Atelierul de Scriere Creativă în SF & Fantasy se pregăteşte pentru cea de-a doua ediţie

Hei, vă mai amintiţi Final Frontier, singurul târg de carte SF & Fantasy din spaţiul românesc? Sunt sigur că da – probabil aţi şi participat. Evenimentul, organizat de Bookblog.ro, s-a desfăşurat de curând şi a fost un real succes, graţie invitaţilor de renume, activităţilor interesante şi entuziasmului manifestat de public.

De această dată, Revista de Povestiri şi Bookblog.ro vă invită în perioada 20 aprilie – 31 mai la cea de-a doua ediţie a Atelierului de scriere creativă în SF & Fantasy. Atelierul este coordonat de scriitorii Oliviu Crâznic şi Michael Haulică şi îi are ca invitaţi pe Marian Coman şi Sebastian A Corn. Mai jos puteţi citi comunicatul oficial, sosit pe adresa redacţiei noastre:

Este pentru tine?

Dacă cochetezi cu scrisul, mai exact cu genurile SF & Fantasy, apar tot felul de lumi în capul tău și tu simți nevoia să le pui pe hârtie. Poate nu știi exact dacă ești pe drumul cel bun, sau poate pur și simplu ai vrea să te îndrume cineva cu experiență, să-ți spună până unde să mergi cu imaginația.

Cine vor fi maeștri tăi?

I-am ales pe cei mai buni pentru a te îndruma în ale scrisului, nume mari chemate la festivaluri și care sunt citate de câte ori se vorbește despre vârfurile SF-ului românesc: Oliviu Crâznic și Michael Haulică sunt cei care coordonează atelierul. Iar Marian Coman și Sebastian A Corn vor susține întâlniri tematice.

Beneficii?

Pe lângă toate cunoștintele pe care scriitorii le pun la dispozitia ta și feedbackul constant pe texte, rezultatul extraordinar al atelierului este publicarea celor mai bune proze într-o antologie Sf & Fantasy la editura Millenium Books. În urma primei ediție a atelierului, care s-a terminat la final de noiembrie, trei povestiri au fost vândute de către tinerii scriitori revistei Argos, în baza unui contract în regim profesionist. Tot din prima ediție s-a născut și un cenaclu, Secția 14!.

Testimoniale:

„Atelierul mi-a adus o nuvelă publicată (în curând) în Argos. Poate și în antologia lui Mike Haulică, anul ăsta. Mult mai mult interes și pentru literatura SF, și pentru literatura fantasy. Mai multe recomandări de lectură.”

„Oameni cu care se poate vorbi despre scris, cu pasiune și respect reciproc. Sau, dacă suna prea formal, o gașcă mișto.”

Cum te înscrii?

Trimite, până pe 10 aprilie, un mail cu subiectul „Atelier SF&F 2” și motivația participării la simina [at] revistadepovestiri.ro. Cursul se va ține într-un loc central din București, costă 600 de lei și cuprinde 12 întâlniri, câte două pe săptămână. Locurile se ocupă în ordinea înscrierii, iar înainte de curs se plătește un avans (300 lei), când se strânge numărul minim de înscriși. Mai multe detalii despre atelier la adresa revistadepovestiri/atelierSFF și Event pe Facebook.

ateliersff_editia2

Adaugă un comentariu