SPEEDLINK Decus: Trecem pe Roşu?

Se spune că după o vreme nici măcar nu mai vezi codul, ci doar blonde, brunete sau roşcate. Ei bine, acelaşi lucru este valabil şi în cazul perifericelor. După o anumită perioadă de timp, începi să le vezi aşa cum sunt: unelte cu grade diferite de performanţă, separate de eficienţa designului, cu diferite raporturi valorice – pe care eu ar trebui să le analizez în profunzime. Cumva, mi-e tare greu să cred că numărul amatorilor de cifre şi statistici îl depăşeşte pe cel al cititorilor dornici să aprecieze caracterul unicităţii unui anumit produs destinat gaming-ului. Ergonomia depinde de fluenţa designului şi se sprijină pe tehnicităţi, iar asta se vede cu ochiul liber în construcţia mouse-ului SPEEDLINK Decus. Prin urmare, pe biroul meu se află o „roşcată” extrem de sexy, genul de tipă cu trăsături rupte parcă de pe altă planetă.

speedlink_decus_02
(Hot) Lady in Red

Decus este un mouse cu un aspect extravagant, ţipător, ce tânjeşte după atenţie, însă o face cu suficient bun gust – chestie destul de rară în cazul produselor germane. Contrastul roşu-negru domină fiecare element constitutiv, începând cu suprafaţa de sprijin a mâinii şi terminând cu materialul textil de pe cablul USB. Inginerii SPEEDLINK au folosit trei tipuri de material plastic în construcţia modelului Decus: un plastic dur de culoare roşie pentru butoane şi partea inferioară, străbătută de un element realizat dintr-un plastic negru lucios, inscripţionat cu logoul “Decus Gaming Mouse”. Zonele de sprijin pentru degetul opozabil şi digitus minimus dispun de o textură diferită, cauciucată, ce oferă mai multă aderenţă, chiar şi atunci când mâna transpiră. Priza recomandată în cazul acestui mouse este palm grip, căci dimensiunile generoase şi unghiurile ascuţite impun o prindere fermă, reflectată în mişcări precise.

speedlink_decus_01
Roşu vibrant şi LED-uri multicolore, pentru o impresie memorabilă.

5 Comentarii

 • Alex Cercel
  Publicat septembrie 8, 2014 9:18 pm 0Likes

  E absolut identic cu Natec Genesis GX77

  • Aidan
   Publicat septembrie 8, 2014 10:38 pm 0Likes

   True. Ce-i drept, nu stiam nimic despre existenta acelui Natec. Numele este relativ nou pt mine 🙁

 • KiMO
  Publicat septembrie 9, 2014 11:31 am 0Likes

  Se pare ca polonezii fac rebranding. Nu e nimic nou… 🙂

  • Aidan
   Publicat septembrie 9, 2014 11:38 am 0Likes

   „In the beginning, there was only Decus…”

  • Lawrence C.
   Publicat septembrie 9, 2014 5:53 pm 0Likes

   Nope, there was a R.A.T. with a thumb scroll! In pofida problemelor, de notorietate, ce insotzesc aceste rozatoare dupa o vreme, mi-a fost f. greu sa caut ceva care sa imi ofere 5 functzii/butoane pt. degetul mare. Singurul gasit care se apropie este un A4TECH Bloody Sniper ZL5. Shobolanul meu este un R.A.T. 5 care poate folosi superb shi in afara gamingului acele butoane de care am devenit dependent. Browsing-ul fara acest shoarec sa-a apropiat incomod de „imposibil” pt. mine.
   Un review despre Bloody Sniper, mai ales ca sunt 2 versiuni ZL5 shi ZL5A(ctivated) despre care nimeni nu shtie care-i diferentza inafara de pretz, ar fi binevenit.
   Daca bat campii cu abnegatzie, j’demii de scuze, de vina este o raceala care acum este combatuta cu o ceshcutza de 300ml de palinca upgradata cu ierburi la temperaturi inalte.

Adaugă un comentariu