Cărți Împotriva Umanității

Dacă ați ajuns până aici, sunt convins că majoritatea dintre voi vă întrebați de ceva timp și când o să încep să vorbesc despre unde puteți găsi această versiune mirobolant localizată – altfel, care-ar mai fi rostul… Aș fi adăugat-o revistei, sau aș fi pus-o pe site, dar în momentul în care am întrebat producătorii care îmi sunt drepturile mi-au răspuns așa: „Cards Against Humanity is available to remix for fun under Creative Commons licensing. If you repost any of our writing, branding, etc. on your website, you need to make it clear that it’s our thing, and not your thing. And more importantly, you can’t receive absolutely any profit from it (like from website ads). In short: you’re free to make a translation, and share it with your friends. But you have to do it for free and make it clear that it’s a „fan” translation, not made by us. Otherwise we’ll smash you.”

Producători de nota zece!
Răspunsul și jocul pe care producătorii ni le-au servit nu sunt singurele lucruri cool pe care le-au făcut. Nici pe departe. În 2013, de Black Friday, au decis să lupte împotriva nebuniei și au mărit prețul jocului cu 5 dolari. Fanii și presa au luat foc și vânzările au depășit orice așteptări. Ca de obicei, toate câștigurile extra au fost donate sau utilizate în scopuri filantropice. În 2014, în „încercarea de a ne ajuta să economisim cât mai mult cu Cărți Împotriva Umanității” producătorii au îndepărtat jocul de pe toate site-urile online (nu se vinde decât online) și l-au înlocuit cu „Bullshit” – o cutie care chiar conținea balegă sterilizată. Peste 30 de mii de cutii au fost vândute și încă îmi aduc aminte (cum ai putea uita așa ceva) cum în câteva unboxing-uri de pe Youtube clienții se uitau mirați la ce au găsit și nu le venea a crede că asta e tot. Unii au și rupt rahatul pentru a vedea dacă e ceva ascuns în el… Cu banii câștigați producătorii au cumpărat o mică insulă plină de vegetație pe care au numit-o Hawaii 2 și au promis că nu o să lase pe nimeni să construiască ceva pe ea. Insula poate fi vizitată de oricine, atâta timp cât respectă regulile prezentate aici: hawaii2.website.

La un asemenea răspuns, nici că putem să ne supărăm. Pentru a avea un control complet, am decis să cumpăr un domeniu nou: TableTop.ro și să postez jocul acolo. Închei cu două mici, dar ferme rugăminți: Descărcați, adăugați, imprimați și transformați fără jenă, dar nu creați nicio altă sursă de download pe alte site-uri. Dacă aveți resursele necesare, împărțiți cu bucurie jocul (fizic) în stânga și în dreapta, dar nu vă apucați să-l vindeți. În momentul în care oricare din aceste lucruri o să se întâmple, producătorii nu o să se ferească din a ne strica joaca.

2 Comentarii

 • mahri726
  Publicat decembrie 23, 2017 2:14 pm 0Likes

  Te-ai gandit vreodata sa-ti creezi propriul boardgame/joc de societate pe care sa-l finantezi prin crowdfunding ?

  • ncv
   Publicat ianuarie 5, 2018 10:53 am 0Likes

   scuza raspunsul intarziat, am avut invitati zilele astea si ne-am tot plimbat.

   sunt idei dar dupa cum vezi o simpla traducere mi-a luat ani sa o duc la capat. nici nu vreau sa ma gandesc cat mi-ar lua un joc intreg.

   daca reusesc sa ma asigur financiar, si astfel sa pot sa arunc 8-10 ore zilnic in calea proiectului, sigur, desi am alte idei mai complexe la care ma gandesc de mult.

Adaugă un comentariu