DERP GUN: Ediţia Tiger I

Deoarece hărțile mele preferate sunt cele deschise, cu distanțe mari de tragere (ex. Erlenberg, Karelia, Sand River) și cele de oraș, cu distanțe mici de tragere (ex. Himmelsdorf, Ensk, Ruinberg), Tiger-ul se potrivește perfect stilului meu de joc. Recunosc că multe din trucurile și strategiile pe care le folosesc sunt învățate de la “greii” jocului și adaptate.

Pentru hărțile deschise eu recomand să vă folosiți de acuratețea, rata de foc și puterea de penetrare a tunului de 88mm (gun rammer-ul e un accesoriu obligatoriu, mai ales la tancurile grele), combinate cu plasa de camuflaj și telescopul. Apropo, tot ce scriu aici se aplică unui echipaj cu experiență 100% – dacă ai un Tiger și nu ai echipajul calificat la maximum, sigur ai greșit undeva –  plus o calificare, dar nu neapărat. Odată ajunși la nivelul 7, se presupune că aveți un număr de jocuri la activ și cunoașteți destul de bine hărțile. Folosiți asta în avantajul vostru. Chiar dacă e un joc de distanță, încercați să faceți sidescraping, o să fiți surprinși ce bine funcționează această tactică la distanțe mari, sau hulldown (Tiger-ul are o turelă destul de joasă – greu de lovit de la distanță –  și rotundă –  poate ricoșa câteva lovituri).

Distanța la care luptați trebuie să fie mai mare de 350m, altfel riscați să fiți detectați atunci când trageți. Dacă aveți comandantul 100% cu al 6-lea simț și se aprinde beculețul, vă recomand să schimbați poziția , căci Tiger-ul are accelerația destul de leneșă și veți deveni ținte foarte bune pentru artilerie. Personal am optat pentru “Recon” ca și skill pentru comandant. Am o vizibilitate mult mai mare, dar sunt mereu cu ochii pe hartă și pe distanța la care trag.

Nordfrankreich, Panzer VI (Tiger I)
Pe frontul de est.

Ca să mă și laud –nu cred că aș fi reușit să obțin acestă realizare fără ajutorul Tiger-ului meu drag–, pe harta Airfield (în beta testul pentru versiunea 9.0) am reușit o lovitură (cu penetrare – uhh… cum sună asta) de la 803m în lateralul unui IS-3.

Situația se schimbă foarte mult atunci când distanțele de tragere sunt mici. Ca și dotări pe tanc recomand gun rammer, ventilator și enhanced gun laying drive –sau toolbox dacă jucați mai agresiv și vreți să fiți în prima linie. În astfel de condiții acuratețea tunului nu mai este un punct forte, dar vine în prim plan viteza de tragere – Tiger-ul are cel mai mare DPM (Damage Per Minute) dintre toate tancurile de nivel 7 (2150 DPM) și numarul mare de Hit Points (HP), cel mai mare dintre toate tancurile de același nivel (1500 HP). Pe lângă aceste puncte forte, trebuie să vă însușiți și ceva teorie. Dacă nu mă înșel, Sun Tzu zicea în Arta Războiului Dacă te cunoști pe tine, și îți cunoști inamicul, vei ști rezultatul a o sută de bătălii. Dacă te cunoști pe tine, dar nu îți cunoști inamicul, pentru fiecare victorie vei suferi și o înfrângere. Dacă nu te cunoști pe tine, nici pe inamic, vei fi distrus în fiecare bătălie”(am citat din memorie, așa că nu mă certați prea tare dacă am greșit). Acestea fiind spuse, cunoașteți Tiger-ul. Citește wiki-ul de la Wargaming (ai acolo o tonă de informații folositoare), uită-te pe YouTube la review-uri despre Tiger și la stiluri de joc, învață să faci sidescraping corect (în spații înguste – cum ar fi orașele – e un skill ultra-necesar) ca să-ți protejezi modulele importante (ammo rack, tun, rezervor, motor) și echipajul. Totodată, cunoasteți și inamicul. Trebuie să ști timpii de încărcare –de multe ori poți să tragi de două ori într-un tanc în timpul unei încărcări–, punctele ușor penetrabile (ex. la un T29 nu trag niciodată în turelă) și punctele sensibile (ammo rack, rezervor, motor). Uneori nu poți face sidescraping (situația jocului sau locația nu îți permite). Într-o astfel de situație vă poate ajuta cunoașterea timpului de tragere a tancului inamic. Peek-a-boo (habar nu am cum să traduc asta) e tactica perfectă, dacă vă confruntați doar cu un tanc.

68 Comentarii

 • johndoe1989
  Publicat martie 14, 2015 1:08 pm 0Likes

  „ce vedeți în Fury e Hollywood 100%.” – singurul detaliu din aceea scena care nu corespunde realitatii este ca echipajul Tigerului a lovit ultimul vehicul din coloana, nu primul (care era chiar Fury-ul, traiasca plot armorul) astfel incat sa blocheze coloana.
  Altfel, echipajele de M4 din Fury au facut singurul lucru valabil si care le dadeau o sansa minima de supravietuire: flancarea Tigerului din mai multe directii

  „combinate cu plasa de camuflaj și telescopul” – din momentul asta articolul a devenit o gluma proasta.

  Daca Binocs mai avea cat de cat sens (inainte, cand pe harti aveai engagement areas mai mari de 100 de metri), Camo Net pe un Tiger H denota cat de „bine” se descurca autorul articolului.

  Nu, tati, Rammer, Vents si Gun Laying Drive, pt ca aim time-ul de pe 88mm L/81 nu e chiar stralucit, iar Vents e no-brainer pt a mari DPM-ul oricum monstruous al Tiger H (slava fie patchul 8.8)

  „am reușit o lovitură(cu penetrare – uhh… cum sună asta) de la 803m în lateralul unui IS-3.” – asta in conditiile in care maximum render range e de 707 metri. Top Kek.

  „punctele ușor penetrabile(ex. la un T29 nu trag niciodată în turelă)” – pentru ca Commander Hatch pe T29 e prea mainstream…

  „Peek-a-boo(habar nu am cum să traduc asta) e tactica perfectă” – alt mare fail. Peek-a-boom faci daca avantajul tau e damage per shot mare, nu cand te bazezi pe damage per minute/rate of fire mare (cazul Tigerului), moment in care esti nevoit sa fii expus cat mai mult – preferabil distrugand senila tintei dupa un colt, tinandu-i in loc – ROF pe Tiger H e suficient de mare pt asa ceva.

  „În perioada când jucam foarte mult cu SU-152 și ISU-152, am citit undeva că proiectilele explozive(HE) de 152mm erau atât de puternice încât puteau ucide echipajul unui Tiger, dar cu daune minime pentru tanc” – OMGWTFBBQ?!?
  http://ftr.wot-news.com/2014/03/02/ensigns-qa-22/

  Cam ce „ramane” dintr-un tanc dupe ce e lovit de un High Explosive de 152mm.

  Si ca sa demonstrez ca nu sunt un ageamiu ca autorul acestui articol demn de Libertatea sau Click!…

  http://oi57.tinypic.com/o9mj5h.jpg – Statisticile mele pe Tiger H (pt cei intrati suficient de mult in painea WoT cat sa le inteleaga)

  • DodgeBullet
   Publicat martie 14, 2015 2:14 pm 0Likes

   <“ce vedeți în Fury e Hollywood 100%.” – singurul detaliu din aceea scena care nu corespunde realitatii este ca echipajul Tigerului a lovit ultimul vehicul din coloana, nu primul (care era chiar Fury-ul, traiasca plot armorul) astfel incat sa blocheze coloana. Altfel, echipajele de M4 din Fury au facut singurul lucru valabil si care le dadeau o sansa minima de supravietuire: flancarea Tigerului din mai multe directii>
   * CORECT! Trebuia distrus primul tanc din coloana. Dar, un comandant de tanc care reuseste sa distruga doua tancuri, si vede ca un tanc inamic incearca sa ajunga in spatele lui, nu va continua sa mearga inainte, expunndu-si flancul si spatele. Iar unele dintre loviturile primite de Fury ar fi trebuit sa penetreze tancul. Hollywood?

   <“combinate cu plasa de camuflaj și telescopul” – din momentul asta articolul a devenit o gluma proasta.>
   *Daca imi citeai primul articol, ai fi stiut de ce fac unele afirmatii. Informatiile care le pun aici sunt verificate(cele cu caracter istoric) si pareri personale(am specificat ca nu trebuie luate ca litera de lege). E ca si cum eu as spune ca mie imi plac portocalele, si tu vi si imi aduci argumente ca un kiwi e mai bun.

   <“am reușit o lovitură(cu penetrare – uhh… cum sună asta) de la 803m în lateralul unui IS-3.” – asta in conditiile in care maximum render range e de 707 metri. Top Kek.>
   *Se numeste „blind shot”, si cred ca te-ai gandit si tu ca e posibil sa folosesc anumite moduri(nu folosesc moduri ilegale – asta ca sa nu mai fie loc de alte comentarii).

   <“punctele ușor penetrabile(ex. la un T29 nu trag niciodată în turelă)” – pentru ca Commander Hatch pe T29 e prea mainstream…>
   *Ai incercat sa tragi de la 200 metri intr-un tanc in miscare in cupola comandantului? Care crezi tu ca sunt sansele sa lovesti acel punct, si care sunt sansele sa penetrezi, in cazul in care lovesti acel punct?

   <“Peek-a-boo(habar nu am cum să traduc asta) e tactica perfectă” – alt mare fail. Peek-a-boom faci daca avantajul tau e damage per shot mare, nu cand te bazezi pe damage per minute/rate of fire mare (cazul Tigerului), moment in care esti nevoit sa fii expus cat mai mult – preferabil distrugand senila tintei dupa un colt, tinandu-i in loc – ROF pe Tiger H e suficient de mare pt asa ceva.>
   *Eu zic ca imi dai dreptate! Tocmai pe RoF te bazezi cand te bati cu IS-ul de dupa colt.

   <“În perioada când jucam foarte mult cu SU-152 și ISU-152, am citit undeva că proiectilele explozive(HE) de 152mm erau atât de puternice încât puteau ucide echipajul unui Tiger, dar cu daune minime pentru tanc” – OMGWTFBBQ?!? http://ftr.wot-news.com/2014/03/02/ensigns-qa-22/>
   * – Germany’s Tiger Tanks: Vol. 1 – D.W. to Tiger I: Design, Production and Modifications; Thomas L. Jentz & Hilary L. Doyle.
   – Tiger I Heavy Tank 1942-1945; Thomas L Jentz, Hilary Doyle and Peter Sarson; Osprey Publishing Ltd.
   – JENTZ, Thomas L.; Germany’s TIGER Tanks – Tiger I and II: Combat Tactics.
   – The Tiger Tank; Roger Ford; Motorbooks International Publishers and Wholesalers.
   Ce imi arati tu acolo sunt loviturile care au reusit sa penetreze. Si, da, asta e rezultatul. Citeste macar una dintre cartile de mai sus, si cred ca o sa-ti revizuiesti parerea(da, sunt sursele de pe wiki.wargaming.net).


   *Esti un jucator foarte bun cu Tiger I! Chiar ma bucur sa vad ca ai asemenea rezultate cu acest tanc(avand in vedere ca e tancul meu preferat din joc)! Dar aceasta ultima afirmatie a ta ma baga putin in ceata! Poate gresesc cand spun, dar tot ce ai spus tu incearca sa discrediteze, si in acelasi timp sa ridice in slavi Tigerul.

   Repet! Ce spun eu aici sunt pareri personale, sunt setari ale tancului ca mie mi-au placut(si au dat rezultate), si, cred ca cel mai important, sunt sfaturi pentru cei care nu cunosc jocul atat de bine, pentru incepatori.

 • Monstru
  Publicat martie 14, 2015 1:12 pm 0Likes

  Cel mai mare DPM la T7 il are Su-122-44, dar acesta nu este HT ci TD.

  • johndoe1989
   Publicat martie 14, 2015 1:15 pm 0Likes

   Tehnic vorbind SU-152 cu teava de 122mm bate SU-122-44 (care oricum e premium, deci nu e valabil pt toata lumea), dar nimeni nu foloseste 122 pe SU-152 (decat eu, cand deja ma dispera teava de 152, prea unreliable pt mine – asa ca am terminat grindul spamand APCR cu teave de 122)

  • johndoe1989
   Publicat martie 14, 2015 1:18 pm 0Likes

   A da, uitasem sa dau un exemplu de cum poate fi jucat un Tiger H, tanc fara pic de armura la tier-ul lui, pe harti imbecile, croite pt imbecili obsedati de Close Quarters Combat

   http://wotreplays.com/site/1423295#sacred_valley-fedaykin89-pzkpfw_vi_tiger

   Note: E de pe patchul 9.4, exista sanse mari sa nu poata fi citita de clientul actual WoT

 • Monstru
  Publicat martie 14, 2015 1:21 pm 0Likes

  Teoretic si doar cu D25S, adica acelasi tun de pe SU-122-44. Din pacate insa, SU-152 cu D25S are stats-uri mult mai slabe decat 122-44…

  • johndoe1989
   Publicat martie 14, 2015 2:30 pm 0Likes

   D25S pe SU-152: 8.11 ROF, 0.41 acc, 2.9 aim time
   D25S pe SU-122-44: 7.5 ROF, 0.41, acc, 2.9 aim time

   Prin urmare, vorba maestrului Cristoiu, „despre ce vorbim noi aici?”

   Decat daca te refereai la mobility stats/statsurile platformei pe care e folosita teava, ceea ce e cu totul alta mancare de peste – intr-adevar, SU-152 este mult prea balena ca sa fie folosit ca Assault Gun, precum SU-122-44 care e infinit mai mobil

  • johndoe1989
   Publicat martie 14, 2015 3:21 pm 0Likes

   „Asta pentru ca musai trebuie sa joace ca tine ca sa fie bine, nu?” – nu e vorba de jucat ca mine, e vorba de jucat bine si eficient.

   Sigur, poti sa fii doar un alt retard care vrea sa „play4fun” si care trage doar cu HE in IS-uri pt ca istoric cam asa s-a intamplat – atata ca in momentul ala meriti atat un permaban, cat si o bataie crunta, pt ca esti un idiot notoriu

   „Incetati cu “pe tancul x merge numai echipamentul X si musai trebuiesc puse skill-urile Y, PUNCT”. ” – in alte cuvinte: incetati sa ne mai spuneti cum se joaca eficient, noi jucam cum vrem noi, pt ca WoT e joc Single-Player si joc cum vrea muschiu meu impotriva AI-ului. Herka Derka.

   „red ca uitam ce face cammo-ul in general in Wot” – iar eu cred ca uitam ce inseamna sa fii cu mult in afara view range/spotting range-ului inamic. Asta daca ai avea posibilitatea sa stai la 420-450 de metri si sa si ai posibilitate sa tragi in ceva, posibilitati eliminate prin level designul de tot rahatul.

   Ca sa iti explic babeste: un Tiger cu setup cretin, cu crew de 100% camo si camo paint si camo net activat in cel mai bun caz va nega in jur de 5-10 metri din view range-ul inamic, asta pt ca BASE CAMO este absolut neglijabil.
   Daca vrei sa faci invisi-sniping, faci double-bushing si atunci poti sa fii si in Maus/Jagd E-100 si nu te vede nici dracu in 90% din situatii.

   „Ca sfat general – 80% dintre jucatorii de WoT habar nu au ce inseamna verde/albastru/mov sau cum functioneaza mecanicile de spotting si cammo” – si ca idee generala, aia 80% ar trebui sa ramana la tier 1-2-3, cel mult la tier 5.

   Eu unul sunt satul pana in gat de toleranta exagerata fata de idioti, din ce in ce mai accentuata in ultimul an in WoT.
   Idiotii nu merita mila sau considerare, ci un binevenit spitz in fund. Ori inveti sa joci, ori dezinstaleaza naibii si intoarce-te la Call of Doody

  • johndoe1989
   Publicat martie 14, 2015 3:28 pm 0Likes

   *Rog pe cineva sa stearga comentariul de mai sus, s-a pus reply catre Monstru aiurea

 • Monstru
  Publicat martie 14, 2015 1:33 pm 0Likes

  Cat despre comment-urile tale:

  „ce vedeți în Fury e Hollywood 100%.” – sunt complet de acord. Referitor la tot filmul… Sa intram in detalii legate de un detasament intreg de SS-isti care nu au reusit sa dea jos un Sherman amarat peste noapte sau despre Tiger care da ding in lemn? Aha…sure…

  “combinate cu plasa de camuflaj și telescopul” – din momentul asta articolul a devenit o gluma proasta. – pentru incepatori care vor sa ofere suport in meciuri de tier mai mare, Cammo Net nu este neaparat o gluma proasta daca stau in spate la snipe.

  “am reușit o lovitură(cu penetrare – uhh… cum sună asta) de la 803m în lateralul unui IS-3.” – asta in conditiile in care maximum render range e de 707 metri. Top Kek. – Serios, nu ai tras niciodata dincolo de render range in WoT nici macar din greseala? 🙂

  punctele ușor penetrabile(ex. la un T29 nu trag niciodată în turelă)” – pentru ca Commander Hatch pe T29 e prea mainstream… – Nu toti stiu si pot sa nimereasca acolo si nu de fiecare data intra…

  Cam ce “ramane” dintr-un tanc dupe ce e lovit de un High Explosive de 152mm. – cazuri si cazuri, oricum nu se aplica jocului…

 • johndoe1989
  Publicat martie 14, 2015 2:18 pm 0Likes

  @Monstru: Google up „Audie Murphy”. Si apoi zi-mi tu mie cat de implauzibil e faptul ca un echipaj de tanc a rezistat 10-15 minute impotriva la un regiment de infanterie (hint: echipajul de tanc a pierdut oricum)

  Camo Net NU e o idee buna pt ca oricum camo factorul Tiger-ului este absolut neglijabil – ai 25% aplicat pe ceva de genul 0.3%. Este literalmente un equipment slot din 3 ocupat complet degeaba.
  „stau in spate la snipe” – 1) nu mai exista asa ceva in WoT, nu pe imbecilitatile de harti recente si 2) sa stii sa stai la snipe inseamna sa stii sa joci bine 2nd/3rd line support fire. Majoritatea idiotilor cred ca campingul in curul bazei inseamna snipe.

  A, faptul ca inainte pe anumite sectiuni de harti iti permiteai sa te postezi cu Tigerul si sa spottezi cu Binocs IS-uri si T29-uri la 400-410 metri si sa iti bati joc de ei (din moment ce oricum erai cu mult in afara view range-ului lor) e cu totul alta mancare de peste, care oricum mergea cel mult in early game/early damage, pozitia aia devea rapid inutila (sau chiar mai rau, din moment ce tu ca top tier HT trebuie sa fii in cu totul alta parte)
  Iar ca bottom tier, daca chiar vrei sa incerci snipe (cu 200mm pen vs tancuri de Tier 9 – buna gluma!), te rezumi la red-line sniping (aka „la limita draw distance-ului”) care iar e cu mult in afara view range-ului tancurilor inamice, prin urmare iarasi camo net e complet degeaba.

  „Serios, nu ai tras niciodata dincolo de render range in WoT nici macar din greseala? :)” – am alte lucruri mai bune de facut decat sa joc Loto in WoT

  „cazuri si cazuri, oricum nu se aplica jocului…” – el vorbea de real life

 • johndoe1989
  Publicat martie 14, 2015 2:26 pm 0Likes

  @DodgeBullet:

  – ti-am citit primul articol, am si comentat la el (Fedaykin89, din motive de „pentru ca automobile” sunt logat acum pe alt cont de WordPress)
  – citeste ce am scris din nou legat de Camo Net. Pe un tanc gen Tiger este o idee proasta, punct.
  – la fel de bine pot sa ma „laud” si eu cum am one-shottuit un SU-152 cu KV-2 de pe o parte a alta a canionului pe El Halluf, pt ca i-a picat obuzul fix in hull roof – RNG FTW
  – de la 200 de metri, da, in miscare evident nu. Dar asta nu inseamna ca tuguluia de pe T29 nu e o tinta viabila cand e hulldown (desi, evident, mai bine il eviti si refuzi sa te lupti cu el cand are avantajul evident – situatie universala daca vrei sa fii bun in WoT)
  – „u zic ca imi dai dreptate! Tocmai pe RoF te bazezi cand te bati cu IS-ul de dupa colt” – omule, tu ai zis ca peek-a-boom e tactica perfecta – ori peek-a-boom face IS-ul, nu Tigerul. Tigerul iese dupa IS si nu il lasa sa foloseasca cover pt reload, este complet opusul peek-a-boomului.
  Daca faci peek-a-boom cu o teava cu dmg per shot mic si cu RoF mare, you’re doing it wrong.
  – „dar tot ce ai spus tu incearca sa discrediteze, si in acelasi timp sa ridice in slavi Tigerul.” – „discreditez” (prefer sa consider ca incerc sa corectez) anumite detalii unde tu ai calcat in strachini

 • Monstru
  Publicat martie 14, 2015 2:59 pm 0Likes

  johndoe1989 – filmul ala e o imbecilitate (dpdv instoric). Daca macar un singur asepct din el ti se pare realist inseamna ca ai jucat prea mult WoT si ai citit prea putin istorie… Repet.. DING IN COPAC!!!

  Folosesc cammo net + crew cammo + premium cammo pe Jagdtiger…oare de ce? Aceeasi reteta si pe AMX CDC? Motive diferite….rezultate similare

  Incetati cu „pe tancul x merge numai echipamentul X si musai trebuiesc puse skill-urile Y, PUNCT”. Exista nenumarate stiluri de joc…nu ai descoperit si inventat tu wot-ul prin urmare faptul ca din pucntul tau sau al altor 1000 de oameni cammo pe Tiger nu este o idee buna ramane doar o parere si nimic mai mult. Nu toata lumea joaca pentru ESL sau ca sa aiba o culoare anume…

  Iar ca bottom tier, daca chiar vrei sa incerci snipe (cu 200mm pen vs tancuri de Tier 9 […]. – cred ca uitam ce face cammo-ul in general in Wot….apropo de stat, apropo de tras….dar in fine…uitam si ca nu toate tancurile de T9 sunt impenetrabile si multe altele. Asta pentru ca musai trebuie sa joace ca tine ca sa fie bine, nu?

  Prin urmare, vorba maestrului Cristoiu, “despre ce vorbim noi aici?” – vorbeam despre stats in general nu despre stats-urile tunului. Degeaba ai DPM mai bun pe 152 cu acelasi tun daca overall ai performanta mai proasta.

  Ca sfat general – 80% dintre jucatorii de WoT habar nu au ce inseamna verde/albastru/mov sau cum functioneaza mecanicile de spotting si cammo. Si nici nu ii intereseaza. Si joaca de fun. A intra in asemenea discutii cu un jucator care se incadreaza probabil in aceeasi categorie este complet inutill. Vrei sa arati ca ai p*tza mare fa-o printre ai tai, nu printre tomate, portocale, lamai s.a.m.d. A…am uitat…acolo nu prea e asa de usor…
  😉

  • johndoe1989
   Publicat martie 14, 2015 3:27 pm 0Likes

   „ilmul ala e o imbecilitate (dpdv instoric). Daca macar un singur asepct din el ti se pare realist inseamna ca ai jucat prea mult WoT si ai citit prea putin istorie… Repet.. DING IN COPAC!!!”

   1) Fury nu e documentar istoric. Aparent multi oameni nu stiu sa faca diferenta intre un documentar si un FILM ARTISTIC. Nu s-a vrut a fi niciodata 100% realist
   2) Daca tu ai ramas in urma vizionarii Fury doar cu „DING IN COPAC!!!”, e chiar trist. Lasand la o parte faptul ca shotul ala era cam aproape de autobounce (sau a penetrat si a trecut cu totul pe partea ailalta, afectand doar radio-ul – aparent dupa unii oameni o penetrare inseamna ca tancul e KO 100%, nu?)

   Da, mi se par multe aspecte destul de realiste in „Fury” (aspecte care se pot vedea atat in WoT, cat si in WarThunder, care face o treaba mult mai buna la capitolul „simulare”), avand in vedere ca viata bate filmul.
   Inca o data, cauta „Audie Murphy” si o sa vezi cum el, de unul singur, cocotat pe un Wolverine in flacari, a tinut la respect infanteria nemteasca vreo 1-2 ore. Folosind doar mitraliera de .50 de pe Wolverine.
   Asa ca lasa-ma cu „filmul e o imbecilitate” – e un film foarte bun despre un ECHIPAJ DE TANC. Daca tu crezi ca filmul era de fapt despre tancuri si tank combat, nasol pt tine.

   “Asta pentru ca musai trebuie sa joace ca tine ca sa fie bine, nu?” – nu e vorba de jucat ca mine, e vorba de jucat bine si eficient.

   Sigur, poti sa fii doar un alt retard care vrea sa “play4fun” si care trage doar cu HE in IS-uri pt ca istoric cam asa s-a intamplat – atata ca in momentul ala meriti atat un permaban, cat si o bataie crunta, pt ca esti un idiot notoriu

   “Incetati cu “pe tancul x merge numai echipamentul X si musai trebuiesc puse skill-urile Y, PUNCT”. ” – in alte cuvinte: incetati sa ne mai spuneti cum se joaca eficient, noi jucam cum vrem noi, pt ca WoT e joc Single-Player si joc cum vrea muschiu meu impotriva AI-ului. Herka Derka.

   “red ca uitam ce face cammo-ul in general in Wot” – iar eu cred ca uitam ce inseamna sa fii cu mult in afara view range/spotting range-ului inamic. Asta daca ai avea posibilitatea sa stai la 420-450 de metri si sa si ai posibilitate sa tragi in ceva, posibilitati eliminate prin level designul de tot rahatul.

   Ca sa iti explic babeste: un Tiger cu setup cretin, cu crew de 100% camo si camo paint si camo net activat in cel mai bun caz va nega in jur de 5-10 metri din view range-ul inamic, asta pt ca BASE CAMO este absolut neglijabil.
   Daca vrei sa faci invisi-sniping, faci double-bushing si atunci poti sa fii si in Maus/Jagd E-100 si nu te vede nici dracu in 90% din situatii.

   “Ca sfat general – 80% dintre jucatorii de WoT habar nu au ce inseamna verde/albastru/mov sau cum functioneaza mecanicile de spotting si cammo” – si ca idee generala, aia 80% ar trebui sa ramana la tier 1-2-3, cel mult la tier 5.

   Eu unul sunt satul pana in gat de toleranta exagerata fata de idioti, din ce in ce mai accentuata in ultimul an in WoT.
   Idiotii nu merita mila sau considerare, ci un binevenit spitz in fund. Ori inveti sa joci, ori dezinstaleaza naibii si intoarce-te la Call of Doody

   P.S.: Incepe sa fie foarte enervant sistemul de reply in sectiunea de comentarii…

  • Aidan
   Publicat martie 14, 2015 3:32 pm 0Likes

   Bro, hai sa iti spun eu cum sta treaba, chit ca pe mine ma doare in fund de jocul asta. Chestia e ca eu sunt un fel de zeu mic in alte segmente si ma simt foarte bine in fiecare dimineata, cand ma trezesc stiind ca am intotdeauna dreptate. Ti-am zis chestiile astea despre mine ca sa putem comunica de la egal la egal 😉

   Tu esti mai agresiv decat batalioanele de tancuri in exprimare si incerci sa demonstrezi ceva ridicand tonul in scris. O faci cu tot felul de cuvinte acide, din registrul „cretin”, „idiot” si „retardat”. Putin imi pasa cat de bine joci si ce tactici geniale implementezi pe campul de lupta, dar oamenii astia ti-au vorbit cu calm si tact. Respecta-i daca vrei sa primesti respect.

   Also, daca sistemul de reply este enervant, iar tu esti nervos pe noi, nu ii dai mai bine pace? 😀

 • Monstru
  Publicat martie 14, 2015 3:45 pm 0Likes

  Ok, hai sa iti explic pe intelesul tau – nu stau sa iti dau exemple de pe Google legate de catre un nenel din SS care cu manuta lui, pe jos, intr-o singura noapte a dilit cate 15-16 Sherman-uri. Cauta-le tu, poate mai inveti lucruri noi si interesante si nu mai vi cu un singur exemplu si ala prost. Nu mai confunda WoT si WT sau filmele cu realitate. Exista oameni pasionati de subiect, nu de joc, motiv pentru care unii se mai si scarbesc cand vad tampenii ca in Fury. Ti-a placut? Bravo tie. Mie nu imi place pentru ca tampeste tineretul. La fel ca si Wot de altfel. Ok?

  Doi la mana – nu stiu cum este autorul articolului dar eu sigur sunt un retard care joaca pentru fun. Ai o problema cu asta? Well boo fking hoo… Pentru ca noi suntem majoritari nu copiii cu prea mult timp liber sau adultii care nu au altceva mai bun de facut decat sa joace toata ziua „ca sa fie mov”. „Voi” sunteti minoritari si nu ii pasa nimanui cat de frustrati sunteti pentru ca pierdeti meciul si stats din cauza tomatelor. Dar NIMANUI, intelegi ce spun? Pentru ca daca nu stii sa te exprimi si o arzi superior si in joc si in afara lui, vei fi tratat asa cum meriti. Cu sictir. Si vei pierde si meciuri (ai fi surprins cat de cooperante pot fi tomatele daca vorbesti frumos) si vei pierde si in afara lui, ca om in general.

  Ca idee generala aia 80% care dupa parerea ta ar trebui sa ramana la tier 1-2-3 nu dau nici doi bani pe parerea ta si mai mult decat atat iti ofera sansa sa te joci ceea ce iti place. Pentru ca fara aia (care baga bani mult mai multi decat tine in joc si care reprezinta target pentru advertising) serverele se inchid si tu te joci bambilici. Intelegi? Aia iti ofera tie culoarea mov, pentru ca daca ai juca doar intre playeri cu adevarat buni (si ma refer aici la aia care nu au doar 50% WR pe T-44, if you get what I mean) tu sigur nu ai mai fi movuliu dupa o vreme, intelegi?

  Ca e vina WG pentru ca nu fac un ladder system, ca vor doar profituri cat mai mari, asta e partea a doua. Ca e enervant pentru oricine – si asta e adevarat. Pana una alta insa asta este un joc de mase, pentru mase, adica aia 80%. Motiv pentru care, daca nu iti convine, esti liber sa dezinstalezi. Pana atunci insa, consider ca e mai frumos sa incerci sa educi exprimandu-te corespunzator, decat sa o arzi Unicum pe un site care discuta despre WoT la modul general, pentru aia 80%, nu pentru tine.

  • Drow
   Publicat martie 14, 2015 4:15 pm 0Likes

   Interesant articolul – cu obiectia ca tanchistii si-au desavarsit pregatirea „la locul de munca”. Cei de pe frontul de Est, acolo, cei din Africa, acolo. Africa si Rusia s-au cam petrecut in acelasi timp, si cum Rommel a avut tancuri pana in Tunisia, nu cred ca au fost transferuri semnificative de tanchisti din Africa in Rusia. Cat despre invazia Frantei, prea putine ghidusii tanc vs tanc s-au petrecut atunci, si cu ce tancuri 😉

   In rest, clar, in WoT in Tiger esti un mic Dumnezeu numai si numai cand esti top-tier, cu tancuri 1-2 tiere mai mici in jur. N-ar strica un mod „realist”, in care sa te poti confrunta numai cu tancuri intalnite in RL. Ceva gen turneele/evenimentele din WarThunder.

  • DodgeBullet
   Publicat martie 16, 2015 4:53 pm 0Likes

   Drow, World of Tanks a avut un mod de lupta „realistic” – historical battle. Din pacate prea putin jucatori au jucat acest mod de lupta. In consecinta Wargaming a decis sa fie scos.

  • Drow
   Publicat martie 17, 2015 8:40 am 0Likes

   Da, un exemplu clar de „Mai bine stergem decat sa perfectionam”. In WT se primeau bonusuri destul de consistente daca se participa la turnee. In WoT parca nu era asa comod sa intri in „historical battles”, parca trebuia sa faci niste chestii, sau sa astepti niste ore… nu mai stiu 🙂

  • Drow
   Publicat martie 14, 2015 4:17 pm 0Likes

   @Monstru Voiam sa dau reply la articol, nu la postul tau 🙂

  • johndoe1989
   Publicat martie 14, 2015 4:25 pm 0Likes

   „Nu mai confunda WoT si WT sau filmele cu realitate” – Eu tocmai ti-am zis ca realitatea bate jocurile video sau filmele, prin fapte reale. Ce s-a intamplat in „Fury” paleste in comparatie cu ce a reusit un nenea. Caz real, documentat.
   Intelegi ce vrei, pana la urma.
   „Mie nu imi place pentru ca tampeste tineretul” – da, tampeste tineretul pt ca merge pe mesajul „war is hell” si arata cat de rahat e de fapt viata de tanchist (in WW2). OK. Bine.

   „Ai o problema cu asta?” – Da, am.
   NU joci cum vrea muschiul tau pt ca nu esti in joc SP. Esti intr-un joc online, DE ECHIPA.
   Culmea, citat din Fury – „Do what you’re here for!”. Daca din cauza actiunilor tale (sau altora ca tine) echipa pierde un meci, pt ca TIE ti se pare mai amuzant sa joci barbut in capatul hartii, atunci meriti un permaban. Mai ales atunci cand un bot amarat scoate performante mai bune decat un „om”.

   „“Voi” sunteti minoritari si nu ii pasa nimanui cat de frustrati sunteti pentru ca pierdeti meciul si stats din cauza tomatelor. Dar NIMANUI, intelegi ce spun?” – Bla, bla, bla.
   Singura greseala pe care WG o face de 1-2 ani e ca a inceput sa plece urechea catre ageamii, lucru care inainte s-au jurat ca nu or sa o faca, pt ca WoT NU e democratie (propriile lor cuvinte). Asa ca ce vrea majoritatea ignoranta nu ar trebui sa conteze nici cat negru sub unghie.

   Un joc bun ramane bun atat timp cat devii asculta de jucatorii de elita, care stiu jocul pe dinafara. Nu pt ca Gigel de la 4 e frustrat ca il fac praf tancuri invizibile pt ca iese el cu Hevi Toncul la plimbare in mijlocul campului.

   „Si vei pierde si meciuri” – Ciudat, sunt 99% convins ca in ciuda atitudinii mele „de rahat” (cum o consideri tu), tu reusesti sa pierzi mult mai multe meciuri decat mine. Sau decat jucatorii buni, in general.

   Pt ca de-aia sunt jucatori buni – reusesc sa castige de multe ori de unii singuri, IN CIUDA propriilor lor echipa (nu datorita lor). Asa ca toata faza cu
   „Aia iti ofera tie culoarea mov, pentru ca daca ai juca doar intre playeri cu adevarat buni (si ma refer aici la aia care nu au doar 50% WR pe T-44, if you get what I mean) tu sigur nu ai mai fi movuliu dupa o vreme, intelegi?”
   NU e decat un alt bla-bla-bla inutil din partea unuia care nu intelege mare lucru dintr-un joc, dar se trezeste ca de fapt stie cum sta treaba mai bine decat altii cu de 10 ori mai multa experienta decat el.

   „Pentru ca fara aia (care baga bani mult mai multi decat tine in joc si care reprezinta target pentru advertising) serverele se inchid si tu te joci bambilici”
   Cei de la WG au declarat raspicat ca daca ar fi sa baneze o buna parte din cei cu statsuri proaste si foarte proaste (de genul ultimii 30% din clasament) nu ar simti absolut nimic in scaderi de venituri.
   Stii de ce? Pt ca jucatorii aia vai de steaua lor NU aduc bani, mai ales comparat cu cati bani baga cei pasionati cu adevarat de joc, alde Mighty Jingles, care cumpara premium account si premium tanks + tancuri rare.
   Asa ca te rog, zi-mi in continuare cum tomatele tin jocul in picioare.

   „decat sa o arzi Unicum pe un site care discuta despre WoT la modul general, pentru aia 80%, nu pentru tine.” – O sa o ard cat trebuie atata timp cat vad sfaturi PROASTE, care nu fac altceva decat sa traga si mai mult in jos calitatea playerbase-ului.

   „Pana atunci insa, consider ca e mai frumos sa incerci sa educi exprimandu-te corespunzator” – am renuntat de mult timp sa mai incerc sa fiu politicos cu indivizi care vin cu brainfarturi dupa brainfarturi. E pur si simplu pierdere de timp, nu ajungi absolut nicaieri luandu-i cu lugu-lugu.
   Nu tati, prefer sa fiu verde-n fata: uite care e situatia, esti praf/pilaf, daca vrei sa nu mai fii, taci si asculta, daca stii ca esti praf si vrei in continuare sa fii praf, atunci du-te invartindu-te, nu meriti sa fii luat in considerare.

   @Aidan: Point taken. Si scuze, dar deja sunt calcat pe bataturi urat de tot de ultimele schimbari gandite/facute absolut cu MS-DOS-ul referitor la WOT, cu atat mai mult cu cat din ce in ce mai des un fenomen pe care nu il suport nici ars pe rug, si anume „pandering/catering to the lowest common denominator” – din punctul meu de vedere, prostimea nu trebuie incurajata niciodata. Ever.
   Iar aici nu ma refer doar la jocuri, ci cu atat mai grav cand se intampla in viata reala.
   „The main argument against democracy is a 5 minute conversation with the average voter” – W. Churchill
   Iar revenind putin la joc, cu atat mai mult insist pe conceptul de „qualified to an opinion”, avand in vedere ca un joc ca WOT este competitiv.
   Cum ar fi fost SC2/DOTA/mai stiu e ce alt mare joc MP daca devii s-ar fi decis sa asculte de toti noobii, in loc sa ia sfaturi de balancing de la top players?!

  • Aidan
   Publicat martie 14, 2015 4:32 pm 0Likes

   Pai uite, fara vreo urma de ironie, iti spun ca eu joc Hawken foarte bine. Atat de bine incat au fost cazuri in care am sters pe jos jucand cu dezvoltatorii jocului, speculand miscari si tactici la care nici ei nu s-au gandit. Doar ca acolo sunt foarte calm si respectuos cu nou-venitii. Hawken era sa moara si avem nevoie de un player-base solid, sudat, consolidat de comunitate. Nu-i mai bine asa?

   Da, sunt cazuri cand un player nou ma incurca, dar il ajut, il ghidez cum cred eu. Repet: cum cred eu. Vezi tag-ul Hobby din articol? Identifica textul asta cu un text subiectiv, simplu, fara prea mari pretentii. Sunt sfaturi care au mers in cazul autorului, poate merg si la altcineva. De ce nu? E informativ si scris sub forma unei invitatii la dialog, nu la cearta.

   Let’s be cool, people.

  • Drow
   Publicat martie 14, 2015 6:21 pm 0Likes

   Cred ca gresesti daca iei de bune TOATE declaratiile publice ale WG. Una e ceea ce spun, ceea ce pot sa spuna, si uneori cu totul altceva e ceea ce vor/pot sa faca. Normal ca trebuie sa tina mulumiti, macar din vorbe, si jucatorii de elita. Dar chiar iti faci iluzia ca vor urma toate sfaturile lor? mai ales daca ar interfera cu accesibilitatea jocului? sau cu incasarile? Din milioanele de jucatori cred ca nu sunteti nici 1% cei care joaca la modul „sa stiu toate punctele slabe, toate dispersiile samd.” Cei mai multi joaca… mai relaxat. Ma putin incrancenat. Cred ca de altfel cam asta-i secretul unui JOC?
   Cat despre noob/jucatori stupizi care nu fac ceea ce ar trebui sa faca – cum te pot deranja atat de tare? de regula fiecare echipa are prostii ei, 2-3. Daca un lucru e inevitabil, n-are rost sa te enerveze. Pentru ca daca te enervezi, atunci apar si greselile, samd, samd, spirala in jos 🙂

  • Aidan
   Publicat martie 14, 2015 6:42 pm 0Likes

   Drow aduce argumente sensibile si de bun simt aici. Rezonez cu el. Totul sta in moderatie si echilibru, in acceptarea celor care joaca pentru distractie, pentru placere. Restul pot juca cum vor ei.

  • Fedaykin89
   Publicat martie 14, 2015 7:23 pm 0Likes

   http://1.1.1.1/bmi/oi61.tinypic.com/33eq5fn.jpg

   Zi-mi tu mie ca nu te-ar enerva, absolut deloc, atata prostie omeneasca absolut colosala.
   Las-o naibii de treaba, in momentul in care esti mai petarda ca un bot, ca un amarat de script, incep la modul serios sa iti judec apartenenta la rasa umana

  • Fedaykin89
   Publicat martie 14, 2015 7:33 pm 0Likes

   Alt exemplu: http://wotreplays.com/site/1518805#fiery_salient-fedaykin89-t110e3

   Literalmente a trebuit sa incerc sa fac totul de unul singur, pe flancul drept, pt ca 90% din echipa s-au strans in A8/A9.
   Ce e atat de greu de inteles ca intr-un joc de ECHIPA, nu ai voie sa joci cum te taie capul?

   Lasa faptul ca nu aduci nici o contributie pozitiva – deja se pune problema ca pui piedici serioase echipai tale sa castige – se numeste grieving, trolling, zi-i cum vrei, dar orice om normal ar considera-o suficient ca motiv de BAN

   Cu atat mai mult la tieruri mari (7+) unde se presupune ca ar trebui sa ai un minim de simt de ce ar trebui sa faci.

   Deja nu se mai pune problema de „jucat de distractie/placere”, deja se pune problema ca intentionat sau nu, in prostia lor infinita, consuma in mod complet inutil timpul si distractia altora cu mai mult de 2 neuroni.

   Pt a 5-a oara, cred – daca ai chef sa joci cum vrei tu si sa nu iti pese de consecintele actiunilor tale, STAI DEOPARTE de jocurile de echipa, unde ESTI OBLIGAT sa aduci un minim de contributie

   P.S.: Da, sunt elitist. Si mandru de asta.

 • Monstru
  Publicat martie 14, 2015 5:10 pm 0Likes

  Din pacate pentru tine jocul merge exact in directia in care nu iti doresti tu sa mearga. Asta e viata, eu ma oftic mult mai putin cand pierd din cauza mea decat un statpadder care pierde din cauza altora. Iar banii ii baga vesticii, nu tu,ci aia portocalii/galbeni din tari cu apa calda. Esti insignifiant pentru jocul asta, la fel ca si mana aia de oameni de aceeasi culoare. WoT sta in picioare acum pentru bani si cam atat.

  • Aidan
   Publicat martie 14, 2015 5:14 pm 0Likes

   Word.

  • Fedaykin89
   Publicat martie 14, 2015 7:44 pm 0Likes

   Iar din pacate pt tine, eu (la fel ca si restul de jucatori mai rasariti) avem tot dreptul sa protestam si sa facem tot posibilul sa atragem atentia ca jocul se indreapta catre o directie INCREDIBIL DE PROASTA.

   Alunga-ti jucatorii buni si jocul moare. Simple as that.
   In foarte scurt timp nu o sa ai parte decat de idioti notorii care iti populeaza meciurile, creeand frustrare pt oricine care vrea sa joace cat de cat bine (sau care vrea sa inteleaga si sa devina chiar si oleaca mai bun, pt a castiga mai mult). In alte cuvinte, un playerbase complet canceros.

   Poftim, ca exemplu:
   http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/484426-there-are-more-plans-to-make-the-life-of-hts-easier/

   Observa ce fel de jucatori se opun de-a dreptul procesului de dumbing down si in acelasi timp ce fel de jucatori se bucura de astfel de schimbari.
   Pro-tip: doar pt ca idiotii sunt in superioara numerica, asta nu inseamna ca au in vreun fel dreptate. Ever.

  • Drow
   Publicat martie 14, 2015 8:58 pm 0Likes

   IMO jucatorii care baga bani in joc, de tier 10, nu fac nimic altceva decat sa-si consume banii reali/creditele in lupte random. La tier 10 nu cred ca are rost sa te joci altfel decat in clan wars/detasamente, in team speak cu prietenii, contra unor echipe similare. Daca incerci sa tii in garaj niste tiere 10, pe care sa le sustii fara sa bagi bani in joc, numai din random battles, da, te inteleg ca te apuca dracii cand unii iti fac partida praf. Numai ca nu prea ai ce cauta acolo, in partida respectiva. Ceva de genul daca te joci in troaca, te mananca porcii 🙂

 • Monstru
  Publicat martie 14, 2015 8:24 pm 0Likes

  Idiotii aduc bani si platesc facturi…hence tu poti incerca ce vrei…la final oricum nu contezi…Doare? Te cred…dar e problema ta….deal with it.

  • Monstru
   Publicat martie 14, 2015 8:26 pm 0Likes

   Chiar daca da, chiar ai dreptate

  • johndoe1989
   Publicat martie 14, 2015 8:29 pm 0Likes

   „Idiotii aduc bani si platesc facturi”

   Fals.
   Deja am stabilit ca jucatorii mediocri-buni-foarte buni aduc mai multi bani decat inutilii YOLO SWAG iplay4fun

  • Monstru
   Publicat martie 14, 2015 9:04 pm 0Likes

   Sigur dragule, de aia e jocul unde e… In fine…minte-te.tu contezi =))

  • Aidan
   Publicat martie 14, 2015 9:32 pm 0Likes

   Nu ai cu cine Big Monster…niste Rebeli. L-au ucis pe Palpatine 🙁 Acum vor sa ucida tancurile.
   Pe bune acum, nu am vazut niciodata un subiect care sa starneasca atat de multa pasiune. E mai ceva ca un console-war – criza evitata la recenzia Evolve datorita talentului meu diplomatic special.

  • DodgeBullet
   Publicat martie 15, 2015 2:14 pm 0Likes

   Eu ce mai pot zice acum? 🙂

 • Yui
  Publicat martie 15, 2015 11:42 pm 0Likes

  Infocata discutie. Mi-a deschis apetitul sa ma mai joc oleaca cu Tigrul. Cred ca am sa-l cumpar din nou. Nu am mai jucat cu el de la lansarea jocului cand alergam pe tier-uri ca sa ajung cat mai repede la Maus (in ODV era musai sa ajungi repede la un tier 10 ca sa poti juca in Clan Wars, iar Xaviola si NoFear_Furian erau neiertatori, asa ca Tigrul, la fel ca si Tigrul II au fost vindute iute in repezeala aia – la fel cum s-au dus si Is-ul si Is 3 -ul in goana dupa Is 7). Oricum banuiesc ca nu mai seamana cu tancul de atunci dupa toate transformarile din joc. Cand il intilnesc pe harta nu imi pune probleme deosebite, deoarece ii stiu punctele sensibile (tin minte un joc cu KV5-ul – in care am luat, de nervi, si un Radley-Walter’s medal – in care am pocnit un Tigru numai la scufie (Commander’s Hatch) pana l-am dat gata si asta fara a folosi gold ammo, dar trebuie totusi avut in vedere ca ZiS-6M-ul e un dulce.

  Cat despre Fury, m-am entuziasmat sa vad un film cu tancuri (WOW!!! – TANCURI!!!!!!!) si am inchis ochii (mult prea) critici ai tacticii, tehnicii si realitatii istorice ca sa ma pot bucura de film.

  Si eu incerc sa ajut pe incepatori cu sfaturi, dar in WOT sunt putine sanse sa fi ascultat. Ma distreaza cind ma injura, mai ales dupa ce sucomba inainte de vreme. Uite, chestia asta nu am intalnit-o in Hawken, dar acolo e alta lume, alta comunitate, alt JOC. Acu, ce pretentii pot sa am, ca tanku saracu a evoluat din tractor…

  • Drow
   Publicat martie 16, 2015 12:00 am 0Likes

   Hawken in sus, Hawken in jos. Well, mersi, cred, mai ales dupa ce Warthunder-ul a fost facut praf dupa ultimul patch – crashuri peste crashuri.

  • Yui
   Publicat martie 16, 2015 12:17 am 0Likes

   Hai la Hawken cu grabire
   Sa-l jucam dintr-o clipire
   Si sa treaca Mech-ul mare
   Peste-a WOT-ului hotare

   Unde-i tank-u nu-i putere
   Ca senila-i cu durere
   Unde-s mech-i puterea creste
   Si load-out-ul tot sporeste

  • Aidan
   Publicat martie 16, 2015 7:14 am 0Likes

   Yui, acum esti un poet internet famous si pe pagina noastra Facebook, unde creatia ta sta la loc de cinste 🙂

 • bloggerul6
  Publicat martie 16, 2015 11:17 am 0Likes

  Foarte bun articolul. Eu nu prea joc WoT dar am o nelămurire. „Deoarece hărțile mele preferate sunt cele deschise (…), și cele de oraș (…)” – ce alt fel de hărți mai există?

  • Drow
   Publicat martie 16, 2015 11:54 am 0Likes

   Sunt si harti rurale 🙂

  • Aidan
   Publicat martie 16, 2015 12:10 pm 0Likes

   Am jucat si eu WoT candva, in munti. A fost un dezastru forestier.

  • DodgeBullet
   Publicat martie 16, 2015 4:41 pm 0Likes

   Preferatele mele sunt El Halluf, Malinovka, Prokhorovka(distante mari de tragere) si Himmelsdorf, Ensk(distante mici de tragere).

 • Kid
  Publicat martie 16, 2015 2:12 pm 0Likes

  Eu stau si ma intreb cum un noob-ete este acceptat sa scrie articole si sa dea sfaturi despre WoT….
  Dodgebullets statistica:
  1925 battles
  44%WR (in conditiile in care jocul, statistic, te duce la 50%) – practic joaca mai rau decat un bot. Adica clar influenteaza negativ jocul.
  Nu poseda Tiger I !!!!!!
  Pe tier 7, T29 are WR de 42% din 129 de batalii, LOL, pathetic

  Si stau si ma intreb cum e posibil asa ceva, in conditiile in care noi le-am propus celor de la nivelu2 o colaborare pe tema WoT. De la articole cu noutati, academie, twitch, etc !!!!
  Cine suntem noi? O comunitate de jucatori de top, din clanuri ca FAME, EFE, PTS, etc. Sau jucatori din ProLeague ESL. Sau jucatori din echipa care castiga tot pe ESL Romania.

  Cammo net sau telescop pe heavy = super prostie. Pafaristi care emit pareri. GG!!! Sau toolbox, lol.
  Alta prostie: peak-a-boo (omu’ habar nu are cum sa-l traduca, ahahahah) cand ai ROF dublu (Tiger vs IS). Come on, vorba omului, doar in libertatea mai gasesti articole atat de nedocumentate, ca sa nu-l numesc articol inventat.

  Doar in Romania poate exista acest tupeu al incompetentei si mai este si promovat. Bravo. Felicitari.

  • Aidan
   Publicat martie 16, 2015 3:16 pm 0Likes

   Din cate stiu eu, joaca de pe 2-3 conturi. Anyway, cine a zis ca nu puteti produce materiale? Also, tot din cate stiu eu, aceste articole nu sunt destinate profesionistilor. Sunt tutoriale de baza, fara pretentii mari. Chestii informative.

   Simtiti-va liberi sa contribuiti, dar Nivelul2 nu este un site dedicat WoT. Pe deasupra, nu stiu sigur daca acest soi de atitudine agresiva poate aduce un plus de valoare. Ma si gandesc la sarmanii care ar indrazni sa comenteze diferit opiniile voastre l33t 🙁

  • DodgeBullet
   Publicat martie 16, 2015 4:42 pm 0Likes

   Acela nu este contul meu! Si Aidan zice bine: joc de pe trei conturi diferinte(asta din motive personale).

 • Kid
  Publicat martie 16, 2015 3:35 pm 0Likes

  Anyway, profesionist raspuns. De ce am produce materiale, anyway, daca nu exista o colaborare? Nu ma refer la bani. Also, aceste articole nu sunt destinate profesionistilor… (de parca ar exista…). Asta nu e nici pe departe un tutorial de baza, cu pretentii sau fara. E total gresit. Also, daca, practic nu e cam nimic despre WoT (poate informatiile istorice au valoare, pe care oricum le afli gugalind), de ce-l publicati? Doar ca sa va aflati in treaba?

  Anyway, a avea o portiune despre WoT, nu face din Nivelu2 un site dedicat WoT. Absurda afirmatie.

  Also, WoT este un joc cu zeci de mii de jucatori romani, care s-ar fi bucurat de un loc specializat in WoT, de la noutati, academie despre tancuri, stiluri de joc, cresterea skill-urilor si a eficientei, twitch-uri alaturi de jucatori de eficienta 3000+.

  Also, sunt dezamagit de felul reactiei tale, in email si aici. Nu stiu, dar bunul simt te obliga, poate, dupa ce mi-ai raspuns:
  „imi cer scuze, abia acum am vazut mesajul tau – bad email client 🙁
  Trebuie sa discut propunerea cu restul echipei, sa vedem cum procedam. Suna interesant.
  Tinem legatura si multumim pentru interes!”
  sa mai faci efortul de a mai da un mail in care sa spui: „Multumim, dar nu.”

  Auzi, „simtiti-va liberi sa contribuiti”… Cum sa contribuim daca nici macar nu stiam ca aveti intentia de a mai publica ceva despre WoT aici? Cum sa contribuim daca nici macar nu raspunzi in mail?

  Anyway, multumim de colaborare. A fost frumos.

  • Aidan
   Publicat martie 16, 2015 3:50 pm 0Likes

   Uite cum stă treaba: NIVELUL2 aparţine redacţiei, deciziile se iau în redacţie şi nu există obligaţii din partea noastră faţă de propunerile venite din alte direcţii. Pur şi simplu aşa stau lucrurile. Ne-am gândit dacă am vrea să colaborăm cu voi şi am decis că acest lucru nu este în interesul publicaţiei noastre. Ţi-am dat eu un termen limită in email? Poate încă judecam propunerea, poate aveam nevoie de 6 luni să luăm o hotărâre. Programul nostru presupune comunicarea cu zeci de terţi (devi, publisheri etc), iar priorităţile erau cu totul altele.

   Dacă sunteţi atât de buni şi cunoaşteţi metode de promovare, puteţi face un proiect independent, al vostru. Vă urăm succes!

   Derp Gun se adresează celor 99%, nu jucătorilor de elită. Sunt sigur că ştiţi ce vorbiţi şi ce faceţi, nu am contestat niciodată calităţile voastre. Dar atitudinea grupului pe care îl reprezinti acum nu este potrivită cu atitudinea noastră.

   Publicăm pentru cine vrea să citească, pentru cine este curios. Orice argument contra este prezent aici, în secţiunea de comentarii. Noi suntem mulţumiţi cu acest lucru.

   PS: Daca vrei o demonstratie de exprimare complexa in scris, ne putem duela oricand. Am senzatia ca nu-mi trebuie un Panzer I, dar a fost simpatic felul in care m-ai luat peste picior :)) Scuze, eram pe strada, mancam un burger si tastam de pe mobil.

 • Kid
  Publicat martie 16, 2015 3:45 pm 0Likes

  @ your last edit, Aidan
  „sarmanii care ar indrazni sa comenteze diferit opiniile voastre”
  Am incerca sa le explicam pe indelete ce este gresit. Pe de alta parte, am incerca, sa nu facem afirmatii de genul „Peak-a-boo cu un tanc care are dublu ROF fata de tancul inamicului” sau „sa pui telescop pe un heavy”. Iar asta, intr-un tutorial de baza, pentru incepatori, cum zici tu mai sus. Si as explica de ce, dar acum nu merita efortul, deja ati publicat articolul, fara sa va pese daca e corect sau nu, asa ca de ce m-as obosi in explicatii?

  P.S.
  Ma faci sa cred ca un trafic mai mare pe site-ul vostru, cum ar fi o sectiune despre WoT, va sperie….

  • Aidan
   Publicat martie 16, 2015 3:53 pm 0Likes

   Nu, dar am gandit sursele de trafic cu totul altfel. Crede-ma, avem si noi niste analize metrice in-house. Inca decidem cum am putea proceda. Vezi, ti-am spus ca nu ai avut rabdare sa primesti un raspuns 🙁 Nu-i nimic atat de simplu pe lumea asta.

   Felul in care imi explici mie anumite detalii ma face sa cred contrariul. Habar nu aveam ca jocurile au devenit stiinte exacte.

 • Kid
  Publicat martie 16, 2015 3:55 pm 0Likes

  Pentru ca nu am optiunea de edit…..
  „Pe deasupra, nu stiu sigur daca acest soi de atitudine agresiva poate aduce un plus de valoare.”
  Nu vad unde este atitudinea agresiva…. Faptul ca nu pot accepta parerile cam aiuritoare din articol este egal cu agresivitatea? L-am numit noob-ete pe Buletzel? Pai asta si este, un incepator in ale WoT-ului. Probabil crezi ca avem vreo legatura cu Fedaykin89. Nu-l cunoastem. Nu-l cunosc.
  Am terminat, scuze pentru multele mele replici. La revedere.

  • Aidan
   Publicat martie 16, 2015 4:00 pm 0Likes

   Un incepator dornic sa inceapa ceva 😀 Omul invata din mers, asta e bine. Corecteaza-l unde greseste, fa-l n00b si da cu el de toti peretii. Ai cuvantul meu ca nu iti sterg comentariile (cat timp limbajul este normal, fara vulgaritati). Contacteaza-l si comunica cu el.

   Ati incercat mai intai pasii umani, normali, responsabili? Daca ai vazut ca nu ti-am raspuns la timp (timpul alocat de tine pentru mine, evident), de ce nu ai insistat? Crede-ma, sunt pana in gat cu email-uri si mesaje, unele chiar imi scapa, de altele uit. Tu chiar nu vezi ca incercam sa fim decenti aici si se ajunge la dialoguri bolnave, dominate de atitudini pedante, pornite din calitati auto-atribuite in cel mai arbitrar mod cu putinta? 🙁

 • Kid
  Publicat martie 16, 2015 3:59 pm 0Likes

  Ultima replica :))))
  Pai a trecut o luna jumatate de cand nu ai mai raspuns, plus ca apare acest articol despre WoT. Nu mai comentez despre calitatea informatiilor din el….

  • Aidan
   Publicat martie 16, 2015 4:03 pm 0Likes

   Ti-am raspuns mai sus. Mii de scuze, imi asum viteza de melc, dar activitatea mea este voluntara aici si se pupa cu un al doilea job – unul extrem de pretentios – in care fac primii pasi 🙁 Timpul este cea mai importanta resursa a mea si trebuie prioritizat intr-o directie deloc flexibila.

   De asemenea, imi asum public monitorizarea continutului de aici inainte si asumarea unei noi directii – asta daca decidem sa mergem mai departe cu Derp Gun in formatul actual.

   Sunt foarte dezamagit de atmosfera din comunitatile romanesti – incomparabile cu cele straine, unde gradul ridicat de educatie in comunicarea peer-to-peer se observa. Nu ma intelege gresit, nu-i vorba de tine aici, ci de o observatie generala. Ma intristeaza profund chestia asta. Se pare ca mai avem de lucrat la libertatea de exprimare, la felul in care alegem sa criticam, sa acceptam. Habar nu ai cu ce ma confrunt zilnic cand trebuie sa argumentez de ce NU am o problema cu homosexualitatea in media si societate, de ce NU sunt rasist, de ce NU sunt Charlie Hebdo. Damn this shit, man 🙁

  • Kid
   Publicat martie 16, 2015 4:24 pm 0Likes

   OK, sa ma fac mai bine inteles. Astia cu care sunt prieten de WoT au twitch-urile lor, au ESL-ul de unde isi mai castiga niste bani. Fireste, exista ideea de a ne face site-ul nostru. Ideea mea era sa o facem impreuna cu voi, pentru ca imi place Nivelu2 (mai ales jocurile review-ate de tine, nu, nu te pup in cur). Pentru ca ar putea fi un proiect misto (iti place argumentu’?). Pentru ca are avea mai mult succes decat daca-l facem separat. Pentru ca nu stiu cat suntem de specialisti in site-uri, pentru ca voi ne-ati putea ghida, cel putin la inceput. Nu vad de ce sa nu profitam toti de experienta celuilalt. Si pentru ca eu insist (sau insistam) pe langa ei sa facem chestia asta cu voi.

   Vis-a-vis de mail si de ce nu am insistat… pai, nu stiu ce sa zic, eu ti-am raspuns: „ok asteptam”. Sa insist mai mult mi sa parut ca voi cadea in penibil, mai ales ca interesul nu e extraordinar din parte niciunei parti. Mi-a venit ideea atunci cand am citit primul articol depre WoT aici. Parea o idee frumoasa si realizabila. Inca o data, astia probabil ca-si vor face candva proiectul, eu insistam sa-l facem impreuna cu voi. Si daca nu iese, eu ma bucur, pentru ca sunt un lenes prin definitie :)))
   Si ar mai fi doua motive, pe care nu le pot face chiar publice.
   Te salut.

  • Aidan
   Publicat martie 16, 2015 4:27 pm 0Likes

   Okay, I got the point 🙂 Lasa-ma 1-2 zile sa-mi pun niste chestii in ordine si-ti promit ca ne vedem pe un Skype. Sunt curios sa discutam verbal, normal, poate ca aici ne intepam aiurea si din cauza limitarilor ridicate de sectiunea comentarii.

 • DodgeBullet
  Publicat martie 16, 2015 6:04 pm 0Likes

  Dupa toate comentariile de mai sus, simt nevoia sa aduc unele lamuriri.

  Nu sunt, nu am fost, si nici nu am pretentia de a fi un jucator de ESL. Joc WoT din pura placere. Intamplarea face sa fiu si bun la asta. Nu-mi voi face publice conturile de pe care joc, tocmai pentru a putea sa ma bucur in continuare de intimitate. Primul cont a fost creat acum aproape trei ani (contul cu cele mai multe jocuri, aproximativ 15 mii). Media WN8 pe conturi este undeva la 1300. Lucrul acesta se datoreaza faptului ca joc de placere, testez tot felul de setup-uri absurde, ajut oameni cu statistici slabe, joc cu tancuri urate de alti jucatori(ex. M3 Lee) si pentru ca nu vreau sa fiu super unicum (poate nu sunt in stare sau poate cred ca asta ar aduce niste obligatii pe care nu vreau sa mi le asum).

  Voi continua sa scriu aceste articole, nu pentru a enerva jucatorii cu statistici bune, nici pe cei care joaca la nivel profesionist. Voi scrie pentru prietenii mei, care imi impartasesc entuziasmul de a juca acest joc, pentru cei cu WN8 de 500, pentru cei care vor sa cunoasca putin mai mult despre acest joc (dar nu au timpul necesar de a citi alte 5 bloguri, 8 site-uri de specialitate, de a urmarii 6 youtube-eri profesionisti, si 3 canale de twitch).

  Va multumesc tuturor celor care cititi aceste articole, va multumesc ca va rupeti cinci minute din timpul vostru pentru a da un reply.

  • Kid
   Publicat martie 16, 2015 7:40 pm 0Likes

   De parca noi jucam WoT fortati sau pentru bani. Tot din placere. Mai ales placerea de a castiga.

   Daca publici pentru cei incepatori, cei de 500 WN8 cum spui, pai o sa-i faci sa joace de 400 WN8, daca le recomanzi sa joace pe Tiger sau orice heavy cu binocular telescope, cammo net ori toolbox, precum ai facut.
   Altceva, in loc sa-i inveti sa tancheze, tu le recomanzi sa faca peak-a-boo avand ROF-ul dublu.

   Iar faptul ca joci cu playeri mai slabi in pluton tot nu e o scuza. Sunt parpl cu toate ca am condus clanuri de romani mai slabe, majoritatea fiind verde sau sub verde, cu care am facut sute de Tank Comapnii (inainte) incercand sa-i invat cate ceva. Si, sunt parpl, cu toate ca in mod normal ma joc in plutoane cu jucatori mediocrii, prieteni din viata reala, cu care ma amuz nespus. Chiar avem nopti in care jucam bauti, in care ne prostim definitiv. In concluzie, pentru mine asta nu e o scuza. Dar cui ii pasa ce spun eu.
   Have fun, comandante 🙂

  • DodgeBullet
   Publicat martie 16, 2015 8:00 pm 0Likes

   RECOMANDÁRE s. 1. v. preconizare. 2. directivă, indicație, instrucțiune, îndrumare, normativ, normă, (înv.) regulativ. (A respectat toate recomandările primite.) 3. indicare, prescriere. (Recomandarea unui tratament.) 4. v. aviz. 5. povață, precept, recomandație, sfat. (Diverse recomandări de igienă.) 6. v. propunere. 7. v. prezentare.

   Definitia din DEX. Ia in calcul varianta 5!

  • Kid
   Publicat martie 16, 2015 8:29 pm 0Likes

   Exact. Le recomanzi. Ia te uita ce am scris:”daca le recomanzi sa joace pe Tiger sau orice heavy cu binocular telescope, cammo net ori toolbox, precum ai facut.”

   Practic acum ce faci? Vrei sa fugi de raspundere? Vrei sa spui ca tu doar ai zis, asea, nu era nimic important, doar o presupunere… o povata din batrani?

   Sa inteleg ca ceea ce ai spus nu sunt sfaturi de urmat?

   Oricum, nu mai are importanta. Eu apreciez ca te-ai zbatut si ti-ai luat din timp ca sa faci articolul acesta. Sper sa nu-mi iei criticile in mod negativ.

  • DodgeBullet
   Publicat martie 16, 2015 9:09 pm 0Likes

   Nici vorba! Ma bucur ca lumea isi face timp si pentru articolele mele.

   Imi asum tot ce spun. Setup-ul cu binoclu mi-a (propriei mele persoane) functionat foarte bine pe hartile deschise. Tocmai de aceea il recomand, dar asta nu inseamna ca trebuie luat ad litteram. La fel si setup-ul cu toolbox – daca ai echipajul instruit cu repair, si ai si toolbox, repari senila in trei secunde. Stiu ca e enervant sa vezi un tanc greu ca sta undeva in spate si face sniping, dar pentru un jucator care abia a pus mana pe Tiger, si nu prea stie ce si cum, e o varianta in care te poate ajuta pe tine in linia intai. Poate nu e cea mai buna varianta, dar (si ma repet) mie mi-a functionat, si am reusit sa fac ceva folositor in lupta.

   In mod cert, dupa ce joci un numar de jocuri, si incepi sa capeti experienta, un asemenea setup ti se pare absurd. La fel ti se va parea faptul ca pe SU-152 joc cu tunul de 122 mm(D-25S), cu gun rammer, enhaced laying drive si vents (plus repair kit, med pack si extra combat rations). Clar nu voi recomanda acest setup unui incepator. Sunt tancuri pe care functioneaza aceste „nebunii”.

   Poate suna putin ciudat, dar cred ca iti aduci aminte de inceputurile tale in WoT. Sunt foarte multi jucatori care sunt noi in joc(chiar si acum). Astfel de jucatori nu pot sa inteleaga ce inseamna sa joci pentru statistici. Ei si-au luat jocul pentru a distruge tancuri. Poate si tu ai fost la fel. Va trece o vreme, probabil dupa cateva mii de jocuri (cand au WN8 500), si isi vor da seama ca le place jocul si vor sa fie mai buni. Acelor jucatori ma adresez. Tu ai deja cateva zeci de mii de jocuri la activ, ai experimentat cu echipamentele si setarile, sti ce ti se potriveste stilului tau de joc, sti ce setup sa-ti faci pentru Clan Wars, etc. Nu voi incerca niciodata sa ma adresez voua, jucatorilor cu experienta, pentru ca veti lua orice afirmatie a mea ca o insulta (si e departe de mine acest gand).

   Da-le voi sa experimentez, sa vada ce e bun si ce e rau. Daca ne-am apuca sa vorbim doar in superlative, acesti jucatori nu ar intelege mare lucru si ar abandona jocul. Nu cred ca poti (mai ales intr-un joc) sa-ti impui preferintele personale asupra unui nou venit. Poti sa-i faci anumite recomandari (daca sunt bune sau rele, doar acel jucator nou poate sa-ti spuna, pentru ca vine cu ochii noi asupra unui lucru pe care noi nu-l mai putem vedea altfel).

   Gandeste-te la jucatori care vor intra in joc dupa implementarea motorului fizic, cand vei putea face derapaje pe anumite suprafete. Tot ce le vei zice acelor jucatori despre felul cum sa abordezi un colt de strada li se va parea absurd.

   Oricum, sper ca vezi logica mea, si iti multumesc pentru reply-urile tale.

  • Drow
   Publicat martie 17, 2015 8:56 am 0Likes

   Mai Einstein, fii antena. Eu am Toolbox, Cammo Net si Binoculars, un singur set, si le plimb de la tanc la tanc. Chiar si pe arty. De ce? Pentru ca sunt demontabile, pentru ca eu joc cu un tanc pana fac grindul pentru tancul urmator, si dupa aceea il vand imediat, pentru ca nu bag bani reali in joc si pentru ca daca as pune alte piese nu ar fi eficient/rentabil economic. Si vreau sa joc cu cat mai multe tancuri in WoT.

   Tu realizezi ca oamenii pot avea motivele lor, scopurile lor, stilurile lor de joaca? Daca as fi obsedat de win rate, as juca cu tancurile cu care sunt cel mai eficient – dar tocmai, la regulile autoimpuse de mine, tocmai cu tancurile astea joc cel mai putin – pentru ca termin grindul mai repede. Daca as fi obsedat de experienta medie, n-as mai juca cu tiere mici odata ce apar ramuri noi, daca m-ar interesa hit rate as evita arty samd.
   Am regulile mele, joc cum vreau, si ma uit la unu care-mi spune sa joc dupa regulile lui, care sunt „cele mai perfecte” ca la un maimutoi.

 • Kid
  Publicat martie 17, 2015 5:12 pm 0Likes

  Draga Drow, poti sa te uiti la oameni cum vrei. Ca la maimute, ca la capre, ca la vaci. Esti absolut liber, domnule.
  Problema e ca si tu poti fi in eroare, daca poti crede asa ceva. Can you belive it?

  Si, esti in eroare in cel putin doua lucruri. Sa-ti explic:
  1. Afirmi ca joci dupa regulile „autoimpuse de mine” (un pic pleonastic). Pai, atunci de ce naiba sa-ti pese de ceea ce scriu altii? Ba, mai mult, de ce naiba te mai obosesti sa citesti? Nu are niciun rost. De ce mai faci efortul sa mai si postezi? Care-i sensul? Ca sa-i faci pe altii, care joaca dupa „reguli” care imbunatatesc performanta in joc, maimute? Doar pentru asta? Te simti mai bine?
  Le numesti reguli. OK, sa le numim reguli. Deci, regulile despre care pomeneam eu, care nu te lasa sa pui cammo net si binocular telescope pe heavy, pe langa ca imbunatatesc substantial jocul, se bazeaza pe experienta sutelor de mii de jocuri. Ca atare, toti jucatorii peste medie, buni si foarte buni le urmeaza. E atat de simplu. Practic, se bazeaza pe logica si experienta.
  Tu poti face ce vrei. Dar daca vrei sa evoluezi ca jucator – pana acum presupuneam ca toata lumea isi doreste sa joace mai bine, sa castige mai mult, ceea ce mareste confortul si placerea de a juca – incerci sa le urmezi. Fireste, le urmezi, dar iti aplici personalitatea si propria-ti gandire totodata.

  2.Afirmi „pentru ca nu bag bani reali in joc si pentru ca daca as pune alte piese nu ar fi eficient/rentabil economic” – ei bine, nu stiu cata dreptate ai, dar sa-ti povestesc altceva. Sa-i lasam pe cei ca mine sau amicii mei, care avem zeci de mii de gold, fara sa bagam bani reali. Si astea doar jucand bine in clanuri de top sau in ESL. Dar sunt o multime de jucatori romani care isi asigura cel putin minimul de gold pe luna, necesar pentru premium acc sau altele. Si asta jucand in clanuri care sunt prezente pe harta globala si batandu-se in clan wars. Plus ca, nu trebuie sa fii super jucator ca sa fii intr-o echipa de ESL care participa in fiecare sambata la un turneu unde se pot castiga intre 1000 si 2500 de gold, asta daca esti intr-o echipa mediocra si nu ai performante.
  Dar tu nu ai sa ajungi niciodata sa te autointretii, pentru ca refuzi sa aplici niste reguli logice, bazate pe experienta tuturor care au cat de cat performanta. Iar asta te face un jucator sub medie, care nu va fi recrutat niciodata intr-un clan care produce gold la CW.

  Vad ca ai 16 100 batalii si niciun tier 10. Si te inteleg, nici nu ai cum, pentru ca sistemul tau e un pic falimentar. Sa-ti explic. M-am uitat la top tier-ele tale si nu numai, media ta de lovituri pe meci e de 3! Media ta de supravietuire e in jur de 16% la tancuri si de 21% la TD-uri! Daca intelegi cum functioneaza jocul asta ai vedea extrem de clar ca nici macar credite nu produci in joc. Sau foarte greu… Daca ai reusi sa faci un damage mai mare per batalie = mai multe credite. Daca ai reusi sa supravietuiesti mai mult = mai putine credite consumate pe repararea tancului. Aceste doua lucruri ti-ar mari considerabil income-ul de silver din joc.
  Daca ma intrebi pe mine, este evident ca „regulile” tale nu prea functioneaza.
  „Regulile” mele de maimutoi ma ajuta sa castig, in medie, cam 15000-20000 de credite, pe orice tanc as juca (bine, exista exceptii, ca E100 sau altele)

  O parere personala: eu nu am inteles niciodata de ce as juca un joc in care ma chinui si nu am, cat de cat, ceva performante…. Mai bine citesc o carte sau aleg alt joc. (de exemplu, nici nu ma ating de FIFA, pentru ca I suck big time, desi sunt extrem de pasionat de football – de aceea joc Football Manager din ’97)

  P.S.
  Ai auzit de StrongHold? Stiai ca daca joci Stronhold cu clanul tau ai extracredite per batalie, ca bonus? Bine, daca si castigi batalia. Uite, de exemplu ieri seara, am jucat cam 2 ore si ceva la Stronghold si am castigat 1 900 000 de credite. Stiai ca, daca esti intr-un clan activ in acest tip de batalii, care are Command Center la nivel 10, se pot activa in fiecare zi misiuni care-ti dau cate 7 zile de premium? Si uite asa ma joc de placere, FARA GRIJI si cu cat mai multe tipuri de tancuri. Iar tu, din pacate, nu ai sa ajungi in astfel de clanuri (care nu sunt neaparat de top), pentru ca, asa cum ai afirmat, nu te intereseaza sa ai win ratio, damage ratio, ci doar sa te plimbi cu tancu’.

  • Drow
   Publicat martie 17, 2015 10:31 pm 0Likes

   Sunt un vajnic promotor al dialogului, de asta vorbesc cu monomaniaci care cred ca „eficienta lor”, „regulile lor”, punctul lor de vedere e corect, unic valid si singurul demn de urmat. Normal, monomaniacii de regula sunt si monologhisti, de aia sunt socati cand dau de un dialogofil.

   Dar sa revenim.
   Stronghold, Clanuri „valabile” cu mii de golji samd. Well, unii au o viata, unii vor sa joace si altceva, nu numai WoT zi de zi, zi de zi, pana ajunge sa fie o obligatie samd samd. Argumente care pot scapa unui monomaniac egocentrist. Sa fiu recrutat de un clan „valabil”!?! Muhaha, de parca mi-as fi propus asta? nu tinere, pentru mine un clan inseamna sa am cu cine vorbi intre meciuri, sa mai ajut un jucator la inceput, sa cunosti oameni deosebiti din alte domenii/tari samd. Iti dai seama ca notiunea de „clan relaxat” iti e incomprehensibila…
   Aaaaa, „nu supravietuiesti”, „nu faci damage” bla bla. BRE!!!! tocmai ce ti-am spus ca fac grindul cu un tanc si-l vand! pricepi ca never-ever nu pot sa am cine stie ce crew-uri, si ca jumate din batalii sunt cu tunurile naspa si cu tancul neupgradat? Credeam ca un supertanchist ca tine subintelege si ia in calcul chestiile astea!
   Deasemenea, un ochi de vultur ar fi trebuit sa vada ca nu am badge-uri si alte chestii de pluton. Da, nici in pluton nu-mi place sa joc. Nu cred ca am 20 de batalii in pluton. Pluton pentru mine inseamna o limitare a libertatii, inseamna ca „trebuie sa joc”. Desi eficienta e mult mai mare cand ai unu-doi colegi pe care poti conta ca sunt decenti.

   Sistemul meu nu e falimentar, pentru ca e al meu. Lol. Pur si simplu e falimentar pentru ca jocul asa e facut el, prin design. De fapt, toate statisticile arata ca daca esti jucator de 50% falimentul te prinde pe la tier 7, la arty chiar la 6. Deci da, sunt foarte mandru de tierele mele 8 sau 9.

   Ideea era sa pricepi ca nu toti au aceleasi reguli, „eficienta” nu inseamna pentru toti acelasi lucru si ca in principiu e rau sa fii ridicol si ofuscat. Relaxeaza-te, viata e scurta.

 • Kid
  Publicat martie 18, 2015 12:03 am 0Likes

  Tu nu dialoghezi, cum dealtfel singur afirmi, tu ai sistemul tau. Pe langa asta, demersul tau aici este total futil. Din doua motive. Unul, pe tine nu te intereseaza sa joci mai bine. Doi, nu propui nimic in schimb si nu ne „interesezi” cu nimic prin cele spuse de tine aici. Asa ca, inca o data, te intreb, de ce te obosesti? Practic, poti sa explici mai clar ce anume doresti? Doar sa spui ca cei care joaca bine sunt niste idioti?
  De ce ta bagi intr-o discutie unde se vorbeste despre cum poti juca mai bine, daca tu doar te plimbi cu tancul relaxat? Deci, ce anume vrei? Ca nu inteleg.

  Afirmatiile tale sunt praf in vant… Denigrezi si iar denigrezi. Ce pot sa spun, esti un adevarat om al dialogului.

  Nu inteleg ce ai in cap cand spui ca „unii au o viata”. Adica sa joci execrabil, sa strici celorlalti jocul inseamna sa ai o viata? Pe cand, daca joci peste medie esti un om fara viata? Cum ti-am zis si mai sus, de ce sa joci ceva la care nu stralucesti defel? Nu mai bine citesti o carte? Sau joci altceva?

  Nu are niciun sens sa-ti raspund ca si noi suntem relaxati, atat de relaxati ca mergem la mare impreuna, gratare, etc. Ce sens au acuzatiile tale, cand noi suntem oameni cu familii, unii cu copii, cu ocupatii variate si decente, sa le enumar? De la student, avocat, stomatolog, arhitect pana la regizor de film. Ce anume te indreptateste sa afirmi toate de mai sus?

  Prin ce eroare de logica te bagi intr-o discutie despre cum se poate juca un tanc mai bine, spunand ca nu toti au aceleasi reguli? Asa, si? Este vorba despre reguli? Nu.
  Este vorba despre o cale prin care poti sa-ti imbunatatesti calitatea jocului. Tu ce vrei? Sa o combati? Propunand o cale prin care nu faci nimic? Realitatea statisticilor tale nu valideaza deloc calea ta. Pe de alta parte, iti dau totala dreptate, poti juca cum vrei tu acest joc. Cui ii pasa? Dar tot nu vad ce este rau in a promova metode, bazate pe logica si experienta, care in mod sigur imbunatatesc jocul? Ce anume te deranjeaza? Care-i problema ta? Vrei sa tacem?

  Inca doua chestii:
  Bre, sper ca esti de acord cu mine ca daca faci mai mult damage, grind-uiesti mult mai usor si repede un tanc? Atunci de ce sari de cur in sus?
  Si doi, bre, e o prostie sa afrmi ca nu ai echipaj bun dupa ce grind-uiesti o line de tancuri. Deja de la tier 7 trebuie sa ai echipajul cu 2 skill-uri pline. Bine, daca nu faci damage, nu faci nici experienta destula pentru echipaj, deci esti intr-un cerc vicios.

  Sistemul tau „je m’en fous” nu cred ca intereseaza pe nimeni aici. Si nici nimeni nu are nimic impotriva lui. Doar ca nu vad de ce simti nevoia sa-l impartasesti cu noi. Nu ne invata nimic, nu ne imbunatateste jocul si nici viata. Prin urmare, care-i sensul?

 • Drow
  Publicat martie 18, 2015 2:44 pm 0Likes

  Deja te transformi dintr-un trol intr-un tampit care nu stie sa citeasca in limba romana, analfabetule! Am spus eu ca ma plimb relaxat pe harta? Atat de duce capul sa pricepi? Am spus doar ca atmosfera in clan e relaxata, n-ave program obligatoriu samd.
  Cat despre mine, eu in batalii tin spatele echipei si fac ce trebuie pentru voctorie. Retardati ca tine alearga dupa credite, dupa damage, si de regula pierd ca eroii in fata echipelor care joaca la victorie. Eu sune ala care ma holbez pe harta si daca e cazul stau langa baza si fac un decap la momentul potrivit. Da, probabil o sa mor dupa decap, dar echipa va castiga. Si un retardat ar putea sa citeasca in rezumat si sa zica „ce facu asta? o lovitura, un hit? si uite-l ca muri fara credite si fara damage.”

  Mars inapoi in clasa intai si invata sa citesti! Vin sa-ti citesc vreu reply retardat dupa 3 luni. Ai inteles? ai trei luni. Mars la scoala.

 • Kid
  Publicat martie 18, 2015 4:36 pm 0Likes

  Amazing :)))))))

  Ce ma amuza cel mai tare e ca ai dublu puncte de cap, decat cele de decap, bahahahahahaha…
  La cum spui tu probabil ca ai o rata de victorie peste 60%, doar tu nu esti retardat si faci totul pentru victorie, nu? Ah, la naiba, rata ta este de 51%, cum se face? Cred ca este o greseala. Am sa fac un ticket catre WG, sa repare aceasta monstruoasa si enorma greseala. Si sa ne retrogradeze pe noi, care avem rata de victorie intre 61% si 68%. Scuza-ne. Te rog.

  Acum ma duc sa-mi dau bac-ul. Te salut si ramai pentru mine un exemplu al dialogului si al comunicarii.

Adaugă un comentariu