BlizzCon 2014 – Blizzard Prezintă O Franciză Nouă: Overwatch

De când „furtunoşii” de la Blizzard Entertainment au intrat în rândul producătorilor dandy care anunţă titluri noi din când în când, lucrează intens la proiecte titanice – apoi le abandonează –, universul gameristic pare ceva mai interesant. După 17 ani de pauză creativă, producătorul faimoaselor francize Warcraft, Starcraft şi Diablo anunţă un IP nou: Overwatch.

Yup, trailerul arată fantastic. Are umor, un stil cartoonish şi incită prin gâdilări repetate în locurile potrivite. Totuşi, ideea unui shooter multiplayer 6 vs. 6 „distractiv şi over-the-top” nu transpiră din start prea multă originalitate, chiar dacă la cârma proiectului se află tătucii îngheţaţi. Oricum, povestea din prezentarea video nu se ia în serios (chestie considerată OK pe scara mea de valori), iar direcţia artistică alesa mă trimite cu gândul la Team Fortress 2, Monday Night Combat şi un vârf, ce-i drept mic, de Borderlands.

Acţiunea din Overwatch se petrece într-un viitor îndepărtat, unde mercenari, aventurieri, gorile cibernetice şi oameni de ştiinţă poartă lupte explozive, ultra-rapide, în locaţii istorice reamenajate în arene. Pe scurt, o gură de aer proaspăt pentru Blizz, plină de potenţial.

blizzard_overwatch_roster
Drăguţ şi colorat. Prea WoW, prea Diablo?

Jocul va avea parte de beta în 2015, însă cred că suntem îndreptăţiţi la nişte păreri timpurii în secţiunea de comentarii.

6 Comentarii

 • Theo
  Publicat noiembrie 7, 2014 9:49 pm 0Likes

  are potential

 • DeusEx
  Publicat noiembrie 8, 2014 1:02 am 0Likes

  Inca un jc multiplayer only, ce grozav. Au trecut vremurile in care se faceau jocuri single player cu poveste buna si care aveau ore bune de joc. Acuma toti publisherii vor multiplayere cu microtranzactii si DLC-uri scumpe care nu aduc nimic nou

  • Aidan
   Publicat noiembrie 8, 2014 6:38 am 0Likes

   Incep sa simt acelasi vibe.

   Incep sa cred ca astia – toti, inclusiv Blizz – cauta „the easy way out”. Industria se transforma intr-un restaurant fast food, cu mancare servita repede si fara suflet – nu afirm, ma intreb…

  • D3F3
   Publicat noiembrie 8, 2014 2:30 pm 0Likes

   Pai de au vazut ca asta merge, mai greu acuma cu jocurile solo. In care tu doar tu esti erou. Acum toata lumea e un erou. Mie sincer de asta nu imi place HotS. In LoL sau DotA sau Smite ai momente in care poti arata cat de „smecher” esti TU. Nu cat de smechera e doar echipa ta. Poti avea si individualitate. Sa speram ca Overwatch nu e pentru TF2 ce e Hearthstone pentru Magic, sau ce e HotS pentru MOBA-uri. Un joc simplificat la extrema, astfel incat si ultimul incepator sa se simta bine. Din punct de vedere democratic asta e bine, insa ca gamer de ceva timp…parca as vrea sa fiu tratat altfel. La un joc care ma forteaza sa gandesc, si sa butonez ca un posedat ca sa reusesc. Dar de in industrie post Call of Duty si Free Games care fac miliarde…ce sa faca altceva developeri, daca oamenii inca platesc. Ca afaceristi normal ca o sa accepte calea usoara.

 • Cristi
  Publicat noiembrie 8, 2014 2:55 pm 0Likes

  Daca va fi free to play si nu pay to win cred ca are potential . Sa recunoastem Blizzard stie sa faca jocuri bune .

 • Mircea
  Publicat noiembrie 13, 2014 8:04 am 0Likes

  Sa recunoastem Blizzard stia* sa faca jocuri bune .

Adaugă un comentariu