DreamHack Bucharest 2015: Rezumat

Peste 8000 de vizitatori au deschis prima zi de DreamHack Bucharest 2015 pentru a asista la turneele PGL CS:GO Championship Series, Star Ladder şi PGL Tavern Tales – cel puţin asta ne spune comunicatul oficial. Situaţia a fost chiar mai sclipitoare în cazul echipelor profesioniste înscrise în competiţie, dacă ne gândim la premiile în valoare totală de 300.000 de euro.

În cadrul meciului inaugural al PGL CS:GO Championship Series, Fnatic a pierdut în faţa celor de la Team SoloMid cu 16-12, respectiv 16-13. În a două întâlnire a zilei, Team EnvyUs şi Ninjas în Pyjamas au avut unul dintre cele mai lungi meciuri din istoria CS:GO, până aproape de ora 24.00. În turneul de Dota 2 de pe scena Star Ladder StarSeries XII, situaţia a fost indecisă în cazul multor echipe, cu excepţia celor de la London Conspiracy, eliminaţi din competiţie. La PGL Hearthstone Spring Tavern Tales s-au luptat 32 de jucători pentru trecerea în etapa următoare. Dintre aceştia, 16 au fost eliminaţi, cei rămaşi urmând să lupte pentru marele premiu în rundele eliminatorii, unde s-au întâlnit cu cei opt jucători invitaţi.

La sfârşitul celor trei zile de DreamHack, peste 25.000 de vizitatori au urmărit meciurile a peste 400 de jucători străini şi români. Sala Polivalentă a fost ocupată la capacitate maximă (5.200 de locuri). Danezii de la Team SoloMid au fost desemnaţi marii campioni ai PGL CS:GO Championship Series, plecând acasă cu trofeul şi premiul în valoare de 45.000 de dolari, în timp ce spaniolii de la Team Liquid au fost câştigătorii premiului de 5.000 euro în finala de Heroes of the Storm.

Pe scena StarLadder, finala turneului de Dota 2 a opus două echipe din Asia: Vici Gaming şi Invictus Gaming. Finalistele s-au întâlnit prima dată în runda a treia, unde VG s-a impus cu 2-1. Nici finala, disputată în format Best-of-Five, nu a avut alt curs, Vici Gaming impunându-se rapid cu 3-1. Un alt turneu important a fost PGL Spring Tavern Tales care a strâns cei mai buni jucători de Hearthstone din lume. Stanislav Cifka din Cehia a devenit primul campion Hearthstone la DreamHack în acest an. Performanţa i-a fost răsplătită cu un premiu de 10.000 de dolari. Pe lângă turneele internaţionale, DreamHack Bucharest 2015 a avut şi competiţii naţionale de Minecraft, League of Legends şi Hearthstone. De asemenea, turneul PGL Spring Legends of the Rift, dedicat profesioniştilor de League of Legends din România, a însumat premii totale de 5.000 de euro, iar câştigătorii au fost neXt!Please.

În perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2015, Cluj-Napoca va găzdui Dreamhack Cluj, prima ediţie desfăşurată în afara Capitalei. Trebuie să întreb: bem şi acolo bere?

Surse: comunicat oficial oferit de Computer Games. Galerie foto în pagina următoare.

2 Comentarii

 • Ionut R
  Publicat aprilie 28, 2015 6:41 am 0Likes

  Bere la Cluj? I’m in 😀

  • Aidan
   Publicat aprilie 28, 2015 7:26 am 0Likes

   Cum zicea Monstru, „We came here for the beer!”

Adaugă un comentariu