E Scandal! Active Shooter – FPS-ul în care ești un dement care împușcă civili cu nonșalanță. Într-o școală.

Active Shooter a încasat imediat eticheta „school shooting simulator” din partea unei organizații ce luptă împotriva violențelor cu arme de foc, care a arătat imediat cu degetul spre Valve, cerând dispariția jocului din univers.

Jocul este listat pe Steam, după cum bine v-ați dat seama, și este la fel de neinspirat, pe cât s-ar putea să fie de prost, însă asta vom afla abia din 6 iunie, dacă până atunci nu este retras din Steam Store.

Problema ar fi că în Active Shooter poți intra în pielea unui trăgător foarte activ care vânează civili, inclusiv copii, obiectivul fiind acela de a măcelări cât mai mulți, într-o școală. Iar asta, în lumina tragicelor evenimente ce au avut loc de curând într-o școală din SUA, nu a fost o alegere tocmai inspirată. A fost evenimentul cu numărul 22 de acest fel, de la începutul anului și până acum.

Producătorul jocului se apără, afirmând că jocul este de fapt un simulator de tip SWAT, care pur și simplu îți permite să joci și de cealaltă parte a „baricadei”, menționând că Active Shooter este un joc „realist” și „impresionant”. Realist, clar! Impresionant, cu siguranță!

„Please do not take any of this seriously. This is only meant to be the simulation and nothing else.”

La o privire mai atentă, mecanica de pac-pac pare să fie bine implementată, sugerând că producătorul și-a făcut destul de bine temele sau a copiat-o așa cum trebuie. Trailer-ul pentru Active Shooter este cât se poate de sugestiv în acest sens, mai ales la final, când surprinde un trăgător implicat activ în vânarea unor civili disperați într-o sală de festivități, împușcându-i din spate, apoi aruncând o grenadă. Exploziv! Sunt curios cum va răspunde Valve.

Într-o lume ideală, probabil că jocul nu s-ar fi bucurat de atâta atenție, însă în Statele Unite ale Americii, unde „masacrele” de acest fel nu mai sunt o surpriză, lumea a devenit din ce în ce mai sensibilă la astfel de proiecte. Problema, evident, este la (anumiți) oameni, nu la jocuri. Cel puțin, asta este concluzia la care am ajuns în acest articol. Eterna dezbatere continuă.

1 Comentariu

  • bogdan
    Publicat mai 27, 2018 11:22 pm 0Likes

    misto djentul de pe fundal.

Adaugă un comentariu