AMÂNARE PENTRU AGE OF EMPIRES DEFINITIVE EDITION

Age of Empires: Definitive Edition trebuia să se lanseze pe 19 octombrie, însă echipa de development a dat un comunicat în care ne anunță că nu avem norocul să-l jucăm așa devreme. În schimb, se pare că va fi lansat la începutul lui 2018, deoarece vor să balanseze mai bine atât campania single-player cât și partea de multiplayer și lobby cu ajutorul comunității pe care o vor invita să participe în evenimente closed beta.

Cred că Age of Empires a fost printre primele strategii pe care le-am jucat, chit că nu am iubit seria pe cât de mult am iubit Stronghold. Mai ales Crusader, primul. Totuși, aș rejuca cu mare plăcere varianta remasterizată și adusă la zi. Animațiile țăranilor care culegeau mere îmi rămân întipărite în minte și în ziua de azi, mi s-a părut revoluționar.

Până una alta, putem să urăm și La Mulți Ani seriei Age of Empires care a împlinit ieri nu mai mult, nu mai puțin de 20 de ani!

Așteptăm cu nerăbdare informațiile despre AoE 4, am mari așteptări de la Relic.

Până atunci, puteți încerca să vă înscrieți în beta-ul de AoE: DE aici.

3 Comentarii

 • Razvan B
  Publicat octombrie 16, 2017 5:32 pm 0Likes

  Eu am primit invite in Beta si pot sa zic ca jocul porneste foarte greu, server problems, pana sa ajungi la Main Menu…
  Daca totusi porneste, am reusit sa joc campania cu grecii, prima misiune.

  Au mai modificat si hartile vechi, dar path-ingul e graoznic, unitatile se pierd aiurea pe harta, ocolesc inamicii.

  Multe cladiri arata bine, texturile la fel, altele foarte steril, artificial, gen Barracks in Stone Age, la fel si Small Wall-ul, parca e de carton, cu susan…

 • Lucian
  Publicat octombrie 17, 2017 8:50 am 0Likes

  Eu am iubit foarte de mult seria Age of Empires (mai puţin al treilea) probabil şi pentru că a fost primul meu joc de strategie jucat pe primul meu calculator Pentrium 1 la 200Mhz, prin anul 1997 parcă. Au urmat continuările Rise of Rome, Aoe 2 şi Aoe 3.
  Jocul a fost superb, şi chiar şi acum din nostalgie, mai joc când şi când câte o misiune de AOE.
  Îmi pare foarte rău, însă remasterizarea nu cred că va aduce noi fani, decât poate cei care nu erau născuţi atunci când jocul a apărut. E trist, şi Relic nu-mi inspiră deloc încredere cu AOE 4 (din ce am văzut în trailer şi filmuleţe pe youtube), dar ce să faci, tehnologia merge înainte, chiar dacă conţinutul rămâne acelaşi.
  Sunt un pic trist, pentru mine AOE 1 şi 2 au fost cele mai reuşite jocuri de strategie (alături de alte legende Starcraft, Dune, Red Alert, Warcraft), iar direcţia spre care se îndreaptă seria nu cred că este bună.

 • Marcel Groza
  Publicat octombrie 17, 2017 10:52 am 0Likes

  Si pentru mine AoE 1 a fost printre primele jocuri de strategie jucate pe PC, il primisem in 1998 pe un CD piratat (deh, asa era moda atunci, downloadari de jocuri si soft prin reteaua din camine) de la varu-meu, student la acea vreme. Ce de bunatati erau pe acel CD… AoE1, Heroes2, StarCraft, F-22 Lightning II, Master of Orion 2, MDK… de vis!
  Normal ca la acea varsta eram praf la jocurile de strategie, luam bataie pe Easy de la AI, dar stateam si ma uitam minunat la animatiile unitatilor pe ecran, bagam cheat-uri si cream legiuni de Dark Riders si Nuke Troopers, a fost frumos.

  Am primit si eu invite in Beta ptr Definite Edition, am jucat si Single si Multiplayer, grafica e decenta, aduce cu Aoe2-ul ca stil, se misca bine pe PC-uri slabe, ceea ce ptr mine e un plus, muzica e divina, pathfindingul trupelor cam lasa de dorit, se blocheaza sau intarzie in efectuarea comenzilor, iar interfata e cam neclara, ba prea mica, ba help text-ul apare cu lag foarte mare.

  Daca l-au intarziat sa-l finiseze, atunci, da, merita asteptarea, fata de StarCraft Remastered in momentul de fata, Definitive Edition-ul de AoE e batut la fundul gol, prin lipsa de polish!

Adaugă un comentariu