Civilization VI a fost anunţat

2k Games anunţă noua intrare în franciza lui Sid Meier, sub numele de Sid Meier’s Civilization VI. Data de lansare a fost stabilită pentru 21 Octombrie 2016, iar precomenzile sunt deja disponibile aici. De menţionat faptul că Sid Meier, creatorul seriei, nu mai este implicat în dezvoltarea viitoarelor titluri, numele acestuia abia fiind vizibil pe coperta și imaginile promoționale ale jocului.

Franciza a vândut peste 33 de milioane de unităţi, 8 milioane fiind vândute doar de către Civilization V. Creată de către Sid Meier, seria TBS (Turn Based Strategy) are ca scop ridicarea unui imperiu ce va rezista trecerii timpului și în care devii conducătorul suprem al lumii cu ajutorul unei civilizaţii conduse începând din Epoca de Piatră şi până în Era Informaţiei. Prin războaie, diplomație și înfruntând personaje celebre ale istoriei, ridici cultura civilizaţiei tale și încerci să construiești cea mai măreaţă civilizaţie din care a existat vreodată.

Civilization VI a fost anunţat

Civilization VI aduce un aer nou francizei, îmbogăţind-o în multe aspecte precum:

 • Imperii extinse – priviţi minunile propriului imperiu răspândindu-se pe întreaga hartă cum nu aţi mai văzut niciodată. Fiecare oraş este format din mai multe hexagoane pentru a putea profita la maxim de terenul înconjurător.
 • Cercetare activă – deblochează stimuli ce accelerează progresul civilizaţiei tale în cadrul istoriei. Pentu a avansa mai rapid, folosiţi unităţile pentru o explorare activă a împrejurimilor, dezvoltaţi mediul înconjurător şi descoperiţi noi civilizaţii.
 • Diplomaţie dinamică – interacţiunile cu alte civilizaţii se schimbă pe parcursul jocului, de la cele primitive, unde violenţa este la ordinea zilei, la cele avansate, unde alianţele şi negocierile sunt un punct critic.
 • Armament combinat – îmbunătăţind design-ul „o unitate pe hexagon”, unităţile de suport pot fi acum combinate cu alte tipuri, precum cele anti-tank alături de infanterie, războinici alături de colonişti etc. Unităţile similare pot crea împreună puternice grupuri denumite „Corps”.
 • Multiplayer îmbunătăţit – pe lângă modurile tradiţionale de joc, acum puteţi coopera cu sau concura împotriva prietenilor într-o largă varietate de situaţii, special create pentru a putea fi completate într-o singură sesiune de joc.
 • O Civilizaţie pentru toţi jucătorii – jocul le oferă veteranilor noi modalităţi de a construi şi modifica propria civilizaţie, pentru obținerea unei şanse mai mari de succes. Noile sisteme de tip tutorial le vor oferi şansa începătorilor de a înţelege conceptele de bază, pentru a putea începe propria sesiune de joc mult mai uşor.

Civilization VI a fost anunţat

Înainte de a încheia, vă invit pe toţi să vizionaţi cel mai recent trailer. Mă întreb dacă Ghandi va fi la fel de obsedat de bombe nucleare şi de această dată…

 

2 Comentarii

 • Abnaxus
  Publicat mai 12, 2016 9:55 am 0Likes

  Gameplay-ul suna foarte bine, mai ales ca vor ramane toate feature-urile din Civ V dar tot nu pot sa trec peste grafica, arata de parca ar fi un joc de pe facebook.

 • Tiptils
  Publicat mai 13, 2016 1:42 am 0Likes

  You know, you know what I noticed? When things go according to plan nobody pan…no not this.
  Let’s try again.
  You know what I noticed? In third world countries buildings have very vivid, oversaturated colors.Introduce a little graffiti and everybody loses their minds.

  https://www.youtube.com/watch?v=QNJL6nfu__Q

  No comment.

Adaugă un comentariu