirea propriu-zisă a liceului vor fi cele mai ușoare sarcini, întrucât ca director va trebui să jonglezi cu o mulțime de sarcini de care vor depinde rata de promovabilitate a studenților, prestigiul instituției și eficiența staff-ului.  Absenteismul, abandonul școlar și violența vor fi o parte din problemele pe care va trebui să le rezolvi prin programe, inițiative și evenimente școlare care-i vor ține pe elevi aproape de carte și departe de străzi. Trailer-ul sugerează toți simii, de la profesori, elevi până la îngrijitori și constructori vor avea trait-uri și caracterestici proprii după care vor funcționa. Spre exemplu, un profesor de liceu cu două doctorate la activ va fi, în teorie, o alegere extrem de bună pentru staff-ul tău, dar nu ai niciodată de unde să știi dacă eficiența lui va fi afectată de frustrarea de a lucra într-un domeniu pentru care este supracalificat. Asta nu poate decât să mă bucure, pentru că mereu mi-au plăcut simulatoarele care știu cum să contextualizeze parametrii matematici după care funcționează. Faptul că un elev are 5/100 skill la matematică și 80/100 la arte plastice nu-mi spune nimic. Dar dacă-l văd făcând tămbălău la fiecare oră de matematică, ei bine, asta-mi spune mai multe decât decât un stat plictisitor.

Academia va ateriza în ghiozdanele noastre pe 8 septembrie, deocamdată în Early Access. Dar dacă dezvoltatorii vor urmări același parcurs ca Prison Architect, cu siguranță va fi jucabil încă de la primele versiuni.

1 Comentariu

  • Cristi
    Publicat septembrie 6, 2017 9:24 pm 0Likes

    deci prison simulator 2? 😛

Adaugă un comentariu