De ce Zowie a ales diversitatea prin simplitate

Să îl asculți pe Prasad Paramajothi, eSports Marketing Specialist @ BenQ, vorbind despre Zowie este o experiență în sine. Tipul inspiră entuziasm și expiră admirație față de brandul pe care îl reprezintă – calitate pe care o respect la profesioniști. Sincer să fiu, pentru mine întreaga călătorie spre Jonkoping a fost justificată de prezența mouse-urilor de gaming din seriile Zowie EC, FK și ZA, atmosfera BYOC și gaming-ul competitiv fiind prea obositoare după un zbor atât de lung și plin de peripeții (vezi greva Lufthansa). E adevărat, Dreamhack-ul de iarnă din Suedia depășește imaginația – indiferent pe ce parte întorci problema –, iar asta este o discuție pentru paginile revistei, galeria foto de pe pagină noastră Facebook având doar rolul de aperitiv. Însă antenele mi-au fost ridicate aici de iubitele mele mouse-uri și filozofia designului adoptată de marca incorporată în familia BenQ.

zowie_dhw_01
Șoricei imuni la aroma cașcavalului.

L-am întrebat pe Prasad de ce Zowie a construit trei serii diferite la formă pe o singură platformă hardware, când logica dicta un sistem custom. Răspunsul mi-a plăcut, fiindcă mi-a dat de înțeles că o soluție bazată pe carcase personalizabile ori interschimbabile nu este exclusă, deși suma factorilor ergonomie/simplitate se manifestă deocamdată cel mai bine în modelele gamelor EC, FK și ZA: adică opt periferice dotate cu senzori Avago 3310, fără driveri suplimentari, tracking 1:1, fără „overclock” DPI din firmware (maximum 3200), construite din materiale de calitate înaltă și prevăzute cu funcții accesibile prin combinații de butoane –  unele secrete, căci e mai hardcore să schimbi distanța lift off după puțină muncă de detectiv.

zowie_N2_DW

Singurele diferențe constau în dimensiuni și formă. Slavă cerului, butonul pentru alegerea treptei DPI a fost poziționat pe suprafața inferioară la toți membri coloniei Zowie, FK1, FK1+ și FK2 reușind să îmbine perfect trăsături din vechile mouse-uri Microsoft cu linii întâlnite de obicei la produsele Steelseries. ZA11, 12 și 13 nu fac altceva decât să adauge încă două butoane pe flancul drept, mulțumind astfel stângacii sau ambidextrii ignorați de EC1-A și EC2-A, potrivite numai in palm grip de dreapta. Metaforic vorbind, cercul se închide perfect, fiindcă Zowie livrează linii suple trase în plastic negru mat, diversitate și performanță cinstită indiferent de genul jocurilor alese. Aparent, simplitatea generează eficiență – și mă bucur să văd că Mionix Castor, Razer Deathadder și Rival 300 nu sunt singurele produse care reprezintă cu mândrie această mentalitate.

Prasad aka StrykerX
Prasad aka StrykerX beneficiază de experiența carierei de atlet eSports

Adaugă un comentariu