NEXT LEVEL Podcast 107: Trebuie să vorbim despre DUNE

Unacomn (ep. 87) și StefaNonsense (ep. 88) revin la NEXT LEVEL Podcast pentru o discuție mai altfel. Vorbim despre ce fac bine (sau nu) filmele DUNE (mai ales ultimul), comparativ cu materialul sursă, dar nu lăsăm în pace nici jocurile bazate pe cunoscutul roman SF.

Cel mai recent succes al regizorului Denis Villeneuve (după BLADE RUNNER 2049), și anume adaptarea sa pentru marele ecran al cunoscutului roman SF DUNE, scris de Frank Herbert, stă, așadar, la baza discuției noastre. Dar nici cu DUNE-ul lui David Lynch (1984) nu ne este tocmai rușine. Dar care dintre cele două mari adaptări (poate seria TV?) este mai bună și de ce? De ce preferăm DUNE-ul lui Villenneuve? Am urmări versiunea netăiată, lungă de cinci ore? Și cum rămâne cu jocurile? Dar cu serialul TV dedicat ordinului surorilor Bene Gesserit?

Evident, nu scapă discuției nici extravagantul DUNE al regizorului Alejandro Jodorowsky, film care nu a depășit faza de concept, dar pe care l-am vrea măcar pentru a ne minuna de un DUNE multicolor, cu puternice influențe Alien. În lipsa lui, ne mulțumim cu imagini conceptuale și frânturi de scenariu, dar și cu un documentar, pe care fanii DUNE (și nu numai) nu au voie să-l rateze. Dune p0rn anyone?

Ca o paranteză, StefaNonsense i-a facut deja un review DUNE-ului lui Villenueve și a dat startul unei serii de discutii pe tema francizei, în compania lui Unacomn. Iar tot pe canalul YouTube al lui Șefan, există un clip în care, alături de acelasi Unacomn, discută despre jocul DUNE lansat in 1992, pentru DOS/Amiga/SEGA.

Dar hai să discutăm despre DUNE!

De asemenea, vă reamintim că am lansat 3 reviste până acum. Toate trei au fost tipărite în ediție limitată și dedicate exclusiv donatorilor de pe Patreon. Două dintre ele pot fi citite în mod gratuit acum pe site, alături de toate revistele NIVELUL2 lansate vreodată! Așadar, dacă vă place ceea ce se întâmplă aici și vreți să ne susțineți, presupunând că nu o faceți deja, fie cu o bere per episod, fie pentru a finanța eventuale noi ediții tipărite ale revistei NXT LVL, articole, podcasturi deosebite sau alte minuni, puteți face donații aici. Cât să dăinuiască colțul ăsta al internetului.

Adaugă un comentariu